iPon Hírek

Új taggal bővült az AMD FirePro sorozata

Dátum | 2015. 12. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az AMD hódító útjára indította legújabb FirePro sorozatú videokártyáját, amely ezúttal alacsony profillal és alacsony fogyasztással érkezik – kifejezetten a belépő szintű megoldások piacát veszi célba. A FirePro W4300-as modell komoly előrelépést kínál az azonos kategóriát erősítő, előző generációban helyet foglaló FirePro W4100-hoz képest, hisz 50%-kal több shaderrel gazdálkodhat, valamint a GPU és VRAM effektív órajele is magasabb.
Az alacsony profilú FirePro W4300 fedélzetén GCN 1.0-s Cape Verde helyett GCN 1.1-es Bonaire GPU teljesít szolgálatot, ami rendkívül fejlett PowerTune funkcióval rendelkezik – pont utóbbi segít abban, hogy a FirePro W5100-as modellel azonos specifikáció ellenére 75 watt helyett 50 wattos TDP keretbe is befér az újdonság.
Fontos extra, hogy a W4100-zal ellentétben a W4300 immár FreeSync támogatást is kapott, ami a munkaállomások szegmensében éppen bontogatja szárnyait. A FreeSync idővel ebben a szegmensben is megvetheti a lábát – az AMD most éppen a népszerűsítéshez szükséges promóció felfuttatásán, valamint a megfelelő támogatás biztosításán dolgozik.
Az új, kifejezetten professzionális felhasználásra szánt FirePro W4300 a kompakt asztali munkaállomásokat veszi célba, amelyeknél a kis légtér miatt kevés hőt termelő hardverkomponensekben kell gondolkodni, bővítőkártyák terén pedig inkább az alacsony profilú megoldások jöhetnek szóba. Az új modellt leginkább CAD/CAM feladatokra lehet hatékonyan bevetni.
A termék 379 dolláros listaáron rajtolt el, ám "utcai" ára az AMD szerint inkább 299 dollár környékén helyezkedik majd el. Az újdonság az Nvidia GM107 alapú Quadro K1200-as modellje ellen szállhat harcba, amelyhez képest munkafolyamattól függően 10-57%-kal lehet gyorsabb.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. ptaylord
2015.12.02. 21:29
Civil 3D és AutoCAD használathoz érdemes lehet ilyen kártyát beszerezni? Van valakinek tapasztalata a Friepro vagy Quadro kártyákról? Ez a kártya igencsak tetszetős, főleg, ha tényleg olcsóbb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. carrast
2015.12.03. 09:19
felvilágosítást kérek a témában:
szoktam renderelni illetve használok 3d s programokat, de egyik sem használja ki a videókártyám adottságait, pedig ott feszít egy gtx970 a gépben. Tehát ezek a kártyák akkor kifejezetten munkára vannak? Miért nem használható a sima "gamer" kártya ilyesmire akkor? Mit tudnak a cikkben szereplő kártyák amit a pl GTX ek nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RealDreamQ
2015.12.03. 19:31
Van támogatás már az ADOBE Premiere CC és újabb Photo Shop -hoz is !

[Tessék elolvasni]

Természetesen azóta már elérhetőek a támogatott szoftverek !

Ha valakit érdekel egy HP FirePro v4900 ???
Dobjon egy privit , egy isminél épp eladó , mert feljebb vált !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!