iPon Hírek

Új tagokkal bővül az ASUS K noteszgép sorozata is

Dátum | 2012. 05. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

K55
A friss K sorozatú noteszgépek több tekintetben is megújultak. A termékek szupervékony, rendkívül könnyű, ugyanakkor tartós alumíniumborítást kaptak. A gyártó minőségi anyagok felhasználásával készítette el legfrissebb notebookjait, amelyek vörös, kék, rózsaszín, fehér, koromfekete és sötét indigó elsődleges színekben lesznek elérhetőek – hogy melyiket választjuk, az csak egyéni ízlésünkön múlik. A K sorozat legfrissebb példányai a korábbinál nagyobb, többérintéses támogatással is felvértezett érintőpaddal kerülnek az üzletek polcaira, billentyűzetük pedig rugalmasabb, ugyanakkor erősebb billentyűkkel rendelkezik. Az akkumulátor minél hosszabb élettartamáról a SuperBatt energiagazdálkodási funkció gondoskodik, az alumíniumborítással ellátott csuklótámasz megfelelő hőmérsékletét pedig az IceCool technológia biztosítja.

K55
Az új notebookok megkapták a SonicMaster Lite audió rendszert is, ami most először tűnik fel a K sorozat tagjaiban. A tökéletes hangzásról anagyobb hangszórókamrák, a nem kívánt rezgéseket és a torzítást csökkentő erősebb anyagok és a technológiához kapcsolódó továbbfejlesztett audió feldolgozás gondoskodik. Utóbbiaknak köszönhetően kibővül a hangok tartománya, kiemelődnek az énekhangok és a mélyhangok tartománya is meggyőzőbb lesz – azaz összességében új szintre emelkedik a hangzás, ami filmek és zenék esetében különösen jól jön, de videó konferencia alkalmával is érezhető javulást hoz.

K95
A K45-ös, K55-ös, K75-ös és K95-ös példányok harmadik generációs Ivy Bridge processzorral, illetve AMD Trinity APU egységekkel lesznek elérhetőek. A termékek sorrendben 14 colos, 15 colos, 17,3 colos és 18,4 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzővel lesznek felszerelve. A két legkisebb modellnél HD, a 17,3 colos példánynál HD+, a 18,4 colos újdonságnál pedig Full HD felbontás áll majd rendelkezésre. Rendszermemóriából maximum 16 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es So-DIMM modul kerülhet a noteszgépekbe, az adatok tárolásáról pedig maximum 1 TB-os 7200 RPM-es, illetve maximum 1 TB-os 5400 RPM-es merevlemez gondoskodhat. A K75-ös és K95-ös modellek esetében két HDD elhelyezésére is lesz mód, így összesen akár 2 TB-nyi tárhely is rendelkezésre állhat.

K95
Az Inteles konfigurációk HM76 Express, míg AMD-s társaik AMD A70M lapkakészlettel érkeznek. Előbbiek GeForce 600M sorozatú, 2 GB-nyi fedélzeti memóriával ellátott videokártyával rendelkeznek, míg utóbbiaknál AMD Radeon HD 7660G/7670M típusú videó vezérlővel gazdálkodhatunk.

Az előtelepített Windows 7 Home Basic, Home Premium, Professional vagy Ultimate operációs rendszerrel ellátott K sorozatú noteszek legelső példányai augusztus elején teszik tiszteletüket a hazai piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!