iPon Hírek

Új processzorok az Intel kínálatában

Dátum | 2008. 02. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel Centrino 2 elnevezéssel ellátott újdonságai a következő negyedév folyamán jelennek meg, a Centrino 2 platform a Montevina processzorok köré fog épülni. Az újdonságok megjelenéséig ugyan még várni kell egy kicsit, de a Montevina SFF (Small Form Factor) processzorainak várható árával kapcsolatban már tudunk némi információval szolgálni.


A 45nm-es csíkszélességgel rendelkező egységek 1066MHz-es FSB-vel üzemelnek majd, a processzorok nagyobb gyorsítótárral és alacsonyabb fogyasztással próbálnak majd helytállni a mobil egységek piacán. A mobil processzorok között három kategóriát találunk majd, ezek SP (Performance), SL (Low voltage), és SU (Ultra Low voltage) jelölést viselnek. Ezek a processzorok főként az ultra vékony noteszgépekben kapnak majd helyet, ilyen például a MacBook Air vagy a ThinkPad X300 is. Az SFF processzorcsalád leggyorsabb tagja 2,4 Ghz-es órajellel, 6 MB másodszintű gyorsítótárral és 25W-os TDP-vel büszkélkedik, az SP9400-as típusjelzéssel ellátott újdonság 316 dollárba fog kerülni.

A vállalat ezzel együtt hamarosan új, belépő szintű SV/ULV processzorokkal bővíti Santa Rosa mobil platformját is. Az információk szerint április 6-án jelenik meg a Celeron 570-es modell, amely 134 dollárba kerül majd, illetve április 20-án debütálnak a Celeron 550-es és Celeron 560-as processzorok, ez utóbbiak 86 dolláros és 107 dolláros árcédulával kerülnek majd forgalomba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:23
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!