iPon Hírek

Új Radeon RX 470-es videokártya a PowerColor műhelyéből

Dátum | 2016. 11. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A PowerColor Radeon RX 470 Red Dragon videokártyája, amely gyári órajelekkel érkezik, melegedő komponenseit pedig egy egyedi felépítésű, kétventilátoros megoldás hűti, már egy ideje kapható kereskedelmi forgalomban. A vállalat illetékesei úgy döntöttek, érdemes lehet az újdonságból egy második, olcsóbb kiadást is készíteni, ami alapvetően ugyanazt tudja, mint drágább társa, egyszerűbb hűtésének köszönhetően viszont kevesebbe kerülhet. A Red Dragon név ellenére az új modell sem kapott piros dizájnelemeket, leszámítva a csomagolását.
A Red Dragon V2-es modell alapjai tehát ugyanazok. A Polaris 10-es GPU a szokásos 2048 stream egységet vonultatja fel, amelyekhez 128 textúrázó és 32 renderelő egység is tartozik, a GPU pedig 256-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódik a fedélzeti memóriához. Órajelek terén minden gyári, így a GPU 926 MHz-es alap- és 1206 MHz-es Boost órajelen ketyeg, a 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória pedig 6,6 GHz-es effektív órajelen dolgozik.
Az igazi különbség az első és a második generációs Red Dragon között mindössze annyi, hogy utóbbi már nem kétventilátoros, hanem egyventilátoros hűtést használ. A hűtőtömb egyetlen nagy alumíniumtömbből, CNC megmunkálással készült, a GPU által termelt hőt pedig két darab hőcső juttatja el a hűtőbordákhoz. A hűtőtömb a GPU mellett a VRM hűtéséről is gondoskodik, a friss levegőt pedig egy 100 milliméteres átmérőjű, középre pozícionált ventilátor szállítja.
Az új videokártya egyetlen hattűs PCI Express tápkábelt igényel, videó kimenetei között pedig egy Dual-link DVI, egy HDMI és három DisplayPort csatlakozó sorakozik. Az új modell várhatóan 170 dollár körüli áron kerülhet az üzletek polcaira, míg drágább „elődjéért” picivel kevesebb, mint 200 dollárt kérnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Meteoreso
2016.11.21. 16:32
Ez gyenge hűtés nem ajánlom senkinek ! Egy venti jézusom....
Már eleve a Devil 480 is egy kazán pedig azon 3 venti van.
Ami egy 460-on elmegy az 470-en egyszereűn kevés.
Kínában a 470D-n a két ventist még el tudom talán képzelni.
De a PowerColor idén elég harmatosan muzsikált.
MSI vagy XFX a jó döntés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. norman81
2016.11.21. 18:39
Egyetértek, valhogy ezeket az egy ventis megoldásokat max akkor tartanám életképes koncepciónak, ha legalább 4-5 hőcső vezetné el a hőt a bordára, ami már árban kb ugyanannyi lenne, igy nem is lenne értelme. A jelenleg alkalmazott hűtés elég haramatos. Egyébként is, ha már ilyen kaliberü VGA vásárlásra szánom el magam, pont a hűtés az amin nem fogok spórolni, főleg nem ~20 dollár körüli összegen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dom013
2016.11.22. 11:01
XFX-ből van 1 ehhez megszólalásig hasonlító 470-esem. A hőmérséklet terhelve alacsonyabb mint a korábbi Dual-X-es 270x-en. Nem terhelve be sem kapcsol a ventillátor. Simán 72 fok magasságában megáll játék közben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!