iPon Hírek

Új tagokkal bővült a Corsair Force LS SSD sorozata

Dátum | 2015. 04. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Corsair Force LS sorozatú SSD meghajtói eddig csak 60 GB-os, 120 GB-os és 240 GB-os kiszerelésben voltak elérhetőek, ám a vállalat most két újabb tagot is piacra dobott, amelyek a megszokott alapokra támaszkodva immár 480 GB-nyi, illetve 960 GB-nyi tárhelyet kínálnak.
A költséghatékony SSD meghajtókat tartalmazó Force LS sorozat tagjai Phison gyártmányú SSD vezérlőt alkalmaznak, amelyhez MLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. Ahogy a modern SSD meghajtók többsége, úgy a Corsair újdonságai is TRIM és S.M.A.R.T. támogatással érkeznek, valamint fedélzeti hulladékgyűjtő, és elhasználódás-kiegyenlítő algoritmus is segít a NAND Flash memóriachipek formában tartásában. A két új SSD meghajtó a család többi tagjához hasonlóan szintén 2,5 hüvelykes formátummal érkezik, házuk magassága pedig mindössze 7 milliméter. Annak érdekében, hogy a Force LS sorozatú újdonságok a legtöbb számítógépházba beszerelhetőek legyenek, jár melléjük 3,5"->2,5" átalakító adapter is.
A SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott Force LS sorozatú SSD meghajtók mellé jár a gyártó hasznos segédprogramja, a Corsair SSD Toolbox is, ami egyszerű, hatékony SSD menedzselési opciókat biztosít a felhasználók számára. Az új és régi SSD meghajtók pontos tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi – igaz, a gyártó elég szűkszavú, legalábbis ami a technikai paramétereket illeti, de ezt sajnos már megszokhattuk.
A Force LS sorozat két új tagja már elérhető kereskedelmi forgalomban. A három év garanciával érkező újdonságok közül a 480 GB-os modell 189,99 dollárba, 960 GB-os társa pedig 379,99 dollárba kerül, legalábbis a sajtóközlemény alapján. A gyártó hivatalos webáruházában ugyanis ehhez képest 250 dolláros és 495 dolláros árcédula szerepel az újdonságokon (legalábbis a cikk írásának a pillanatában, később ez változhat).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Kajafun
2015.04.17. 07:49
Asszony gépébe vettem annó egy ilyen 60gigást, megtáltosodott tőle a masina rendesen!
Most a laptopomba veszek egy 120ast!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. piter
2015.04.20. 05:26
Nekem is neutron van.Addig le sem cserelem mig esetleg az uj samsung M,2 elerheto lessz.
Kajafun valassz inkabb 240-eset.A 120 elegge keves.Bar ki tudja neked mennyi kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!