iPon Hírek

Új taggal bővül a Sony Vaio noteszgép család

Dátum | 2009. 06. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A SONY VAIO noteszgép családjában számos érdekes, minőségi konfiguráció található, a gyártó pedig hamarosan friss taggal bővíti a felhozatalt: még ebben a hónapban a boltok polcaira kerülhet a VAIO NW modell, amelynek specifikációiról végre néhány részlet is napvilágot látott.


A friss termék 15,5 hüvelykes képátlójú WXGA X-Brite kijelzővel lesz ellátva, amely 1366x768 pixeles natív felbontás mellett fog üzemelni. Az új noteszgép háromféle színben lesz elérhető: barna, ezüst és fehér kivitelben juthatunk majd hozzá. Az 1,2 hüvelykes vastagsággal rendelkező, igen vékonynak mondható házban viszonylag erős hardver lapul majd. A processzor szerepét egy 2 GHz-es Core 2 Duo P7350-es központi egységre bízták, amely 4 GB-nyi DDR2-es rendszermemória társaságában foglal helyet az alaplapon. Az adatok tárolásáról egy 400 GB-os mobil merevlemez gondoskodik, sőt, a konfigurációban egy 512 MB-nyi fedélzeti memóriával ellátott Mobility Radeon HD 4750-es videokártya is helyet kapott.


A tetszetős notebook ExpressCard slottal, három darab USB 2.0-s porttal, SD és MemoryStick kártyaolvasóval és WiFi adapterrel, valamint VGA csatlakozóval is fel van szerelve, sőt, még egy HDMI kimenetet is tartalmaz. Alap esetben a termék másfélórás üzemidőt kínál egyetlen akkumulátortöltéssel, de az üzemidő akár 5,5 órára is kitolható, ha a legnagyobb kapacitású akkumulátorral kérjük a készüléket. A VAIO NW-n a gyártó egy külön gombot is elhelyezett, amelynek segítségével kikapcsolhatjuk a noteszgép kijelzőjét, ha külső megjelenítőt kapcsolunk rá.


Az újdonságot 64-bites Windows Vista Home Premium operációsrendszerrel hozzák forgalomba, a VAIO NW alapára 800 dollár. Amennyiben egy Blu-ray olvasót is igényelünk a készülékbe, úgy a végfelhasználói ár már 880 dollár lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!