iPon Hírek

Új táglagépet mutatott be az Acer

Dátum | 2014. 06. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Acer rengeteget dolgozik azon, hogy egyre jobb pozícióba kerülhessen az Android alapú készülékek piacain. Legyen szó okostelefonról, vagy éppen tabletről, igyekeznek versenyképes konstrukciót alkotni. Ezeknek az erőfeszítéseknek az eredményéül jött létre a hírünk alanya is, az Iconia Tab 8, ami nem az első ezen a néven.
Az Acer is kezd rátérni arra az útra, amit az ASUS taposott ki, miszerint a termékeik nevét nem változtatják folyamatosan, csak különböző típusazonosítóval látják el az újdonságokat. Jelen esetben az Iconia Tab 8 néven futó, A1-840 FHD jelölésű készülék érkezéséről számolhatunk be, ami az A1-830 utódjául szolgál. Ahogy azt a neve is elárulja, egy 8 hüvelykes kijelző tölti ki az előlapját, amely Full HD (1920 x 1200) felbontással társulva próbál a lehető legjobb élményről gondoskodni. Az IPS technológia még tovább emeli a panel fényét (szó szerint véve is), a 16:10-es képarány pedig sokak szerint a legjobb megoldásnak számít, így öröm lesz a felületén manőverezni, ráadásul egy ujjlenyomat taszító réteggel is bevonták, így a koszolódás sem lesz annyira zavaró. Valószínűleg a sebességre sem lehet majd különösebben panasz, ugyanis a Bay Trail-T platformból kikerülő Intel Atom Z3745 SoC dolgozik bele. Ez négy Silvermont processzormagot, valamint egy Intel HD Graphics integrált GPU-t vonultat fel, az üzemi órajele pedig alapjáraton 1,33 GHz, Boost esetén azonban elérheti az 1,86 GHz-et is. A rendszernek 2 GB-nyi memória jutott, amit már bőven be tud osztani az Android, a vásárlók pedig kiválaszthatják a maguknak megfelelő tárkapacitást, ugyanis 16 vagy 32 GB-tal is hazavihető majd a gép. A tárkapacitás ráadásul még bővíthető is tetszőleges microSD kártyával.
Dupla kamerával lett felvértezve az új generációs Iconia Tab 8, ráadásul mind a kettő egység megfelelő felbontással kecsegtet. Előre egy 2 megapixeles tekint, ami jól jön, ha HD minőségű videóhívásokat szeretne folytatni a jövendőbeli tulajdonosa. A főkamera már 5 MPixeles, és itt valószínűleg akár Full HD felvételek rögzítésére is lesz lehetőség, hiszen a belbecs ereje bőven adott ehhez. Sajnos LED-es vaku viszont nincs, így a fényviszonyokkal elkerülhetetlenül együtt fog romlani a végeredmény minősége is. Az operációs rendszer szerepét a legfrissebb Android tölti be, így innen nézve sem igazán lehet rajta fogást találni. Az Acer jó szokásához híven sok hozzáadott tartalommal gazdagítja a Google rendszerének repertoárját, ilyen például a Touch WakeApp, ami egy gesztussal teszi feloldhatóvá a kijelzőt – ezzel vélhetően az LG nagysikerű Knock Code-jára szeretnének válaszolni. A dupla sztereó hangszóró a tábla aljára került. A ház teljesen fémből készülti. Nagyon vékony a szerkezet, mindössze 8,5 milliméteres, és a tömege (350 g) sem vészes ahhoz képest, hogy rengeteg fémet tartalmaz. Az akkumulátor kapacitására nem derült fény, de az kiderült, hogy egy töltéssel kb. 7,5 órát fog bírni folyamatos nyomkodás mellett. Az Acer Iconia Tab 8 (A1-840 FHD) ebben a negyedévben kerül majd a boltok polcaira – vélhetően valamikor júliusban. A gyártó azt egyelőre nem pontosította, hogy mely országokba látogat el, azt viszont elárulta, hogy 200 eurós árcédula társul majd mellé, így kifejezetten jó vételnek ígérkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. somakb
2014.06.04. 17:40
Érdekes, hogy szinte minden nagy gyártó az új Androidos tabjait intel platformon jelentette be... és ismerve a saját Z3740D-vel szeretl Win8 as Toshiba Encore tabom erejét és akkuidejét, elég jók lesznek ezek droiddal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. anadrex
2014.06.05. 08:07
Elírás a címben: "Új táglagépet"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!