iPon Hírek

Új Super Talent és Patriot SSD meghajtók

Dátum | 2010. 07. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Super Talent műhelyében elkészültek a cég legfrissebb UltraDrive MX sorozatú SSD meghajtói, míg a Patriot illetékesei ezzel egy időben az Inferno SSD család három új tagját mutatták be.

Super Talent Ultra Drive MX: új SSD meghajtók a JMicron vezérlő erejével

A gyártónál most nem a jól beváld SandForce SF-1200-as sorozatú SSD vezérlőre támaszkodtak az újdonságok elkészítésekor, hanem a JMicron 616-os chipjére. Az újdonságok MLC típusú NAND Flash chipekből épülnek fel és nem csak SATA 3 Gbps-os, hanem mini USB 2.0-s csatlakozót is tartalmaznak, így a meghajtókat egyszerű külső adathordozóként is használhatjuk, ha kedvünk tartja.


A kétféle csatolófelülettel ellátott SSD meghajtók között összesen négyféle kapacitással rendelkező modellt találunk: a családban 60 GB-os, 120 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os egységek tűntek fel. A felsorolt meghajtók mindegyike rendelkezik GC (Garbage Collection) és TRIM támogatással, maximális olvasási sebességük 250 MBs-os, míg maximális írási sebességük 180 MB/s-os értéket képvisel, ami az SF-1200-as vezérlővel ellátott termékekénél jóval alacsonyabb.

Az UltraDrive MX család tagjainak szállítása szeptember elsején kezdődhet meg, az adattárolók ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

A Patriot az Inferno sorozatot erősíti

A Super Talent megoldásaival ellentétben a Patriot illetékesei a jól bevált SandForce SF-1200-as vezérlő mellett tették le voksukat, így a friss Inferno meghajtókban ez a vezérlő teljesít szolgálatot. A meghajtók 60 GB-os, 120 GB-os és 240 GB-os adattároló kapacitással rendelkező változatokban kerülnek majd forgalomba, és mindhárom egység belsejében MLC típusú NAND Flash chipek lapulnak.

A 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtók SATA 3 Gbps-os csatolófelülettel érkeznek és a SandForce DuraClass technológiájának köszönhetően hosszabb távon is tökéletesen megbízhatóan üzemelnek: a gyártó szerint a hagyományos SSD vezérlőkkel szerelt megoldásoknál átlagosan 20x megbízhatóbbak és strapabíróbbak az új termékek a fejlett Wear Leveling eljárásnak és az innovatív írási technikának köszönhetően. A termékek a már megszokott 285 MB/s-os maximális olvasási és 275 MB/s-os maximális írási sebesség elérésére képesek, 4K módban véletlenszerű írás esetén pedig 24000 I/O művelet elvégzésére képesek másodpercenként (IOPS).

A gyártó a termékek mellé egy 2,5”->3,5” átalakító keretet is mellékel, így a 2,5 hüvelykes SSD meghajtókat könnyedén beszerelhetjük egy 3,5 hüvelykes merevlemez számára fenntartott bővítőhelyre is. A termékekre a vállalat három év garanciát vállal. Az újdonságok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói áruk azonban még nem ismert.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. iteq47
2010.07.28. 14:32
ha így folytatják, majd pár év múlva meg is lehet venni ezeket
talán a kövi gépembe lesz is ilyen pufi pendrive
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. ITEM00
2010.07.28. 15:20
Nekem a rendszer "HDD"-m ilyen,akarom mondani SSD-m Nem bántam meg mikor beruháztam egy ilyenre. Villámgyors boot,villámgyors programindítás,és reakcióidő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2010.07.28. 17:21
A tároló kapacitásuk lassan már eléri a kivánatos átlagfelhasználói igény minimumut.
Kiváncsi lennék az árakra.A sebességgel kapcsolatban már a multkoriban is kérdeztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!