iPon Hírek

Új technológiák az X38-as chipszethez

Dátum | 2007. 08. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel X38-as lapkakészlete várhatóan valamikor a jövő hónap folyamán debütál, a gyártó jelenleg is gőzerővel dolgozik a két technikai újításon, amelyek elsőként ennél a chipszetnél lesznek elérhetőek. Az nem meglepő, hogy az alaplapok 2 darab PCIe x16-os csatolóval, valamint Crossfire támogatással rendelkeznek majd, az viszont érdekesebb, hogy az Intel az NVIDIA SLI memory technológiájának mintájára egy saját eljárást vezet be, amelyet egyszerűen Extreme Memory névvel lát el.


A koncepció azonos lesz az NVIDIA SLI memory technológiájával, ám az Intel tervei szerint az eljárás kizárólag DDR3-as memóriákat fog támogatni, DDR2-es környezetben nem lesz elérhető. Az értesülések szerint az Intel jelenlegi is dolgozik a technológián, a teszthez Kingston és OCZ memóriákat használ a gyártó, ezek a ramok várhatóan szeptember végén kerülnek majd kereskedelmi forgalomba. Jó hír lehet, hogy az Extreme Memory modulok kompatibilisek lesznek a P35-ös chipszettel, illetve a következő generációs mobil chipszetekkel is, persze csak azokkal a deszkákkal használhatjuk majd őket, amelyek képesek DDR3-as memóriák kezelésére.

A másik technikai újítás sem nevezhető forradalmian újnak, ez ugyanis az NVIDIA nTune nevezetű szoftverére fog hasonlítani, az Intel Extreme Tuning névre kereszteli majd a szoftvert. Az alkalmazás segítségével nem kell majd kilépni a BIOS-ba, ha tuningolni szeretnénk, csak el kell indítani az Extreme Tuning szoftvert, és beállítani a kívánt értékeket. AZ Extreme Tuning alkalmazás egyelőre csak X38-as chipszetekhez lesz elérhető, de remélhetőleg a későbbiekben egyéb lapkakészletekhez is biztosítani fogja a gyártó. A szoftvert az egyes gyártók a testre szabhatják, tehát a számukra legmegfelelőbb dizájnnal és színvilággal láthatják el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.08.09. 11:38
vissza a hírhez

Az Intel X38-as lapkakészlete várhatóan valamikor a jövő hónap folyamán debütál, a gyártó jelenleg is gőzerővel dolgozik a két technikai újításon, amelyek elsőként ennél a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!