iPon Hírek

Új SSD meghajtók az OCZ-től és a Kingmax-tól

Dátum | 2011. 10. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az OCZ ezúttal két új SSD meghajtó családdal rukkolt elő, amelyek mSATA formátummal rendelkeznek és kifejezetten az OEM gyártók számára készültek. Ezzel szemben a Kingmax „átlagfelhasználóknak” szánt SSD meghajtókról rántotta le a leplet, amelyek között 32 GB-ostól 1 TB-osig többféle modell is jelen van.

Jönnek az OCZ mSATA SSD-i

Az mSATA csatolófelülettel ellátott SSD meghajtókat a gyártó kifejezetten a vékony szerverekbe, biztonságtechnikai eszközökbe, valamint a noteszgépekbe és a tábla konfigurációkba szánja. Az újdonságok közül az egyik család a Deneva 2-es, míg a másik az Interpid nevet kapta.

mSATA újdonságok.A Deneva 2-es termékek 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készülő MLC NAND Flash memóriachipekre alapoznak, rendelkeznek TRIM támogatással és kétmillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. A SandForce SSD vezérlőnek hála ezek a termékek 550 MB/s-os adatátviteli sebességet kínálnak, 4k véletlenszerű írási feladat alkalmával pedig akár 80000 művelet végrehajtására is képesek egyetlen másodperc alatt. Ezek az újdonságok SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel, ECC támogatással és fejlett adattitkosító eljárással érkeznek.

Az Interpid modellek ezzel szemben az Indilinx Arowana Flash Transition Layer technológiáját használják, amelynek köszönhetően magas folyamatos írási sebességet kínálnak és 4k-s véletlenszerű írási feladat alkalmával is magas teljesítmény elérésére képesek. Az újdonságok esetében a hosszú élettartamról az Indilinx NDurance technológiája gondoskodik, amely fejlett elhasználódás-kiegyenlítést (wear-leveling) és fejlett over-provisioning technológiát kínál, így a termékek sokáig megbízhatóan működhetnek. A fentieknek köszönhetően a nem túl strapabíró NAND Flash memóriachipek élettartama maximálisan, hatékonyan kihasználhatóvá válik.

A két család tagjainak mintapéldányai már készülnek, ezeket a gyártó már szállítja is az OEM partnerek számára.

A Kingmax inkább az átlagfelhasználókat veszi célba


Meglepő módon a Kingmax is bemutatta legfrissebb fejlesztését, amelynek gyümölcse ezúttal nem memória modulok, hanem SSD meghajtók formájában érkezik. Az új adattárolók 2,5 hüvelykes formátummal és SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel rendelkeznek, de emellett NCQ és TRIM támogatással is büszkélkednek.


A három év garanciával érkező SSD meghajtókkal kapcsolatban árakról nem adott tájékoztatást a gyártó, mint ahogy azt sem árulta el, hogy mikor kerülnek az újdonságok az üzletek polcaira. Szerencsére a család tagjaival kapcsolatban egyéb információk rendelkezésre állnak, ezek az alábbi felsorolásban találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. MaximumGam...
2011.10.17. 10:36
Ez elég átlag felhasználós de csak nem lesz így , drága... ha ilyen lassúak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Snaketale
2011.10.17. 11:26
gondolom az 1TB nak lesz ára azért, még ha SATAII is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. irdatlanno...
2011.10.17. 13:03
1 Tb nek mekkora lehet az ára ha még az 500Gb is horribilis összegű!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. axe
2011.10.17. 13:34
de az összes lassú szar .....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. szasza11
2011.10.17. 14:12
AXE milyert szarozod le,talan olyan sok ssd-t hasznaltal.
en most valtottam kingston sata 2 64gb v+-rol egy adata 120bg sata 3-ra.
a mindennapi hasznalatban 0 a kulombseg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ggg666
2011.10.17. 14:59
Nekem a vertex 3 megvan mióta lehet kapni az országban.
csak annyi a baj hogy a legújabb firmware nélkül ami 3 hete jelent meg használhatatlan volt.

Állandó lefagyások kék halál stb.

akkor kéne ezeket árulni mikor már kiforrta magát minden bug

Főleg ennyi pénzért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djbundy
2011.10.17. 21:23
8-10 féle ssd-t használtam már rendszernek. Mindennapos használatra azt ajánlom, hogy a kellő tárhelykapacitást kínáló ssd-k közül a legolcsóbbat vegyétek, mert nem érezni különbséget! Tesztprogramok megmutatják, hogy melyik a gyorsabb, de aztán annyi. Ezek az írás-olvasás értékek bőven kielégítik egy rendszerpartíció igényét. Az árakat pedig még mindíg felezni/harmadolni/negyedelni... kéne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm
2011.10.17. 22:06
A Kingmax 128GB feletti kapacitású SSD-it nem értem miért SATA II-es csatolóval adta ki. Ezeket már adattárolásra is lehet használni, oda már kellett volna a SATA III.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hympyke
2011.10.18. 08:40
Én is szívtam kb 3 hónapig az SSDvel. Menet közben egyszerűen eltűnt hehe.. A gond az volt hogy sata III csatolóra dugtam. Visszakötöttem sata II-re azóta nem okozott hibát. A-Data a derék delikvens.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. expander
2011.10.19. 12:25
szasza11
helyesírás, ülj le fiam 1-es
Amúgy igazad van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!