iPon Hírek

Új számítógépházak a SilverStone termékpalettáján

Dátum | 2011. 01. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A SilverStone műhelyében két új számítógépház is elkészült, amelyek közül az egyik a Fortress FT03-as, míg a másik a Raven 2 Evolution nevet viseli.

SilverStone Fortress FT03

A 235 x 487 x 284 mm-es mérettel rendelkező újdonság – sokak legnagyobb örömére – várhatóan a következő hét folyamán kerülhet a boltok polcaira,  Az acélvázzal érkező számítógépház szálcsiszolt alumínium borítással büszkélkedhet és a gyártó tervei szerint feketében, illetve fehérben egyaránt elérhető lesz. A különleges formájú PC ház micro-ATX, mini-DTX és mini-ITX formátumú alaplapok fogadására lett felkészítve, előlapi panelje pedig a ház tetején található, hogy a különböző portok jobban kézre essenek. Az előlapi portok között egyébkén két USB 3.0-s port és a szokásos audió csatlakozók vannak jelen.


A ház belsejében az alkalmazni kívánt alaplap a szokásoshoz képest 90 fokkal elforgatva foglalhat helyet. A rendszer egy 2,5 hüvelykes, valamint három darab 3,5 hüvelykes belső bővítőhelyet kínál. A termék megfelelő szellőzéséről összesen három darab 120 mm-es rendszerhűtő ventilátor gondoskodik, amelyek közül egy a ház tetején, kettő pedig a ház alján lapul. A légkeverők fix 1200-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek. A tápegység szokás szerint ezúttal is a termék alján kaphat helyet.


A rendhagyó felépítéssel rendelkező Fortress FT03 ára 152 euró magasságában fog elhelyezkedni. A termékkel kapcsolatban bővebb információk a gyártó hivatalos weboldalán találhatóak.

SilverStone Raven 2 Evolution


A SilverStone a Fortress FT03 mellett egy másik különleges számítógépházat is piacra dob, amely napokon belül kapható lesz. A szóban forgó termék limitált példányszámban kerül az üzletek polcaira és a Raven 2 Evolution nevet viseli.


A fehérben pompázó számítógépházban az alaplapok a Fortress FT03-hoz hasonlóan a megszokotthoz képest 90 fokkal elfordítva kaphatnak helyet. A 0,8 mm vastag acélból készült vázszerkezettel ellátott ház 212 x 503 x 643 mm-es mérettel rendelkezik, súlya pedig nem kevesebb, mint 12,5 Kg. A ház belsejében egy 2,5 hüvelykes és öt 3,5 hüvelykes adattároló elhelyezésére van mód, de a termék ezeken kívül öt darab 5,25 hüvelykes bővítőhelyet is kínál. A megfelelő szellőzésről négy ventilátor gondoskodik: a ház alján három darab 180 mm-es átmérőjű Air Penetrator légkeverő helyezkedik el, a ház tetején pedig egy 120 mm-es ventilátort találunk.


A ház oldallapja plexi ablakkal rendelkezik. Az előlapi portokat ezúttal is a termék tetején helyezték el: a csatlakozók között két USB 2.0-s port és a szokásos mikrofon bemenet, illetve fejhallgató kimenet van jelen. A Raven 2 Evolution néhol már kapható, de az üzletek többségében majd csak napok múlva fog feltűnni. Az újdonságért 165 euró körüli összeget kérnek majd el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Hawaii
2011.01.21. 15:54
így, hogy microATX-et és mini-DTX-et fogad, de DTX-et nem, nálam el is vágta magát. Pedig micsoda innováció...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. koma79
2011.01.24. 16:00
SilverStone Fortress FT03 nagyon bejön.De hova megy az ODD?Néztem róla videót,de nem találtam sehol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!