iPon Hírek

Új színekben öltözik több Samsung telefon

Dátum | 2013. 12. 02.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung a felsőbb kategóriás okostelefonjainak körében előszeretettel alkalmazza a színek garmadájával való népszerűsítést. Lássuk be ez működik is, hiszen valamennyire mindenki szeretné, hogy az okostelefonja a kedvenc színében, vagy legalábbis valami ahhoz erősen hasonlítóban pompázzon. A dél-koreaiak erre a Galaxy S3 megjelenése óta különösen nagy figyelmet fordítanak, addig ugyanis a legtöbb készülékük egyhangú fekete volt, ímmel-ámmal láthattunk csak pár fehér modellt feltűnni.

Mostanra viszont szinte már minden, felsőbb kategóriákba tartozó készülékük több árnyalatban érhető el, és erre vonatkozóan is folyamatosan folynak a fejlesztések. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az összesen öt új színben tetszelgő kettős. Ezek a következő hetekben (legkésőbb januárban) fognak elérhetővé válni a kínálatban. Ezúttal a Galaxy S4 kistestvérét, valamint a hatalmas Galaxy Note 3-at vették „festékszóró pisztoly” alá a Samsungnál. Az öt árnyalatból három írható az SGS4 Mini számlájára, és kettő a szeptemberben bemutatott csúcskategóriás, új Note-éra.

A Galaxy S4 Mini esetében a tervezők az élénk árnyalatok mellett tették le a voksukat, így ezek főleg a fiatalabb generációk tagjai számára lesznek vonzóbbak. A mobiltelefon decembertől hazavihető lesz már lilában, narancssárgában és rózsaszínben is. Ezekkel a Galaxy S4 Mini palettája már „hatfősre” bővült: eddig feketében, fehérben és kékben lehetett megvásárolni az apró erőgépet. Egyéb változást nem eszközöltek rajta, belül épp olyan, mint az eddigi társai.

Ugyanez a helyzet a Galaxy Note 3-nál is, vagyis csak a küllemet érinti majd a változtatás. Az 5,7 hüvelykes monstrum jelenleg feketében, fehérben és rózsaszínben vásárolható meg, és ez a felhozatal hamarosan újabb kettővel fog bővülni. Bekerül a választékba a piros és a rózsaarany is. A rózsaarany variáns egészen hasonló lesz az eredeti fehérhez, ám a márkajelzés, a fémkeret, valamint néhány egyéb vonala már a névadó árnyalatban pompázik majd. Az arany – illetve itt rózsaarany – egyébként nem véletlenül került fel a kínálatába, „muszáj” ilyen tekintetben is felvenni a versenyt az Apple iPhone-jával és a HTC One-nal, amelyeknél szintén van már a nemesfém színére festett burkolat. A lavinát az iPhone 5S indította el, ahol ez alapból a paletta része már, azóta a Xiaomi is csatlakozott a sorhoz.

A Galaxy Note 3 január elején ölti majd magára az új ruhákat – derült ki a Samsung argentin kirendeltségének közleményből – és világszerte elérhető lesz. A Galaxy S4 Mini viszont már december 4-től bővített kínálattal várja a vásárlókat; elsősorban az Egyesült Királyságban, mert itt lesz először kapható a Carphone Warehouse-ban. Különösebb felárral egyik esetben sem kell számolni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. tibaimp
2013.12.02. 17:46
erőltetik a gagyi műanyagot, még mindig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim tibai...
2013.12.02. 17:55
Mert ha az Apple erőlteti akkor teljesen rendben van ugye? "Az nem műanyag, az minőségi polikarbonát", mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NTibor77
2013.12.03. 09:27
@Asagrim:
Ad 1.: Nem tudom hol láttad a hozzászólásban, hogy az illető az Apple-nél helyeselte a műanyag használatát.

Ad 2.: Van egy aprócska különbség, az Apple-nek van egy prémium kategóriás készüléke (5S), mely nem műanyag és e mellett van az olcsóbb (nem, nem olcsó) készülék (5C) ott alkalmaznak műanyagot. A Samsungnál viszont minden, a prémium kategória is műanyag.

Ad 3.: Egyébként igazad van, műanyag és műanyag között is van különbség, mint ahogy a kidolgozásban és az összeszerelésben is. Bár én még se Samsungot se iPhone 5C-t nem fogtam a kezemben.

Ad4.: Valóban kicsit erőltetettnek érzem, hogy miután kijött az Apple a színes 5C-vel a Samsung is gyorsan beújít pár színárnyalatot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. No.1.
2013.12.03. 10:08
Az 5C-nek es a samsungnak koze sincs egymashoz, mielott azzal jonne itt barki, hogy na mar megint a samsung majmolja az apple-t..
tavaly is es azt hiszem az elott is igy volt, mikor lehetett venni az S3-at es tarsait is kulonfele szinekben.. Es az sem a megjelenessel egyutt volt, hanem kicist kesobb..
Szoval azzal ne jojjon senki, hogy mar megint masol a samsung, mert jonnek a kulonbozo szines telefonokkal az aplle utan..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. NTibor77
2013.12.04. 13:07
@neurosys:
Nem mondtam, hogy a Samsung másolt, bár érdekes, hogy egyesek zsigerből „védekeznek”! Csak annyit mondtam, hogy kissé erőltetettnek tűnik, hogy a színes 5C után nem sokkal rukkol elő a Samsung a maga színes modelljeivel. Elképzelhetőnek tartom, hogy maga projekt korábbra nyúlik vissza (hisz, mint hozzászólásodból kiderült korábban is voltak színes modellek), de az aktuális (színes) modellek piacra dobásának időpontja nem biztos, hogy véletlen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!