iPon Hírek

Új profi mobilok a Nokiától

Dátum | 2009. 02. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Két új csúcskészülékkel bővítette ki az üzleti okostelefon-kínálatát a Nokia, nevezetesen a kicsúsztatható billentyűzettel ellátott E75-össel és a SureType-os E55-össel.

Az E75-ös
Kicsit bővebben kifejtve, a már említett kicsúsztatható QWERTY billentyűzeten túl az E75-ös kínál még 3,2 megapixeles kamerát, GPS-t és WiFi-t is, akárcsak az E71-es jelű elődje, ám teszi ezt egy jóval kellemesebb formátumban, amely hosszú utazások alkalmával is kényelmesen használható. Egyben ez a Nokia első olyan készüléke is, amely valóban fejlett e-mail központtal rendelkezik, valamint támogat HTML-t, üzenet almappákat és gyors hozzáférést a leggyakrabban használt alkalmazásokhoz.

Az E55-ös
Hasonlóképp, az E55 az E51-est váltja le, és a hagyományos számbillentyűk helyett a fent említett, egy kissé BlackBerry-s jellegű SureType-billentyűzetet kínál, amely a cég állítása szerint jóval karcsúbb és gyorsabb is a T9-nél. "Őt" is felszerelték továbbá egy 3,2 megapixeles kamerával és GPS-szel - a már meglévő 3G-n és WiFi-n túl, valamint ő is részesülhetett a felújított e-mail interfész áldásaiból.

Elsőként várhatóan ez E75-ös érkezik majd, 375 euró ellenében (erre jöhetnek majd rá a különböző szolgáltatói árengedmények), míg az E55 valamivel olcsóbb lesz a maga 265 eurós árával, de majd csak később válik elérhetővé.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások