iPon Hírek

Új ruhákat kapott a Samsung csúcsmodellje

Dátum | 2016. 12. 15.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung előszeretettel szokta azt a taktikát alkalmazni, hogy az okostelefonjai iránti keresletet különleges új színek bevezetésével próbálja felpezsdíteni. Nincs ez másként a Galaxy S7 Edge esetében sem, ami immáron két új kivitelben is megvásárolható. A Galaxy S7 Edge eredetileg fekete, fehér, szürke és arany színekben mutatkozott be, de mostanra a rajtnál felvonultatott színválaszték hétfősre gyarapodott. A Black Onyx, Gold Platinum, White Pearl és Silver Titanium kivitelek mellé még az év első felében befutott a Pink Gold néven emlegetett rózsaarany változat. Az elmúlt időszakban pedig még kettő színváltozat jelent meg a boltok polcain, az egyik a Blue Coral nevet kapta, a másik pedig Black Pearlként vonult be a kínálatba.
A Blue Coral kivitelű Galaxy S7 Edge érkezése egyértelműen a Galaxy Note7 kárenyhítése miatt volt fontos. Ez az arany és világoskék színeket ötvöző árnyalat ugyanis a Galaxy Note7-tel került bevezetésre, és miután a csúcsgépet ki kellett vonni a forgalomból, sok felhasználó választás elé lett állítva. Az emberek vagy visszakaphatták a pénzüket vagy pedig dönthettek úgy, hogy becserélik a phabletet a Galaxy S7 Edge okostelefonra. És a Samsung valószínűleg bízik abban, hogy ha a szín is azonos a két masina között, akkor talán többen fogják inkább a készülékcserét választani, mint a vételárat, ezzel pedig jelentősen lehet csökkenteni a keletkező kár mértékét.
A Galaxy S7 Edge Black Pearl jelzővel illetett színvariánsánál a Samsungot szintén egy másik mobil inspirálta, de ezúttal már nem házon belül kell keresni az „ihletadót”. A dél-koreai alakulat az szeptemberben leleplezett iPhone 7 és iPhone 7 Plus okostelefonok vadiúj ruháját irigyelte meg, ami a Jet Black (nálunk kozmoszfekete) néven fut. A Samsung nem beszélt az előállítás menetéről, de valószínűleg hasonlóképpen éri el a végleges formáját a BlackPearl kivitel, mint az Apple Jet Black színe, vagyis egy precíziós, többlépéses anodizálási és polírozási folyamattal hozzák létre a kívánt eredményt. Érdekesség egyébként, hogy évekig tartott mire a zongoralakkos ház kiment a divatból, most viszont nagyon úgy fest, hogy más köntösben, de visszakapjuk ezt a sok negatívummal bíró megoldás.
A Jet Black iPhone-ok és a vélhetően a Black Pearl kivitelű Galaxy S7 Edge mobilok is nagyon könnyen összeszedik majd a karcokat. Akár vigyázó kezekben is gyorsan elszaporodhatnak a kicsi, de a fényes felületen még nagyon szembeötlő karcolások. Az Apple fel is hívja erre a figyelmet, és a Jet Black modellnél külön kiemeli a védőtok használatának fontosságát. Ezen felül a polírozott felület valóságos mágnesként vonzza majd az ujjlenyomatokat, a felhasználó minden tapintása nyomot hagy a csinos hátlapon, ami ezáltal nagyon hamar kiábrándító látványt fog nyújtani. Ráadásul az iPhone esetében már több felhasználói visszajelzés is szól arról, hogy a sok zsíros szennyeződés miatt eléggé csúszóssá tud válni a burkolat.
A Samsung a hivatalos közleményében arról beszélt egyébként ennek a színnek a kapcsán, hogy főleg természetes árnyalatok jellemezték eddig az új Galaxy S7 Edge változatokat, így a Blue Coralt és a Pink Gold kivitelt, a Black Pearl esetében viszont a tervezők egy igazán modern és nagyon ütős megoldást szerettek volna letenni az asztalra. Nos, ezt sikerült elérniük, ahogy néhány hónappal korábban az Apple-nek is. A Blue Coral színű Samsung Galaxy S7 Edge már egyre több piacon kezd megjelenni, a Black Pearl variánsra viszont még Dél-Koreára korlátozódik. A fényes fekete újdonság ráadásul kizárólag a 128 GB-os tárhellyel szerelt modellből van egyelőre. Felára valószínűleg nem lesz a Black Pearlnek, ahogy a kék és arany kombinációjából álló Blue Coralnak sem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. tibaimp
2016.12.16. 12:05
A kék tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. meridaboy
2016.12.22. 09:32
Már annyira nem tudnak mit kitalálni, hogy az fáj!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!