iPon Hírek

Új taggal bővül az O!Play család: jön az O!Play MINI

Dátum | 2010. 12. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS O!Play névre keresztelt asztali multimédia lejátszói között számos ütőképes példányt találunk, legutóbb például az O!Play HD2-es modell mutatkozott be, amely elődeihez képest annyi újítást kínál, hogy rendelkezik 3,5 hüvelykes merevlemezhellyel, USB 3.0-s csatlakozóval és NAS-ként is használható, bár ez utóbbi funkció gyárilag még hagy némi kívánnivalót maga után. Most viszont egy új tagot üdvözölhetünk a családban, az O!Play MINI-t.


Az O!Play MINI egy kompakt asztali multimédiás lejátszó, amely 175 grammos súllyal és 151,85 x 106,7 x 29,03 mm-es mérettel rendelkezik. A termék kis mérete ellenére ütőképes szolgáltatásokat kínál, amelyek egy részét már az elődök esetében is megismerhettük. A termékkel könnyedén lejátszhatjuk az akár 1080p-s felbontással rendelkező videókat is és mellette élvezhetjük a 7.1 csatornás hangzást, amennyiben ezt az otthoni multimédiás infrastruktúra ezt lehetővé teszi.  A rendszer egyébként Dolby True HD 7.1-es támogatást is kínál. Az O!Play MINI sok-sok fájlformátumot ismer, legyen szó videóról, zenéről, feliratokról vagy akár képekről. A készülék által ismert fájlformátumokról az alábbi kis felsorolás ad képet:
 

A pici multimédiás asztali lejátszó tartalmaz egy négy az egyben kártyaolvasót is, amely képes az SD, az MMC, az MS és az xD memóriakártyák olvasására, így az általunk készített fotókat, illetve videókat könnyedén megnézhetjük az O!Play beépített kártyaolvasójának segítségével. A rendszer a gyártó közleménye szerint RightTxT támogatással is bír, ami annyit tesz, hogy a beállított nyelvnek megfelelő feliratfájlt választja ki az O!Play filmnézés közben, így kényelmesen, a felirattal történő bajlódás nélkül élvezhetjük kedvenc feliratos filmjeinket.


Az O!Play csatlakozók tekintetében minden szükségeset tartalmaz: a sorban egy 1.3-as HDMI portot, egy kompozit A/V kimenetet, valamint egy optikai audió kimenetet találunk, de a repertoárban szerepel még egy USB 2.0-s csatlakozó is. Az O!Play MINI merevlemezhelyet nem tartalmaz, a külső adattárolókat csak és kizárólag USB 2.0-s porton keresztül fogadja. Az újdonság beépített WiFi adapterrel, illetve Ethernet porttal nem rendelkezik, igaz, az USB 2.0-s porton keresztül valószínűleg képes kezelni a nevesebb gyártók USB 2.0-s WiFi adaptereit, de erről a közlemény nem ad egyértelmű információt. A külső adattárolók esetében többféle fájlrendszert is támogat a médialejátszó, amelyek között a FAT 16/32, az NTFS, a HFS/HFS+ és az ext3-as fájlrendszerek egyaránt megtalálhatóak.


A 10W körüli fogyasztás mellett üzemelő O!Play MINI hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, méghozzá 18 990 forintos ajánlott áron.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. infectedma...
2010.12.20. 17:30
Akinek nem kell hálózat annak tökéletes lesz ha arra az alapra épül mint az eddigi ASUS lejátszók.
Nekem egy HDP-R1 van HD2 fw-el és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Joco1114
2010.12.20. 21:26
Mennyire tudják ezek lejátszani a magasabb bitrátájú fullHD filmeket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. petya24
2010.12.20. 21:46
Nekem is HDP-R1 van teljesen jó nem bántam meg hogy megvettem. wdtv live akartam elsőnek, de mellette döntöttem nem bántam meg. Hálózaton keresztül szoktam fullhd filmeket lejátszani vele akadás nélkül megbirkózik vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Insignia
2010.12.21. 02:16
Joco1114 blu-rayt is visznek
én mondjuk csak mkv-kat szedek de eddig nem volt velük semmi gondom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!