iPon Hírek

Új sikervárományos az Oppótól, íme a Neo 7

Dátum | 2015. 10. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo a múlthéten mutatta be az R7s modellt, ami a felső-középkategóriát vette célba, most pedig egy olyan mobillal állt elő a vállalat, ami sokkal inkább a középkategória aljához húz. Az Oppo Neo 7 egy jól használható masinának tűnik, de több ponton is érezhető lesz rajta a spórolás.
A Neo széria soron következő tagja egy 5 hüvelykes megjelenítő társaságában száll ringbe. A bevetésre küldött panelről sajnos csak az derült ki, hogy 960 x 540 képpontos a felbontása és TFT alapokkal rendelkezik – remélhetőleg IPS technológiával számolhatnak az érdeklődők, és nem kell beérni a TN+Filmmel. A Neo 7 kamerarendszere két főt számlál. Az előlapjára a fiatalabb generáció elvárásainak megfelelő szelfikamera került, ami elfogadható minőségű önarcképek készítésére is jó – 5 MPixeles felvételekről beszélhetünk, a lencséje pedig F/2.4-es rekeszértékkel dolgozik. A mobil főkamerája természetesen jobb szintet képvisel, de egyébként csak átlagos lesz a maga 8 megapixeles, 1/4 colos képérzékelőjével. Pozitívumként említhető viszont még mellett, hogy a lencserendszere F/2.0-s, ami azt feltételezi, hogy az egyébként meglévő LED-es villanó munkára fogása nélkül is jól dolgozik egy ideig a romló fényviszonyoknál.
Az Oppo az új okostelefonját a már jól bejáratott Qualcomm Snapdragon 410 szériás chipre bízta. Ez a lapka megfelelő teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy probléma nélkül tudja mozgatni magát az Androidot, illetve a gyakran használt alkalmazásokat. A technikai hátterét tekintve négymagos, Cortex-A53-as, tehát 64 bites, és 1,2 GHz-es frekvencia elérésére képes, ha minden erejét mozgósítania kell; a grafikus munkáért egy Adreno 306 IGP felel. A Neo 7 számára 1 GB-nyi rendszermemória biztosított, amit a rutinosabb felhasználók hamar elfogyaszthatnak, de szerény programfelhozatal mellett talán nem lesz vele komolyabb gond. A háttértár meglehetősen acélos az eddigiek tükrében, 16 GB áll a jövendőbeli vásárlók rendelkezésére, és persze memóriakártyás bővítési lehetőséggel is kecsegtet az okostelefon. A kapcsolati megoldások lajstroma kétféleképpen alakulhat, ugyanis készül a Neo 7-ből 3G HSDPA modemes és már 4G LTE hálózati egységgel ellátott variáns is. Ami viszont közös mindkét változatban, az a Bluetooth 4.0 modul, a 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, valamint az A-GPS vevőt. Két hálózati kártyával képes boldogulni egyidejűleg a Neo 7 (változattól függetlenül).
Ahogy azt már meg lehetett szokni az Oppótól, a Neo7-en a ColorOS felhasználói felület került előtérbe, annak is a 2.1-es verziószámú, legfrissebb kiadása. A jelentős átalakítások és sok-sok hozzáadott tartalom mögött az Android 5.1 Lollipop rejtőzik. A készülék kellemes, letisztult megjelenésű, és 142,7 x 71,7 x 7,6 milliméteres vonalak határolják körül, szóval elég vékony is; a finoman lekerekített éleknek hála kényelmes lesz kézben tartani a 141 grammos gépet. Elől és hátul is üveglap van, a kerete pedig fémből készült. Két színben érkezik a Neo 7, a fekete a natúr fém kerettel az urak kedvence lehet, az aranyozással ellátott fehér pedig inkább a hölgyeknek szól. A működéshez szükséges energiát egy 2420 mAh-s akkumulátor hivatott biztosítani, ami bizony nem túl acélos. Viszont egy relatíve alacsony fogyasztású környezetről van szó a Neo 7 esetében, és egyedül ennek köszönhető, ha élesben képes lesz tartani a kategóriájában elfogadható, átlagos üzemidőt.
Az Oppo Neo 7 a napokban fog elrajtolni, és az elsődleges célpontja érdekes módon nem Kína, hanem India. Az okostelefon szélesebb körben is megvásárolható lesz, az idő múlásával ugyanis Ázsia többi részére is eljut, Afrika bizonyos területeit sem kerüli el, valamint Mexikó is kiemelt figyelmet kap. Arról egyelőre nem esett szó, hogy az öreg kontinensen élők mire számíthatnak. Az árcéduláján előre láthatólag 200 dollárnál alacsonyabb összeg fog szerepelni, de a képességeit elnézve magasabb ajánlott fogyasztó ár nem is lenne indokolt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. axe
2015.10.28. 10:24
szerintem gagyin néz ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. marc.loedi
2015.10.28. 10:28
Az ilyen telefonok láttán mindig csak az jut eszembe, hogy nincs egy normális formatervező Kínában???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!