iPon Hírek

Új Pico-ITX alaplapot mutatott be a VIA

Dátum | 2008. 10. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA az elmúlt napok folyamán mutatta be legfrissebb Mini-ITX alaplapját, amely már a vállalat új, Nano processzorával van ellátva. A termék VB8001-es típusjelzéssel rendelkezik, specifikációit tekintve pedig ütőképes megoldásnak tűnik. A vállalat a Boston-ban megrendezésre kerülő ECS (Embedded System Conference - Beágyazott Rendszere Konferenciája) keretein belül most egy újabb alaplapot mutatott be, amely már Pico-ITXe formátummal rendelkezik, így rendkívül kicsi, ám mégis sokoldalú.


Az új alaplap a vállalat állítása szerint a világ első olyan megoldása, amely a Pico-ITXe szabványra épül. Az új alaplap 10 cm x 7,2 cm-es méretekkel bír, és egy 1 GHz-en üzemelő C7-es processzorral van szerelve, mely az alaplapra integrálva van jelen. Az Epia-P710-es típusjelzéssel ellátott modell VX800-as lapkakészlettel van ellátva, így integrált Chrome 9-es sorozatú videó vezérlővel bír. A pici alaplapon mindössze egyetlen memória foglalat van, amely DDR2-es SODIMM (notebook memória) modulok fogadására képes, maximum 2 GB-os méretben.


A következő generációs beágyazott rendszerekben helyet kapó alaplapon két darab SUMIT (Stackable Unified Module Interconnect Technology) csatlakozó, egy IDE és a gyártó közleménye szerint két darab SATA csatorna foglal helyet, ám a specifikációs táblázatban és az alaplapon már csak 1 SATA port szerepel. A SUMIT csatlakozókon keresztül különböző bővítmények csatlakoztathatóak az alaplaphoz, mint például PCI Express X1-es és X4-es slot, valamint LPC, SPI, ExpressCard és USB 2.0-s csatlakozó. A termék integrált Vinyl Audió vezérlővel is fel van szerelve, amelynek kivezetéseit a "tüskesorok" között találjuk, ugyanilyen formában van jelen a gigabites ethetnet és a VGA kimenet is.

Az új alaplap várható árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal a gyártó, a termék szállítása a VIA tervei szerint december folyamán indulhat meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. J.o.k.e.r
2008.10.30. 20:26
Bizony, nagyon drágák ezek a pici cuccok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!