iPon Hírek

Új SanDisk pSSD-k laptopokhoz

Dátum | 2009. 06. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Megkezdte az újgenerációs pSSD P2-es és S2-es egységei szállítását a SanDisk, amelyekkel kifejezetten a netbookokat igyekszik felturbózni, a HDD-khez képest ötszörösére gyorsítva a random írási teljesítményüket.


Elmondásuk szerint az új technológiával nagymértékben visszaszorították a korábbi verziójú SSD-knél időnként jelentkező "akadozást", hathatósan csökkentve így az üresjárati időt is. Ezek az egységek így folyamatos írási és olvasási műveletek esetén egy elméletileg elképzelt 9.000RPM-es merevlemez teljesítményére képesek (az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy egy merevlemez sebessége nem csak ezen áll).

Emellett folytatták természetesen a miniatürizálást is; az alkatrészek még kisebbek lettek, így még kevesebb helyet foglalnak el az egységek, és még szűkebb helyekre is bezsúfolhatóak. Lefaragták továbbá a fogyasztásukat, alkalmassá téve őket így a netbookoknál kisebb készülékekhez is.

Reményeik szerint az új SSD-ket (amelyek egyébként 8, 16, 32 és 64GB-os változatban lesznek elérhetőek a későbbiekben, még az idei év folyamán) ennek megfelelően egy sor új készülékben viszontláthatjuk majd. Külön előnyük továbbá, hogy gyakorlatilag teljesen ütésállóak, jól viselik a szélsőséges hőmérsékleti körülményeket, valamint hosszútávú megbízhatóság terén elvileg ötször jobbak a hagyományos merevlemezeknél.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. langward
2009.06.05. 09:05
VISSZA A HIRHEZ

ilyet asztali gépbe kell beszerelni, vagy 8db-ot RAID-be.. kis helyen elfér, brutális sebesség, és a hűtés is könnyen megoldható..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!