iPon Hírek

Új számítógépházakat mutatott be a BitFenix

Dátum | 2015. 06. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Computex 2015 olyannyira bővelkedett újdonságokban, hogy még mára is maradt egy hír néhány érdekességről: ezúttal a BitFenix standját vizsgáljuk meg egy kicsit közelebbről. A gyártó háromféle új számítógépházat mutatott be: az egyik a nagysikerű Pandora legfrissebb kiadása, a másik a Nova, a harmadik pedig az Atlas. A kiállított számítógépházak prototípusok voltak, azaz a végleges termékek egy-két apróságban eltérhetnek majd tőlük. Pandora ATX A Pandora első generációs kiadását már mi is vendégül láttuk egy alapos teszt erejéig, a termékkel kapcsolatban pedig pozitív véleményt fogalmaztunk meg, igaz, kiemeltük a gyengeségeit is. Most a gyártó ezeken a gyengeségeken javít az új kiadással, amely nagyobb és tágasabb lesz elődjénél: belsejében immár E-ATX formátumú alaplapot is elszállásolhatunk. Külső dizájn tekintetében a már megszokott formavilág köszön vissza, a belső azonban picit átalakult. A tápegység hátul, alul helyezkedik el, felette pedig némi borítás állja a kíváncsi szemek útját. Az alaplaptálca mögött végre nagyobb mennyiségű hely várja a kábeleket, az előlapi kijelzőt pedig nagyobb példányra cserélték: ennek képátlója 2,4 hüvelykesről 2,8 hüvelykesre nőtt. Arról nincs infó, hogy ezzel együtt a felbontást is növelték-e – nem lenne hátrány.
A Pandora ATX belsejében három darab 2,5 hüvelykes és kettő darab 3,5 hüvelykes adattároló számára lesz hely. Processzorhűtőből maximum 160 milliméter magas példány fér el, a videokártya maximum 380 milliméter hosszú lehet, a tápegység pedig 220 milliméter hosszú bővítőhelyet kap. A szellőzésről rengeteg ventilátorral gondoskodhatunk. Az előlap mögött két 140 milliméteres vagy három 120 milliméteres példány fér el, csak úgy, ahogy a tetőlapon is; a ház hátulján pedig egy 120 milliméteres ventilátor fújja ki a meleg levegőt. A légkeverők fordulatszámát egy négycsatornás, PWM támogatással is ellátott vezérlő segítségével szabályozhatjuk, a port pedig mágneses szűrők tartják a házon kívül. Az aktuális rendszerhőmérsékletet, illetve a ventilátorok fordulatszámát a 2,8 hüvelykes kijelzőn lehet figyelemmel kísérni. Annak érdekében, hogy az újdonság is elődjéhez hasonló árszinten foglalhasson helyet, a szálcsiszolt alumínium oldallapokat fekete acél oldallapok váltották fel, ám ez a fotó alapján abszolút nem hátrány, sőt, nincs kizárva, hogy az új dizájnnal rengeteg új vásárlót is nyer a cég. Nova A második új számítógépház már a belépőszintű megoldások szegmensét veszi célba, így nem csak külső, de belső felépítése is szerényebbre sikeredett, mint az ATX formátumú Pandoráé.
A letisztult, elegáns formavilágot képviselő Nova oldallapjára a költséghatékonyság ellenére azért egy plexi oldallap felfért. Az új számítógépház összességében igényes kivitelben került a standra, műanyagból készített komponensei pedig sokkal jobb minőséget képviseltek, mint a nagy átlag – ez pedig különösen jól hangzik. Az egyes panelek illesztési hézagok tekintetében igényesen passzoltak egymáshoz, azaz a Nova az igényesebb belépőszintű számítógépházak közé sorolható. Ennek fényében a megjelenéskor várható 32 eurós listaár nagyon barátinak hangzik. Atlas
A harmadik újdonság megint más kategóriát képvisel, mint a fentiekben bemutatott társai: az Atlas a maga kétkamrás felépítésével igazi különlegesség lesz. A két nagy kamra közül a balban kap helyet az alaplap a különböző bővítőkártyákkal, míg a jobb oldalon a tápegység, illetve az adattárolók számára alakítanak ki némi helyet, sőt, kábelmenedzsment céljára is ezt az oldalt lehet igénybe venni. A ház belsejében található alaplaptálca eltávolítható lesz, csak úgy, ahogy a tápegységet fogadó bővítőhely is, így ezeket igényesetén átpakolhatjuk a jobb oldalra – vagyis megcserélhető a két kamra funkciója.
Az előlapi portok között további érdekességre is bukkanunk, ugyanis a szokásos audió csatlakozók és a két darab USB 3.0-s port mellett egy USB 3.1 Type-C csatlakozó is helyet kapott itt – ezzel az Atlas lesz a BitFenix első USB 3.1 Type-C porttal ellátott számítógépháza. A vállalat szakemberei az elkövetkező hónapok folyamán véglegesíteni fogják a fentebb bemutatott számítógépházak dizájnját, valamint forgalomba is küldik őket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. pisztoly
2015.06.11. 16:39
az atlas elég impozáns! és jó a felépítése is... olyan igazi "dög"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pdx06
2015.06.11. 16:53
Szép meg minden, de szerintem a legtöbb ember nem olyan helyre teszi a házat ahol van lehetősége a belsejét bámulni. Monitor mellé alapból nem teszek házat, mert akármilyen szép, akkor is szarul mutat, valahol lent van lábnál ahol csak napi egykét pillantást vet rá az ember. Számítógép asztal rekeszében alapból nem látni, földre pedig nem szeretem tenni mert jobban megszívja magát porral.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. pisztoly pdx06
2015.06.11. 20:24
ez mind igaz. de ettől függetlenül valamiért mégis számít a megjelenés... mondjuk én már egy ideje lecseréltem az asztali gépemet egy laptopra... de azelőtt engem is érdekelt a ház kinézete attól függetlenül, hogy a földön volt az asztal alatt.. ez ilyen..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim pdx06
2015.06.11. 20:45
"Monitor mellé alapból nem teszek házat, mert akármilyen szép, akkor is szarul mutat, [...]"

A tied lehet ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.11. 22:52
szerintem o csak annyira gondolt h a monitor+gephaz kompozicio nem az igazi, erre ugrasz kapasbol es leszolod. lehet normalisan is kommunikalni az emberrel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. yodamester... Asagr...
2015.06.11. 22:52
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.11. 23:58
port milyen gyakran kell kifújnod belőle? egyébként jól mutat, de tuti nem praktikus, plusz gondolom nem vmi halk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. yodamester... FaL
2015.06.12. 00:10
Extrém halk,és 3 havonta szoktam lefújni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pdx06 corzi
2015.06.12. 16:07
Így van, ilyesmire gondoltam. Mondjuk én tévét használok, de monitor mellett nekem régebben sem tetszett a ház. Én is tuningolgattam a házamon, de csak az elejét, azt még látni is lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. user12
2015.06.15. 17:10
Magánvélemény: Ki a jó büdös francot érdekel, hogy hogyan néz ki a ház ??? Nem mindegy ??? Jó, nem azt mondom, hogy legyen kartondobozból összerakva(habár éppenséggel az se nagyon zavarna). Az a lényeg, hogy mi van belül, CPU, RAM, motherboard, táp... Nekem ezek, csak fekete, oldalról kivágott dobozok, semmi többek! Hülyítsenek másokat az extrás ládákkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!