iPon Hírek

Új processzorhűtővel erősít a Noctua

Dátum | 2009. 11. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Noctua műhelyében folyamatosan készülnek az újabbnál-újabb minőségi processzorhűtők, amelyek között a legfrissebb példány az NH-U9B SE2-es típusjelzést viseli. Ez a modell tulajdonképpen a már ismert NH-U9B módosított változatának tekinthető.


Az újdonság réz talpazattal bír és összesen négy darab rézből készült heat pipe segítségével vezeti el a processzor által termelt hőt az alumínium hűtőbordákhoz. A friss terméken két darab 92 mm-es átmérővel büszkélkedő légkeverő teljesít szolgálatot, amelyek SSO csapágyazással büszkélkednek és percenkénti 1600-as fordulatszámmal dolgoznak. Az U9B SE2 esetében is a SecuFirm2-es rögzítőt alkalmazza a gyártó, így a termék egy univerzális megoldás, azaz az Intel LGA-775/1156/1366 és az AMD AM2/AM2+/AM3-as processzoraihoz egyaránt zökkenőmentesen használható. A ventilátorok fordulatszámát a már megszokott kis ellenállásokkal lőhetjük be alacsony és ultraalacsony zajszintre: a mellékelt kiegészítők segítenek a fordulatszám csökkentésében és halk működést ígérnek.


A hatékony hűtés alapja többek között a jó hőátadás, amelyről a gyártó egy NT-H1-es névre keresztelt, rendkívül jó minőségű hővezető pasztával gondoskodik. Az NT-U9B SE2-es modellre hat év garanciát vállal a Noctua, az új hűtő napokon belül elérhetővé válik az üzletek polcain. Ajánlott végfelhasználói ár tekintetében az Amerikai Egyesült Államok területén 54,90 dolláros, míg Európában 46,9 eurós összegeket állapított meg a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. hpeter105
2009.11.10. 15:05
nemtom nekem minden hűtőjök ugyan olyannak látszik max msáhol van a venti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!