iPon Hírek

Új processzor + régi Windows = nem működő Windows Update

Dátum | 2017. 03. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft a Windows 10 megjelenését követően óriási lendülettel próbálta népszerűsíteni az új operációs rendszert, amelynek keretén belül a megjelenést követő egy éven belül ingyenesen lehetett legális Windows 7-ről és Windows 8.1-ről Windows 10-re váltani (és az akció lejárta után is maradt egy kiskapu a dologra).
A Windows 10 felhasználói tábora az akció jóvoltából igen gyorsan növekedett, de a tempó néhány hónap után kissé megtorpant, így a Microsoft újabb próbálkozásokat tett a népszerűség további növelésére. A nagy igyekezetben olykor-olykor pont az ellenkező hatást sikerült elérni a túlságosan agresszív terjesztési módszerekkel, mint amit szerettek volna – egyes felhasználók annyira felbőszültek, hogy egészen a bíróságig vitték az ügyet. Időközben az is kiderült, hogy a következő generációs Intel, AMD és Qualcomm központi egységekhez már nem lesz jó a Windows 7-es vagy a Windows 8.1-es operációs rendszer, így aki modern hardverben gondolkodik, mindenképpen modern operációs rendszert kell választania, ha minden funkciót szeretne kihasználni. A napokban egyre többen kezdtek panaszkodni, hogy Windows 7 és Windows 8.1 alatt a frissítések keresésekor hibaüzenetet ad a rendszer, így nem lehet frissítéseket keresni és letölteni az új, AMD Summit Ridge, AMD Bristol Ridge, Intel Kaby Lake vagy Qualcomm 8996 alapú konfigurációkra. A hibaüzenetben az áll, hogy az adott konfigurációban helyet foglaló processzort nem támogatja a Windows aktuális kiadása, így frissítések beszerzésére sincs mód. Frissítések sem a Windows Update, sem pedig a Microsoft Update rendszeren keresztül nem érkeznek, így összesen egyféle megoldás marad, ha továbbra is naprakész Windowsra vágyik az érintett felhasználó: Windows 10-re kell váltania. A Microsoft ezzel gyakorlatilag kihúzta az új processzorral és régi Windows operációs rendszerrel gazdálkodó felhasználók lába alól a talajt, ami a Windows 7 esetében nem is igazán meglepő, viszont a Windows 8.1-nél már igen, hiszen egy még aktív státuszú operációs rendszerről van szó, ami majd csak 2018-ban lép kiterjesztett támogatási ciklusba. Utóbbi esetben már csak biztonsági frissítések és kritikus frissítések érkeznek, új funkciók nem. A Microsoft álláspontja szerint a modern hardverben rejlő lehetőségek kiaknázásához modern operációs rendszerre van szükség, az optimális működéshez így Windows 10-re kéne váltaniuk az érintetteknek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. ChoSimba
2017.03.17. 08:39
Nyugi microsoft, majd ha kikerül végre bétából, akkor frissítünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. croix
2017.03.17. 08:41
előbb szedjék ki az összes spyware-t amit beletettek, és adják ki a frissítéseket stabil állapotban... ott van az insider közösség, mégis olyan bugos frissítéseket adnak ki mintha se az insider tesztelők, se az m$ saját belső tesztjein át sem menne, márpedig amíg ilyen a w10, addig nem nevezhető oprendszernek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. okumura
2017.03.17. 09:05
NEKEM MEGY
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. cheatergs
2017.03.17. 09:10
"...következő generációs Intel, AMD és Qualcomm központi egységekhez már nem lesz jó a Windows 7..."
Arra máig nem adott választ senki, h mit takar az a "nem lesz jó" kifejezés. BSOD? Elküld a rákba? Funkciók v utasításkészletek nem mennek? Energiagazdálkodás nem százas?

A Phenom II nem oltott szét a 32 bites XP miatt, pdg a korkülönbség még nagyobb is volt, mint a Ryzen és a Win7 között. Úgy, h MS-nél már akk kivégezték volna az XP-usereket. H van ez arrafelé?

Nem ilyen ambivalens OS-t kellett volna összeraknia az MS-nek, úgy most nem kéne győzködnie a usereket a váltásról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. comeon
2017.03.17. 10:18
Nekem Win 7-re fel se megy a Win 10, telepítés közben hibaüzenettel leáll és visszateszi a régi op rendszert. Clean installt meg egyelőre nem szeretnék belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Busterftw comeo...
2017.03.17. 13:02
Pedig a windows 10 megjelenese ota ez a konkluzio, hogy tiszta telepitessel a legtobb hiba nem all fenn, amik miatt az emberek nem valtanak 10-re.

Panaszkodnak, hogy ez nem megy az nem megy, pedig javareszt tiszta telepites megoldja.
En frissitettem 8.1-rol, majd tiszta telepites. Atomstabil mar egy eve, pedig custom laposom van, minden mukodik.

Amikor vegre az MS kijon az "utolso windows" szemlelettel, nem is ertem az emberek miert csodalkoznak, hogy fragmentacio megszunese miatt a regi op. rendszerek mennek a levesbe.
Mennyi eroforras felszabadulna, ha csak egy windowsra kellene koncentralni.

Google is ezzel kuszkodik Android fronton. Egy android kene, amit frissitenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. BiroAndras Buste...
2017.03.17. 14:49
Pontosan. A tiszta telepítés egyébként is ajánlott, nem csak Win10 esetén.
A családban vagy 10 gépen van fent, meg a cégnél is pár tucaton, és egyikkel sincs különösebb probléma.
Ezt a kémkedős dolgot se értem. Google, Facebook, Twitter és társai alapból nagyságrendekkel többet tudnak az emberről, és ráadásul abból élnek, hogy fel is használják ezt a tudást üzleti célokra. Az MS ezzel szemben csak anonim statisztikákat készít a felhasználói szokásokról és a rendszer működéséről, hogy hatékonyabb legyen a fejlesztés. Mellesleg ezt ma már minden rendes szoftver fejlesztő cég így csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Szefmester comeo...
2017.03.17. 15:43
Nekem is ez volt, aztán rájöttem a hibára. A gépem nem támogatta a win10.. koros masina amiben nincs UEFI az win10-re alkalmatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Busterftw BiroA...
2017.03.17. 15:44
Arról nem is beszélve, hogy tele a net 1 klikkes szoftverekkel, amikkel minden nem kívánt uwp app letörölhető, bármi telemetria meg kommunikáció MS felé blokkolható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. jsipos.reg BiroA...
2017.03.17. 15:58
A Twitter, Facebook, Google használata kikerülhető, a MS oprendszereké sokkal nehezebben. Ezért problémás a MS adatgyűjtése (nehezen megkerülhető szolgáltatására tekintettel).
Valóban magyarázni kell vagy csak lájtosan trollkodsz? :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Samanoske Szefm...
2017.03.17. 16:05
Nem igaz,az én alaplapom 2009-es no uefi,mégis megy a win10 és kompatibilis.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. BiroAndras jsipo...
2017.03.17. 16:25
A Twitter meg Facebook még hagyján, bár sok pénzt tennék rá, hogy a kémkedésre panaszkodók közt bőven van Facebook használó is.
Viszont hogy kerülöd ki a keresők használatát? Meg lehet ugyan oldani, de a netezők 99.9999%-a nem is tud róla. És ugye okostelefonod sincs? Merthogy az is az ég világon mindent tud rólad.
OkosTV? Pont nemrég derült ki, hogy kikapcsolt állapotban is képesek hangot felvenni.

És hogyhogy a win10 használatát nem lehet kikerülni? Hát a Linux az mire van?

Ha mindenféle kémkedést ki akarsz zárni, akkor gyakorlatilag minden modern technológiáról le kell mondanod, de még a többi normális embert is messzire kerülnöd kell.
Ehhez képest a Win10-ből kiütni a "kémkedést" semmiség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. comeon Buste...
2017.03.17. 17:21
Tudom, hogy a tiszta telepítés az erősen ajánlott, de még nem döntöttem a végleges átállás mellett. És emiatt nem szeretném az eddigi telepítéseimet elbukni. De úgy látom, hogy nem lesz más választásom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. thestock Buste...
2017.03.17. 21:09
Magasról ***** a microsoft erőforrásaira! Ez egy igencsak gusztustalan húzás...
Van hogy régebbi windowst kell telepítenem,mert az ügyfél által használt szoftverek (pl számlázó program, tervező program) nem támogatják az újabb verziókat. Ha megvette anno az eredeti szoftvereket, akkor miért KELL váltania? csak mert aszongyák hogy neki ez jó? Arról nem is beszélve hogy vannak emberek akik örülnek ha feltalálják magukat egy oprendszeren belül, és nem akarnak mást megszokni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kovan027
2017.03.17. 22:00
Azt tudja valaki, hogy az új processzorok működnek-e rendesen Linux-szal? Vagy a cikkben leírt probléma csak Windows-ra vonatkozik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Busterftw thest...
2017.03.17. 23:06
Azt vágod, hogy magad ellen beszélsz? Szóval gond van a Windows 7re szánt szoftverrel? Milyen jó lett volna ugye ha akkor is egy Windows lett volna? Egyre kell megvenni, egyet megszokni és nem panaszkodni minden évben a váltás miatt. Ezért van most egy Windows.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. fofoka Buste...
2017.03.18. 00:14
Ha csak egy Windows van, de folyamatosan aktualizálják, akkor előbb-utóbb így is eljut oda, ahol a régi hardvereket már nem fogja támogatni. Ebből a szempontból mindegy, hogy milyen nevet adtak neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. thestock Buste...
2017.03.18. 07:29
Mert majd a win10-et fejlesztgetik a végtelenségig? Hát persze Ha pár év múlva jön egy új, és majd a 10-et is lesz*rják akkor is azt mondhatjuk hogy "jaaa de jó, most csak egy vindóz van!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. PACSA
2017.03.18. 10:26
Sokásos Microfos marketing.

Ha nem akarsz váltani ráderőltetik.
Nem azért fogy olyan jól a win 10 mert olyan jó, hanem csak azért mert nincs más.
Csak a win10et támogatják.
Ha akarsz magadnak gépet kénytelen vagy váltani.

Bár személy szerint: SEMMI ÉRTELEM A WIN FRISSÍTÉSNEK.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. prohlep
2017.03.18. 15:53
Sopánkodások anyagi részére az a válaszom, hogy a Windows-világ a pénzről és nyereségről szól, ami csak akkor lesz, ha befizeted nekik a szoftver díjakat. Akinek ez nem tetszik, van csomó szabad szoftver, és ami hiányzik azt írja meg. Ha pedig nem tudja megírni, akkor fizesse ki és ne sopánkodjon.

Sopánkodás műszaki részére pedig az a válaszom, hogy Windows sosem igérte, hogyha a gyártók kijönnek mindenféle újabb proci lehetőségekkel, akkor a régen vásárolt és régi procikra vásárolt windows-t majd neked átírja az új procikra.

Tudjátok, hogy nem vagyok nagy windows rajongó, de ebben a mostani helyzetben szerintem totálisan igaza van az amúgy magyarosan pici puha cégnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. thestock prohl...
2017.03.18. 20:26
Készült a microsoft megbízásából...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. PACSA thest...
2017.03.18. 20:53
Komolyan gondolod amit leírsz???
Nem akarom hogy banoljanak ezért inkább nem írnám le hogy mi a véleményem rólad.

Az a probléma kis linux rajongó barátom, hogy a legtöbb gépen windows fut, még azon a gépen is amiből te a fizetésedet kiveszed.
Tehát joggal vagyok felháborodva,hogyha nem tesznek meg mindent, hogy minden körülmények között futassam a gépemen mondjuk a win 8.1-et.
Miért? mert én a 8.1et akarom használni vagy a win7-et.
Még valami az hogy mi fut a gépeden tök mindegy. Mivel arra írják a programot ami ép aktuális.
Régen is elfutottak a játékok mondjuk xp alatt. Nem az oprendszer a döntő hanem a többi támogató szoftver. VGA Direct X stb.

Mindegy is. Legyen szép napod

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ChoSimba prohl...
2017.03.18. 21:21
De a win7-et nem kell átírni, mert megy az kabylake alatt is. És mi van egy kabylake-ben, ami nincs egy skylake-ben és azt csak win10 alatt lehet megoldani ?
Semmi.
Ez színtisztán csak arról szól, hogy vegyél win10-et, mert apad az a picipuha büdzsé.
És nem is szólnék rá semmit, ha a win10 nem lenne akkora rakás szerencsétlenség, amekkora.
Ezt már eljátszották a vistánál is, csak akkor belátták hogy tényleg egy rakat puki, inkább letették gyorsan az asztalra a win7-et.
Nem erőszakkal kellene téríteni, hanem a korábbi szintet megütő működést produkáló új rendszerrel.
Mi lesz jövőre ? Személyesen jönnek ki és pisztolyt tartanak a fejünkhöz ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. PACSA
2017.03.18. 21:26
BOCS most nézem,hogy rossz emberkére mentem prohlep-nek akartam írni,bocs thestock. egyetértek veled
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. efi99 prohl...
2017.03.18. 21:30
Semmit sem kell átírni. Működik rajtuk a Win7. Ehelyett kifejezetten arról van szó, hogy kitaláltak és leprogramoztak egy szopatást az ezen procikon futó W7-re Ami egyébként lehetett volna az is, hogy letiltja a hangot, vagy 1 óránként elsötétül a kép. Azért mert csak. Érted már ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. PACSA
2017.03.19. 07:24
Igen igazad van.hogy fejlődni kell és nem lesz mondjuk az XP 20 évig. CSak ne úgy erőltessék rám a dolgot, hogy WIN10 van mert másra nem adunk támogatást.

Telepítésről annyit, hogy vannak telepítő packok amivel minden felmegy 1 óra alatt a leglassabb gépre is. Frissités pedig minek az olyan gépekre.
Nem kell elkérni x+10.000 ft ot 1 ilyen gépre, de ha gondolod én elvállalom küld ide a kuncstaftokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thestock
2017.03.19. 07:33
/off Vannak elvetemült emberek, én is találkoztam olyannal aki 478-as platformmal akart autocadezni, de ha valaki tényleg csak netezni,vagy szövegszerkeszteni akar akkor nem feltétlenül kell neki az új kabiléke vagy rájzen Még most is van hogy adok el DDR2-es memóriát,mert felbővíti a 775-ös platformot, van egy HD-s kártyája,és neki az elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ncc1701
2017.03.19. 08:43
VGA-nak direct x támogatás kell a játékok részéről, az meg dx11, 12 még sehol sincs. W7-en pedig teljesen jól megy a dx11.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pastu77
2017.03.19. 10:41
Szóval valaki vesz egy pár napja kapható 8 magos Ryzent, egy vadi új am 4 es lappal, ddr 4 es memóriával.Mindezt könyvelni vagy netezni és persze win 7 et telepít fel.Nem túl életszagú a történet.
A kémkedés dologra meg annyit,hogy az emberek nagy része ész nélkül oszt meg magáról minden infót közösségi oldalakon,minden vackot letölt a mobiljára.Szóval mindent megtesz hogy nem legyenek titkai
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. beleutomaz...
2017.03.19. 19:32
En csak arra varok hogy valaki megint beperelje oket es megvagjak az ms kasszajat 1 milliardal mint regen. 8gb ram nem eleg a retek 10-eshez. Ha egy app 4gb-t elvisz a 10-es kiabal hogy baj van, a 8.1-es meg nem kiabal es baj sincs. Ezek az MS mocskos huzasai. Minden update-et fel lehet eroltetni. Eleinte docogos aztan megy. Windows update mini tool, wsus offline. Nem kerestem tobbet, de gondolom ne veletlenul vannak windows update megkerulo progik. Mindenki keresgelhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sutyko_hop... pastu...
2017.03.20. 07:38
Aha ez igy van. Es emiatt a 80%nyi agyhalott miatt a maradek is szopjon. Igazad van. Ja. Nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sutyko_hop... beleu...
2017.03.20. 07:40
Semmi ilyen program nem kell. Sok gondot okozhatnak. Servicesbol kell letiltani az update szolgaltatast aztan kabat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. LavX
2017.03.20. 10:42
+1 Én se vállalom el ezeket a gépeket... annyit kéne elkérnem, hogy abból vesz jobbat vagy veszteségbe verem magam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. j.panzer
2017.03.20. 16:11
Nekem 7700K alatt simán frissül a Win7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!