iPon Hírek

Új processzorokat küld harcba az Intel

Dátum | 2008. 09. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD új processzorainak múlt heti bemutatása után után most az Intel legfrissebb termékei is terítékre kerültek: a processzorgyártó nagyvállalat összesen három újdonsággal próbál a felhasználók kedvében járni. A három újdonság mind-mind más felhasználói réteget céloz meg, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb modellt.

A sort a két, 45 nm-es csíkszélességgel készülő egységgel nyitjuk, a processzorok az Intel Core 2-es palettáját bővítik hamarosan. Az első központi egység egy négymagos modell, amely Core 2 Quad Q8200-as típusjelzéssel van ellátva és amelyről korábban már olvashattunk. Az újdonság 1333 MHz-es FSB-vel, 2,33 GHz-es órajellel és 4 MB másodszintű gyorsítótárral érkezik. A termék ára 224 dollár körül mozog, de ez az összeg sajnos ismét 1000 darabos, tálcás kiszerelésű processzor esetén érvényes, mindenesetre nyújt némi támpontot a várható végfelhasználói árral kapcsolatban.


A második processzor már egy kétmagos példány: az E5200-as típusjelzésű egység 800 MHz-es FSB-vel, 2,5 GHz-es magórajellel és 2 MB másodszintű gyorsítótárral érkezik, a termék ára 84 dollár körül fog elhelyezkedni.

A két Core 2-es egység mellett egy olcsó, Celeron D modell is piacra kerül majd, ami Celeron D450-es névvel lesz ellátva. Az újdonság 2,2 GHz-es órajellel, 800 MHz-es FSB-vel és 512 KB másodszintű gyorsítótárral lesz felszerelve, ez a processzor még a régi, 65 nm-es gyártási technológiával fog elkészülni. A Celeron D450-es processzor ára 53 dollár körül fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások