iPon Hírek

Új SSD-k és új pendrive a Super Talent-től

Dátum | 2010. 12. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Super Talent lerántotta a leplet a legújabb SSD meghajtó családjáról, amely az UltraDrive MT nevet viseli, de ezzel együtt hódító útjára indították a 32 GB-os adattároló kapacitást kínáló USB 3.0-s Express Duo pendrive-ot is, amelyről az első hírek még november folyamán érkeztek.

Super Talent UltraDrive MT

Az újdonságok az Indilinx BareFoot névre hallgató SSD vezérlőjével érkeznek, amelyet egy "Martini" kódnévvel ellátott firmware irányít. Az UltraDrive MT modellek 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott rendszerhez. A termékek között SLC és MLC típusú NAND Flash chipekkel ellátott változatok egyaránt jelen lesznek, és a TRIM támogatás a NAND Flash chipek típusától függetlenül minden modellnél rendelkezésre áll majd. Az információk szerint az UltraDrive MT családban 32 GB-tól 256 GB-ig terjed majd az egyes SSD meghajtók adattároló kapacitása, azaz mindenki megtalálhatja majd a számára és pénztárcája számára legmegfelelőbb modellt.


A gyártó állítása szerint az újdonságok esetében 255 MB/s-os maximális olvasási- és 250 MB/s-os maximális írási sebesség elérésére lesz lehetőség. Az új termékek szállítása hamarosan megkezdődhet, várható ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban azonban egyelőre nem érkeztek információk.

Elérhető a Super Talent 32 GB-os Express Duo pendrive-ja

A november folyamán bemutatott USB 3.0-s újdonság mostantól végre bárki számára megvásárolható. A 67,8 x 17,2 x 7,7 mm-es mérettel rendelkező pendrive 32 GB-os adattároló kapacitást kínál és USB 3.0-s csatolófelületre kapcsolva akár 67 MB/s-os adatátviteli sebesség elérésére is képes.


Az öt év garanciával forgalomba kerülő adattároló 59,99 dolláros ajánlott végfelhasználói árral kerül az üzletek polcaira.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. iteq47
2010.12.30. 09:55
az a pendrájv elég meghökkentő, tudván hogy a usb2 60MB körülig, a 3 pedig 640MB ig képes teljesíteni
persze meglehet hogy ezek csak elméleti vagy laboratóriumi értékek, de ez a 67MB a max értékhez képest akkor is vicces
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!