iPon Hírek

Új tag a Telekom-csoportban

Dátum | 2011. 03. 01.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Daten-Kontor Kft. 2011. március 1-től a Magyar Telekom 100 százalékosleányvállalataként, a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágához (T-Systems) tartozóan működik tovább. Az új leányvállalat a hasonló szolgáltatásportfoliójú, alkalmazásokért felelős IQSYS Zrt.-vel számos területen erősíti majd egymást, illetve kiterjeszthetik tevékenységeiket új piacokra is. A Daten-Kontor budapesti és pécsi telephelyéről végzi informatikai alkalmazások fejlesztését, telepítését és üzemeltetését. 2010-ben a Daten-Kontor Kft. auditált árbevétele 2,7 milliárd forint, EBITDA-ja 340 millió forint volt. A Daten-Kontor csoport szinten konszolidált árbevétele meghaladta a 3 milliárd forintot. A Magyar Telekom az akvizícióval tovább erősödik az informatikai szolgáltatások hazai és régiós piacán. A Telekom Csoport új tagja jelen van Horvátországban, Törökországban, Oroszországban, Ukrajnában és Svédországban is" - nyilatkozta Rékasi Tibor, a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezetője, megbízott vezérigazgató-helyettes.

A Daten-Kontor jelentős múlttal rendelkezik az informatikai alkalmazások fejlesztése, telepítése és üzemeltetése terén mind belföldön, mind külföldön. Kiemelkedő szerepet játszik egyedi alkalmazások fejlesztésében a telekommunikáció, állam és közigazgatási, ipar és közművek szektorban. Megoldásai különösen a számlázási, ügyfélszolgálati, az e-ügyvitelt támogató, a gyártási logisztikai, a műszaki és térinformatikai területeken ismertek.

Ezen felül a cég nagy nemzetközi szoftvergyártók termékeit vezeti be és egészíti ki saját speciális ágazati megoldásaival. A Daten-Kontor ügyfelei a T-Systems széles körű portfóliója révén további integrált megoldások előnyeit élvezhetik majd, bővülő távközlési, ügyviteli technológiai és kompetencia bővülés révén.

A Daten-Kontor Kft. számos olyan termékkel, megoldással rendelkezik, amelyeket a T-Systems portfolióval harmonizálva a jövőben szolgáltatásként - Software as a Service módon - is kíván nyújtani. Ezek többek közt az e-önkormányzati megoldások (LoGo), ingatlan vagyongazdálkodási rendszerek (Facility management), beruházás menedzsment szakterületeken jelentenek majd előrelépést" - hangsúlyozta Blénessy László, a Daten-Kontor ügyvezető igazgatója.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. xcluster
2011.03.01. 19:41
Aztán -egy idő után- az egészet felvásárolja az Állam s beszoptunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szerzetes
2011.03.01. 22:28
Miből vásárolná?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!