iPon Hírek

Új tartalomvédelmi eljárás Flash alapú adattárolókhoz

Dátum | 2011. 12. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Panasonic Corporation, a Samsung Electronics Co., Ltd., a SanDisk Corporation, a Sony Corporation és a Toshiba Corporation együttműködésével hamarosan egy új technológia születhet, amely a Flash alapú adattároló eszközök - például az SD kártyák - számára kínál majd tartalomvédelmi megoldást, így a felhasználók különböző HD tartalmaikat könnyedén magukkal vihetik majd okostelefonjukon, illetve tábla PC-jükön.

A felek a Next Generation Secure Memory Initiative (Következő Generációs Biztonságos Memória kezdeményezés) keretén belül működnek majd együtt egymással annak érdekében, hogy a létrejövő technológia minél hamarabb elkészülhessen és minél biztonságosabb legyen.

A tartalomvédelmi eljárás a hírek szerint elég robosztus lesz ahhoz, hogy megvédje a rá bízott HD tartalmakat. A nagyfokú biztonságot különböző megoldások segítségével valósítják meg. Az új tartalomvédelmi eljárás igénybe veszi majd a flash memóriák egyedi azonosító technológiáját, valamint másolásvédelmet is kínál, ami publikus kulcs infrastruktúrára alapoz.

A résztvevők szerint az új technológiából többféle HD tartalommal foglalkozó szolgáltatás is profitálhat majd, ezek közé tartoznak például a hálózati HD letöltést kínáló szolgáltatások is. Érdekesség, hogy a technológia keretein belül lehetőség lesz a Blu-ray lemezek menedzselt másolására is, így a felhasználók a különböző HD tartalmaikat a legkülönfélébb eszközökön élvezhetik majd, beleértve az Android alapú okostelefonokat és táblákat, a televíziókat, illetve a különböző Blu-ray termékeket.

Az öt cég együttműködésének gyümölcseként már a következő év elején megindulhat a friss tartalomvédelmi technológia licencelése. A kezdeményezés résztvevői szerint a friss eljárás a Flash memóriák piacán, valamint a különböző, beágyazott memóriát használó készülékek szegmensében 2012 folyamán már meg is jelenhet.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Vendég-Ven...
2011.12.21. 12:12
"az új technológiából többféle HD tartalommal foglalkozó szolgáltatás is profitálhat majd, ezek közé tartoznak például a hálózati HD letöltést kínáló szolgáltatások is."

Itt van a lényeg: a fő cél a másolásvédelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. isx
2011.12.21. 12:52
tartalomvédelmi vs másolásvédelmi... Nézőpont kérdése.
Szerintem is inkább másolásvédelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. prohlep
2011.12.21. 13:20
vedelem es tamadas

nemetek megvedtek a szovjetektol: ugyan nem sikerult nekik, de bejottek letarolni minket

szovjetek megvedtek a nyugati kapitalizmustol: ugyan nem sikerult nekik, de bejottek letarolni minket

rendszervaltas megvedett a "budos" kommuistaktol: ugyan nem sikerult nekik, de nyugat bejott letarolni minket

MEMORIA eseten most az az erzesem, hogy sok emberi es kornyezeti eroforrast elpocsekolnak arra, hogy aztan majd meglevo ertekekbol mennel tobb embert kizarhassanak. De cserebe megint nehany ember gazdagabb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. prohlep
2011.12.21. 13:24
kenyer-vedelem

Brit tudosok kifejlesztettek olyan genetikai kulcsrendszert, hogy a boltban megmondod hogy kinek vesszed a kenyeret, es akkor ott beallitanak valamit a kenyeren, es ha mas enne belole, annak halalos.

Aztan elkeszul az osszecsukott kenyeres tizorai, ... a diak szeretne picit adni belole egy ehes tarsanak, ... de sajnos a kenyer benne kodolva van.

Korszeru Miatyank: ... Mindennapi KODOLATLAN-kenyerünket add meg nekünk ma ...

Szerencsere annyi brit tudos hir van, hogy ez csak kacsa a reszemrol. Habar sosem lehet tudni, hogy nem fognak-e tiz ev mulva profetanak tartani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Vendég-Ven... isx
2011.12.21. 14:29
"tartalomvédelmi vs másolásvédelmi... Nézőpont kérdése."

Nem egészen. Ha én dönthetem el, olvasható vagy másolható legyen-e az anyag, akkor tartalomvédelem. Ha ezt más dönti el helyettem, akkor másolásvédelem. A hálózati HD letöltést kínáló szolgáltatók valószínűleg korlátozni akarnak engem a másolásban, ezért másolásvédelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!