iPon Hírek

Új SSD meghajtók a Samsungtól

Dátum | 2007. 11. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Samsung az első gyártó, aki 64 GB-os tárterülettel és SATA II-es csatolófelülettel rendelkező 1,8 hüvelykes és 2,5 hüvelykes meghajtókat készít a felhasználói és az üzleti szegmens számára. Az egységek egyelőre csak mintapéldányok, a sebességük tekintetében ígéretesnek bizonyulnak:  az SSD meghajtók 100 MB/másodperces írási- és 120 MB/másodperces olvasási sebességekkel bírnak, ezek az értékek pedig igen jónak mondhatóak.


A Samsung a termékeket főként a notebookokhoz, illetve szerverekhez, munkaállomásokhoz és egyéb nagyteljesítményű konfigurációkhoz kínálja. A Samsung SATA II-es SSD meghajtói 50 nm-es csíkszélességgel rendelkező SLC (Single level cell) 8 Gb flash chipekkel vannak felszerelve. Az újdonságra a Samsung a saját nagysebességű Sata vezérlőjét szereli fel, valamint biztosít hozzájuk szoftveres támogatást is.


"A 64GB SATA II SSD meghajtók, amelyek a Samsung piacvezető NAND technológiájával vannak felvértezve, nagymértékben megnövelik a rendszerek teljesítményét, ezzel együtt rendkívüli hatékonysággal működnek." - mondta Jim Elliot a Samsung Semiconductor Inc Nand Flash marketing osztályának igazgatója.

Az új meghajtók pontos megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nem hozott nyilvánosságra részleteket a gyártó.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.05. 13:51
vissza a hírhez

A Samsung az első gyártó, aki 64 GB-os tárterülettel és SATA II-es csatolófelülettel rendelkező 1,8 hüvelkyes és 2,5 hüvelykes meghajtókat készít a felhasználói és az üzleti ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!