iPon Hírek

Új számítógépházak a Spire-től és a Colorful-tól

Dátum | 2010. 10. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooltek után most a Spire és a Colorful illetékesei is bemutatták legfrissebb termékeiket, amelyek nem mások, mint közepes torony méretű számítógépházak.

Spire Savit 6003


A friss jövevény 6,2 Kg-os súllyal és 480 x 191 x 450 mm-es mérettel rendelkezik. A termék összesen négy darab 5,25 hüvelykes bővítőhellyel áll az optikai meghajtók és egyéb 5,25 hüvelykes bővítmények rendelkezésére, míg 3,5 hüvelykes merevlemezekből összesen négy darabot helyezhetünk el a házban. A Savit előlapja rengeteg perforált felülettel rendelkezik, sőt, még a bal oldallapon is találunk egy ablakot, amit fémrács borít, így a rendszer szellőzése igen jó. Üröm az örömben, hogy így sok por is bejut a rendszerbe, no de valamit valamiért. Az előlapi portok között egyébként két USB 2.0-s és egy eSATA csatlakozó, valamint a szokásos audió csatlakozók bújnak meg. A különböző meghajtókat, valamint a bővítőkártyákat egyszerűen, szerszám-mentes módon szerelhetjük be, de ez manapság már inkább elvárás, mint extra tulajdonság. Az alaplaptálcán ezúttal sajnos nem találunk szerelőablakot, ami azért jönne jól, mert a processzor vagy processzorhűtő cseréjekor így nem kéne kiszedni az egész alaplapot, de ennél a háznál a fentiekből kifolyólag bizony ki kell.A tápegység ismét a ház hátulján, alul kapott helyet és a kínálatból ezúttal sem hiányzik a két darab furat, amelyek a külső hőleadó radiátorhoz szükséges csövek kivezetéséhez kellhetnek, amennyiben folyadékhűtő rendszer kívánunk a házba építeni. A házban összesen négy darab 120 mm-es átmérőjű ventilátor lapul, amelyek közül egy a ház elején, egy a hátulján, kettő pedig a tetején található. Az elől elhelyezkedő légkeverő kék ledes világítást is kapott.


A Savit 6003 várhatóan jövő hónapban kerül a boltok polcaira, ára pedig 79,95 dollár, illetve 59 euró lesz.

Colorful Raynor Tower


A Colorful eddig inkább a felsőkategóriás videokártyáiról lehetett ismert, ám mostantól a számítógépházak piacán is számolnia kell a konkurenciának a gyártóval. Idehaza a Colorful neve nem csenghet túl ismerősen, de ki tudja, ez akár meg is változhat a nem is oly távoli jövőben. A gyártó első PC háza 190 x 490 x 510 mm-es mérettel rendelkezik, a súlya pedig nem kevesebb, mint 8 Kg. Az acél vázszerkezetre alapozó újdonság előlapja sok-sok perforált felületet tartalmaz, amelyek hatékonyan javítják a rendszer szellőzését.


A termék a képek alapján négy darab 5,25 hüvelykes és öt darab 3,5 hüvelykes meghajtó számára kínál helyet. A kívül-belül feketében pompázó ház a leghosszabb videokártyák számára is tökéletesen megfelel: a gyártó több, mint százféle videokártyát tesztelt a házban, hogy beférnek-e; ezek között a Radeon HD 5970 és a GeForce GTX 480 is jelen volt. Az alaplaptálcáról ennél a modellnél már nem hiányzik a fent említett szerelőablak, a tápegység helye pedig a mai trendeknek megfelelően ezúttal is a ház hátulján, alul van. A termék tetején egy eSATA, két USB 2.0-s és a szokásos audió csatlakozók kaptak helyet, de van itt még egy szabályzó is, amely a ventilátorok vezérléséről gondoskodik.


A ház tervezői szem előtt tartották a kábelmenedzsmentet is, így a különböző kábelek elvezetésére számos kis ablak ad lehetőséget. PCI bővítőhelyekből nyolc darabot találunk a termék belsejében. A házhoz alap esetben csak egyetlen 120 mm-es átmérőjű ventilátor jár, amely az előlap mögött foglal helyet. Amennyiben ez nem lenne elég, úgy a ház hátulján egy további 120 mm-es, a tetején és az oldalán pedig két-két 140 mm-es átmérőjű légkeverőt lehet elhelyezni.


A Colorful Raynor Tower névre keresztelt számítógépháza hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 60 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. myckie2
2010.10.19. 21:56
Nagyon csúcs a második de nem kéne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Stormrage
2010.10.19. 21:58
nekem még mindig a lian li van a toppon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Menthix
2010.10.19. 22:48
60 dodóért nagyon jónak tűnik James barátunkról elnevezett towerecske.
Bejövős...
A másik altefnégy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Heroes27
2010.10.20. 00:17
A Raynor tényleg jol néz ki Tesztetés darab és még az ára is rendben van ügye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. maláj
2010.10.20. 15:33
jó kis qckók
de mi a f*szom az a dodó ???
beszélni picit magyar ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Buszos
2010.10.21. 09:51
Felénk a dodó az EZRES (Mátyás király)
Pedig Békés megyei vagyok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Menthix maláj
2010.11.05. 10:57
Dodó=dollár, szerintem nem túl félreérthető, ha valaki elolvasta a hírt.
De ha már ennyire tudsz kioktatni másokat, felvilágosítanál, hogy mit az a qckó?
Elmeroggyant főtörzs...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!