iPon Hírek

Új tagokkal bővül a Corsair Force SSD családja

Dátum | 2010. 05. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Corsair Force névre keresztelt SSD sorozatában eddig csak 100 GB-os és 200 GB-os adattároló kapacitással ellátott modellek voltak jelen, ám a gyártó most friss tagokkal egészítette ki a sorozatot: végre megérkeztek a 60 GB-os, 120 GB-os és 240 GB-os egységek is.

A Force család tagjai természetesen a SandForce SF-1200-as sorozatú SSD vezérlőjére alapoznak, amely hatékonyan kíméli a NAND Flash cellákat a felesleges írási ciklusoktól, emellett fejlett ECC adatvédelmet, valamint rendkívül jó írási- és olvasási sebességeket is biztosít. A Corsair és a SandForce mérnökeinek szoros együttműködésének köszönhetően elkészült egy olyan firmware, amely a meghajtók számára szédítően magas, 180 MB/s-os véletlenszerű írási sebességet biztosít 4K blokkok esetén, ami 15000 I/O művelet elvégzését jelenti másodpercenként. Az új SSD meghajtók természetesen rendelkeznek majd TRIM támogatással is.

F60F120F240
Az F60-as, F120-as és F240-es modellek esetében egyaránt 285 MB/s-os maximális olvasási- és 275 MB/s-os maximális írási sebességek elérésére van lehetőség, ezek a kiváltságok a gyakorlattal ellentétben nem csak a csúcsmodellt illetik meg. Az SSD meghajtók egyébként 2,5 hüvelykes formátummal rendelkeznek és SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnak a rendszerhez. A termékek MLC típusú NAND Flash chipeket tartalmaznak és a gyártó állítása szerint nem kevesebb, mint egymillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni.

A hírek szerint az új Force sorozatú meghajtók június folyamán kerülhetnek az üzletek polcaira, a jövevényekre két év garanciát vállal majd a gyártó. A friss Force  egységek ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. fz0002.fix...
2010.05.21. 11:29
Mint ahogy az OCZ-nek is megvan az extended változata a Vertex II szériánál.
De ott a legnagyobb 480 Gb-os (lesz).

http://www.ocztechnology.com/products/solid-state-drives/2-5--sata-ii/performance-enterprise-solid-state-drives/ocz-vertex-2-sata-ii-2-5--ssd.html

Kérdés, hogy mennyiért lesznek "elérhetőek"?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!