iPon Hírek

Új rendszerhűtők a Spire és a GELID kínálatában is

Dátum | 2010. 09. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Spire kínálatában BlueStar LED néven egy új rendszerhűtő ventilátor család jelent meg, amelynek tagjai 80 mm-es és 140 mm-es közötti átmérővel rendelkeznek és műszaki paramétereik alapján bizony egyáltalán nem tűnnek rossznak. A rendszerhűtő ventilátorok piacán a GELID illetékesei is új termékkel jelentkeztek, ám ők nem egy komplett családot, csak egy 140 mm-es átmérőjű, modderek és gamerek számára ajánlott terméket mutattak be, ami Wing 14 UV Blue névre hallgat.

Spire BlueStar LED rendszerhűtő ventilátorok


A Spire kínálatában egy komplett új rendszerhűtő család jelent meg, amely 80 mm-es, 92 mm-es, 120 mm-es és 140 mm-es átmérőjű ventilátorokat tartalmaz. Az újdonságok négy darab fényes kék leddel érkeznek, ventilátor lapátjaik pedig UV fényben világítanak a rajtuk lévő UV-aktív bevonatnak köszönhetően.


A különlegesen kialakított ventilátor lapátok nagymennyiségű levegő megmozgatására képesek, mindezt pedig alacsony zajszint mellett teszik. A termékek golyóscsapágyazással rendelkeznek és PWM támogatással is bírnak, így fordulatszámuk mindig az aktuális helyzet szerint változik. A termékekhez egy PCI bővítőhelyre illeszthető fordulatszám-szabályzó is jár, amellyel mi magunk állíthatjuk be a légkeverők üzemi fordulatszámát.


A ventilátorok tápkábele kábelharisnyában fut, az egységek rögzítését pedig csavarokkal vagy a mellékelt gumi rögzítőkkel egyaránt megoldhatjuk, igaz, utóbbi esetben szinte garantált, hogy a motor által keltett rezgések nem jutnak át a házra, így érdemesebb a gumi rögzítőket használni.


A ventilátorok pontos specifikációit a fenti táblázat tartalmazza. A 140 mm-es modell egyelőre nem tűnt fel a gyártó hivatalos weboldalán, legalábbis a hír írásának pillanatában nem találkoztunk vele. A szerkezetek egyébként három év garanciával kerülnek forgalomba, áruk pedig sorrendben 4,75 euró, 5,25 euró és 7,85 euró lesz, a 140 mm-es újdonságért pedig 9,95 eurót fognak elkérni az üzletekben.

GELID Wing 14 UV Blue


A Gelid Wing UV Blue családja egy új taggal bővült: a 80 mm-es, 92 mm-es és 120 mm-es átmérőjű légkeverők után most végre kapható a 140 mm-es példány is, amely kisebb társaihoz hasonlóan vonzó paraméterekkel rendelkezik. Az újdonság Nanoflux csapágyazással érkezik, ami több szempontból is különleges. A megoldás jóvoltából a ventilátor UV-aktív lapátjait tartalmazó forgórész kivehető, így könnyedén tisztítható, maga a csapágyazás pedig víz- és porálló. A különleges megoldás jóvoltából a ventilátor 100000 üzemórán át képes meghibásodás nélkül működni, ami szép tulajdonság, de a Zalman nemrégiben bemutatott rendszerhűtői még ennél is strapabíróbbak.


Az új ventilátor 11 darab speciálisan kialakított lapáttal érkezik, amelyek 1200-as percenkénti fordulatszám esetén 80 CFM levegőmennyiség megmozgatására képesek, mindezt 26 dB(A) zajszint mellett. A ventilátor 50 cm-es tápkábelére egy ellenállással ellátott adaptert is csatlakoztathatunk, ami természetesen a csomag része, így a légkeverő fordulatszáma 900 RPM-re csökken, ezzel együtt a megmozgatott levegő mennyisége 63,2 CFM, a zajszint mértéke pedig 20,5 dB(A) lesz. A ventilátor minden részletre kiterjedő specifikációs táblázata itt található.

A GELID újdonsága már kapható, ajánlott végfelhasználói ára pedig 15,40 euró magasságában helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Zack( ro)
2010.09.09. 14:17
A zalman-ra mutato link nem jo, az ati firepro v8800-ra megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Heroes27
2010.09.09. 14:26
Jol néznek ki, a lapátok is formásabban vannak kialakítva, a Spire Blue tetszetős. A link tényleg rossz, az ati linkre megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!