iPon Hírek

Új táblával bővült az Alcor kínálata

Dátum | 2013. 11. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Alcor az egyik legdinamikusabban fejlődő hazai forgalmazó, a termékpalettája gyorsan gyarapodik, és sokszor igen kellemes ajánlatokkal állnak elő. A vállalatnak persze nem lesz egyszerű dolga, ha a ConCorde-dal és a WayteQ-kel szeretné felvenni a versenyt, de ezúttal is egy igen vonzó konstrukcióról rántották le a leplet.

A Zest Q883H a felépítését tekintve éppen olyan, mint az Apple iPad minije, és szinte éppen olyan kecses is, mint az Apple táblája. Az iPad mini mérete 200 x 134,7 x 7,5 mm, míg az Alcor gépe 201 x 136 x 8,3 milliméteres házban lakik, így kifejezetten jól hordozható lesz. Az előlapot szinte maradéktalanul tölti ki a 7,9 hüvelykes megjelenítő, mely 1024 x 768 képpontos felbontással és TN+Film technológiával operál. Sajnos nem IPS panellel lesz dolgunk, de remélhetőleg nem lesznek kínosan szűkre szabva a betekintési szögek. A multitouch az összes ujjbegyünk követését meg tudja oldani, mert tíz pontot képes "szemmel tartani". A 4:3 képarányú kijelző felett egy VGA kamera kapott helyet. Ennek köszönhetően a videócsevegéseink bonyolításának semmi sem szabhat gátat (legfeljebb az internetelérésünk). A tablet kelléktárába került még egy 2 megapixeles modul is, amivel az igazán ritka pillanatokat örökíthetjük meg jó fényviszonyok mellett – fix fókuszpont jellemzi, és LED sincs a főkamera mellett. Komolyabb fényképezésre ezek fényében alkalmatlan a megoldás, ám tábláról lévén szó, ezt nem is érdemes elvárni az alsóbb szegmensekben. A Zest család legfrissebb tagjának szívében egy négymagos lapka húzta meg magát. Az RK3188 chip a RockChip gyártósorairól származik, és 1,6 GHz-es frekvencián pörgő Cortex-A9 magokra, valamint egy Mali-400 MP4 grafikus feldolgozóra alapozva indul harcba. Az Android sebességére így vélhetően nem lesz panasz. A rendszernek emellett 1 GB-nyi DDR3-as memóriával kell gazdálkodnia, a vásárlóknak pedig a 8 GB-osra szabott tárhely beosztását kell megoldani. A bővíthetőségről szerencsére gondoskodtak a fejlesztés során, így a burkolat alá egy microSD kártya is beilleszthető, ha szűkösre fordulna a helyzet – legfeljebb 32 GB-ot képes kezelni a Q833H. Az egyetlen vezeték nélküli kapcsolati lehetősége a táblának a 802.11 b/g/n Wi-Fi, vagyis nem csak a HSDPA és a GPS végezte a spórolás oltárán, hanem a Bluetooth modul is.

A 361 grammot nyomó táblagép átlagos üzemidővel fog szolgálni. Az Alcor által megadott adat szerint legfeljebb 6 órányi videózásra képes egyetlen feltöltést követően. A hátlap mögé egy 4500 mAh-s lítium-polimer telepet zsúfoltak, amitől első ránézésre többet várhattunk volna, de túlságosan éhesnek bizonyult az RK3188 SoC - nem először. Az operációs rendszer szerepében az Android 4.2-es variánsa tetszeleg. A Jelly Bean ezen verziója sok olyan újítást hozott, ami a tabletek esetében nagyobb szerepet kap (DayDream, több felhasználói fiók), így örömteli, hogy már ezt alkalmazták. Az Alcor Zest Q883H specifikációja nem hibátlan, de az alkalmazott TN+Film technológiás panelt valószínűleg sokan megbocsátják nekik, miután az árcédulájára is vetnek egy pillantást. A készülék ajánlott fogyasztói ára mindössze 35 ezer forint. Ezzel a közvetlen riválisának tekinthető, de IPS panellel (és főkamera nélkül) rajthoz álló WayteQ gépnek kereken ötezer forinttal alá licitáltak. A forgalmazást rövidesen megkezdhetik, mert előrendeléseket már le lehet rá adni, de pontosabb időpontot egyelőre nem kaptunk a rajtra vonatkozóan.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!