iPon Hírek

Új számítógépházak a Silverstone-tól

Dátum | 2014. 01. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az idei CES már véget ért, ám a piac állóvizét alaposan felkavaró rendezvény alkalmával bemutatott termékekről még mindig szivárognak információk, ami nem is olyan meglepő, hiszen a gyártók rengeteg újdonságról rántották le a leplet. A Silverstone több új számítógépházat is kiállított standján, amelyek az idei év folyamán teszik tiszteletüket a piacon. Az újdonságok között megtalálható volt az RVZ01, ami egy kompakt, Mini-ITX formátumú alaplapokat fogadó számítógépház. Az újdonság 381 x 104,14 x 350,52 milliméteres mérettel rendelkezik és meglehetősen érdekesnek ígérkezik.
Fotó: The Tech Report
Az RVZ01 belsejében speciális módon, úgynevezett riser kártya segítségével férnek el a combosabb videokártyák – hasonló megoldást már az ASRock apró barebone számítógépénél, az M8-nál is láthattunk. A ház belsejében egy vékony optikai meghajtó, egy 3,5 hüvelykes merevlemez és két darab 2,5 hüvelykes adattároló fér el. A megfelelő szellőzésről két darab, egyenként 120 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátor gondoskodik, amelyek mindketten vékony kivitelben érkeznek. Az RVZ01 várhatóan a következő hónap folyamán kerülhet az üzletek polcaira, ára pedig 90 dollár körül helyezkedik majd el.
Fotó: The Tech Report
A másik újdonság, amely a fenti fotón látható, az ML07-es típusjelzést viseli, és hasonló belső felépítést alkalmaz majd, mint az RVZ01. Kívülről persze már lesz különbség a két számítógépház között: az ML07 elején cserélhető színes betétek foglalnak majd helyet, amelyek kétségkívül feldobják majd az előlapot. Ez a modell várhatóan 80 dollárba kerül majd és valamikor az idei év első negyedévében jelenik meg.
Fotó: The Tech Report
A Mini-ITX számítógépházak táborát erősíti a következő újdonság is, amely DS350-es típusjelzéssel rendelkezik. Ahogy az a fotón is látszik, a DS350 nem lesz kispályás megoldás, legalábbis ami az adattároló-rendszert illeti: a termék nem kevesebb, mint 8 darab 3,5 hüvelykes fiókkal érkezik, amelyek egyszerű és gyors adattároló-cserére adnak módot, hála a Hot-Swap támogatásnak. A DS350 emellett egy felsőkategóriás videokártya számára is elég helyet kínál: a 150 dolláros apróság akár egy GeForce GTX Titan videokártyát is képes elnyelni. A DS350 érkezésére a következő hónap folyamán számíthatunk.
Fotó: The tech Report
A következő versenyző már egy nagyobb példány, amely microATX formátumot alkalmaz. Az SG12 belső felépítés tekintetében némileg hasonlít majd az SG01-es és SG02-es modellekre, igaz, ezzel együtt jobb szellőzéssel érkezik és több 2,5 hüvelykes bővítőhelyet is kínál, mint elődei. A második negyedév folyamán megjelenő SG12 nagyjából 80 dollárba kerül majd. A SilverStone Raven, Fortress és GD sorozatú számítógépházakat is bemutatott. A Raven és Fortress modellek a bal oldalon, a GD sorozat tagjai pedig a jobb oldalon láthatóak – utóbbiak fekvő kivitelben érkeznek és remekül el tudnak vegyülni a házimozi rendszer komponensei között. Na jó, utóbbi talán egy kissé azért túlzás.
Az RV05 és az F05 esetében fura újítás, hogy nincsenek rajtuk 5,25 hüvelykes bővítőhelyek, cserébe viszont kapunk hozzájuk egy-egy vékony optikai meghajtót. A bal oldali fotó bal szélén látható RV05 ugyanolyan elforgatott belső elrendezéssel érkezik, mint az RV03, viszont az új modell kompaktabb és olcsóbb lesz. Az RV05 várhatóan 120 dollárba kerül és az első negyedév folyamán jelenik meg, az FT05 pedig 180 dolláros árcédulát kap és majd csak a második negyedév folyamán debütál.
Fotó: The Tech Report
Végül, de cseppet sem utolsó sorban bemutatkozott az XG2 Station is, ami nem más, mint egy Thunderbolt portra csatlakozó külső ház. Ebben házban egy tápegység és egy kétslotos, PCI Express csatolófelületre kapcsolódó videokártya lapult. Az XG2 Station pontos tulajdonságai egyelőre nem ismertek, de a rendelkezésre álló információk alapján úgy tűnik, hogy a termék segítségével ultrabookok mellé lehet majd combosabb külső videokártyát társítani. A Thunderbolt csatolófelület legfrissebb kiadása immár 20 Gbps-os sávszélességet kínál, ami bőven elég lehet egy játékra is alkalmas videokártya zökkenőmentes kiszolgálására.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. jonos
2014.01.16. 11:32
Ebből a külső videókártya koncepcióbol lehetne nagyobb trend! Talán ez sikeres lesz, mert az eddigi próbálkozások nem terjedtek el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. lazacmaki
2014.01.16. 18:21
Ez olyan "hadarjunk gyorsan el mindent hír volt", de a videókártyás dolog jó, csak nincs olyan sok laptopon thunderbolt (főként 2.0) de ötletes. Lehetne viszont kisebb, hordozhatóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!