iPon Hírek

Új terápia WoW függőségre

Dátum | 2009. 07. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Egy londoni pszichológus új módszerrel állt elő a fiatal World of Warcraft függők kezelésére. Dr. Richard Graham nyilatkozata szerint a projektet még idén el fogják indítani.

"Azt hiszem mára már teljesen világossá vált, hogy a pszichiátereknek a játék keretein belül kell mozogni. Természetesen nem fognak fehér köpenyt viselni és úgy mászkálni a játék világában, ugyanúgy néznek majd ki, mint a többi játékos."

Graham doktort nagyon aggasztja, hogy a fiatalok naponta akár 16 órát is eltöltenek a játékkal, elhanyagolva a szociális életüket és a tanulást. Éppen ezért kapcsolatba lépett a Blizzard-dal, hogy adjanak a terapeutáknak ingyenes accountokat, hogy azok könnyebben kommunikálhassanak a veszélyben lévő gyerekekkel. "Akik érintettek ebben, nem mutatnak olyan egyértelmű jeleket, mint a legtöbb antiszociálisan viselkedő tini, mivel egész nap a szobájukban vannak, látszólag teljes biztonságban." - fogalmazott Graham. "Pontosan ezért, nem tudjuk őket a tradicionális környezetben kezelni, és nem törhetünk be a szobáikba sem. Ezért magához az internethez kell fordulunk, hogy megbirkózzunk ezzel a problémával."

Egy kicsivel realisztikusabb próbálkozás, hogy összeszedjenek néhány visszafogott játékost, és azok "egyenrangú mentorként" segítsenek be az addikció elleni küzdelembe.

Mi is rengeteget írtunk már a WoW-ról és a napról napra megjelenő új MMO játékokról. Tény, hogy tényleg nem lehet szó nélkül elmenni ezek mellet, hisz rengeteg, akár 10-12 éves gyermeknek is életforma lett a WoW-ozás (vagy bármelyik másik MMO-val való játszás). Ott élik az életüket, megvan a saját társadalmuk, a személyes drámáik és így tovább. A WoWosok számára nem ismeretlen például a leukémiás Dak Krause története sem, aki ott töltötte életének utolsó napjait, szeretetben, barátok közt. A Blizzard a halála után NPC-t csinált a karakteréből, aki azóta is ott áll Shattrath városában (egy éjelf vadász: Caylee Dak).

A játék mellett szól, hogy egészen egyedi játékélményt nyújt, a gyerek sokat tanulhatnak arról is, hogy hogyan működik a társadalom. Volt például olyan is, aki itt szerzett elismerést magának, hogy ne szekálják többet osztálytársai. A pozitív példák mellett azonban a függőség létező, és egyre komolyabb probléma, amivel foglalkozni kell, még ha nem is érint olyan széles rétegeket, mint ahogy azt sokan próbálják beállítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. VergilX
2009.07.30. 16:09
VISSZA A HIRHEZ

Csak nehogy a doktorbácsi is függő legyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. jadam92
2009.07.30. 16:25
én magamat szoktatom le :L - fültágító-tetovállás-koncertekrejárok xP
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Chucky7
2009.07.30. 16:36
erről a leukémiásról nem i s hallottam, egy "túrista látványosság" lehet a karaktere a játékon belül
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. vagabor
2009.07.30. 16:50
én akár hány mmo-t próbáltam, pár nap játék után letettem az összeset. Egyszerűen sajnáltam rá azt a temérdek időt amit a játék elvitt. Értelme nem sok. Sok tízezerszer lenyomod az egered gombját csak azért hogy növeld a karektered szintjét. Ha elérted és legyőztél mindenkit elismerően tekintesz magadra, de majd később mikor lenyugszol és átgondolod hogy hány órát fecséreltél el a semmiért akkor meg a falba vered a fejed. Ez idő alatt pl százszor megcsinálhatod a jogsit, megannyi barátot szerezhetnél, sok bulin részt vehettél volna, beszélgethettél volna a családoddal, építhetted volna a jövődet stb stb. Azt hiszem nemesebb célok mint püfölni a billentyűzetet. Kézzel fogható eredménye úgy sem lesz. Nem szabad engedni hogy egész nap gép előtt legyen a gyerek, a szülő kötelessége hogy lefoglalja, lehetőleg úgy hogy ne hiányozzon neki a gép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Laccnow
2009.07.30. 17:18
(jadam92 @ 2009 Jul 30, 15:25) én magamat szoktatom le :L - fültágító-tetovállás-koncertekrejárok xP
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. hexisoft
2009.07.30. 18:19
Ha az én fiam lenne ilyen függöny, olyat lesúrolnék neki hogy még azt is elfelejtené hogy mi az a PC. Nem a gyereket kell pszichiátriai kezelés alá vetni, hanem a szülőket. Ők nem figyelnek oda a gyerekre és nem veszik észre hogy ennyit ül a gyerek a gép előtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. uristen
2009.07.30. 19:18
Hogy lehet valaki függő amúgy? Nekem még semmi nem okozot függőséget... A számítógépet is ott tudnám hagyni évekig, ha lenne hírtelen más elfoglaltságom addig. WoW-ot is meguntam, nem sok idő kellett ehez. És így voltam a cigarettával, és az alkohollal. Mindenről le lehet szokni, de azoknak, akiknek önkontrolljuk sincs, nehéz lesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. sfsxnight
2009.07.30. 20:01
Hogy lehet valaki függő??? Tudod hány ilyen embert ismerek?? Pontosan igazad van, nekik nincs önkontrolljuk. Akit én ismerek wowosokat azok általában a külvilágra ott érzik magukat jól, és nem is akarnak leszokni.

Uristen katódsugár barmította bőőr:S:S Hát Te beteg vagy, a büdös kockák meg álmodozzanak csak egy igazi jó csajról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Steadywarp
2009.07.30. 20:33
Hexisoft gratulálok verd csak a gyered...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. whiteseed2...
2009.07.30. 22:04
A wow könnyen függővé tesz. Ha nem vagy kocka nem fogod semmire sem vinni benne. Gagyi cuccaid lesznek, nem lesz pénzed, nem vesznek be klánba, nem tudsz villogni a többi kocka előtt stb...
2 választásod van:
I, Kockulsz, farmolsz
II, Keresel egy jó kínait aki euroért játszik helyetted
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. szárazököl
2009.07.30. 22:50
Miert vennenek fel klanba ha egyszer klan 80-as raid-re van kitalalva. 80 alatti karakter semmire nem jo csak arra, hogy 80-as legyen (0-80-ra 2 het felhuzni ha valaki rakockul 1 max 2 honap ha casualkodik).
Btw. nem kockak is ugyanugy tudnak ervenyesulni, ha nem fogyatekkal elok v. emberi darabok, csak tudjon heti parszor par orat raiden lenni v. jol pvp-zni. Rengeteg ilyen jatekos van. Farmolasra neha mindenkepp ra kell aldozni 1-2 napot, de nem folyamatosan. Aki folyamatosan farmol az azert farmol folyamatosan mert kocka.

BTW. az h. vki kocka az semmivel sem rosszabb mintha TV elott verdesne a v. eljarna inni meg drogozni mint a fiatalok illetve felnott korosztaly nagyresze. Ha valaki mellette eltudja vegezni a os kis dolgat, onnantol kezdve semmivel sem alsobbrendu idotoltes ez, mint az egyebb elfogadottabb idotoltesek. Ha valakinek nem tetszik verjen a foldbe 1 karot es dofkodje fel magat ra.
Az viszont teny h. konnyu rakattanni, foleg ha van sikerelmenyed benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Magrathea
2009.07.31. 01:39
szárazököl:
Ez a hír pont arról szó, hogy vannak olyan gyerekek akik nem végzik el emiatt a dolgukat. Nem tanulnak, elhagynyagolják a szociális kapcsolataikat (a játékon kívülieket) és így tovább. Vagy te most azt mondod, hogy a napi 16 óra WoW normális?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. raiden
2009.07.31. 01:41
Ezt a témát nem értem miért kell állandó jelleggel boncolgatni. Felesleges. Elintézik fél oldallal, hogy miért vagy függő, tök mindegy, hogy nem az, te akkor is az vagy...

Ha a blizz azt mondja, nem adok a dokinak ingyen acc-ot, akkor azért meghurcolják. Most kérdem én, ha agykurkász vagyok, akkor kapok ingyen accot? Mert ez a cikk kb~ erről szól.

Én tudnék írni pár dolgot, több szemszögből megvizsgálva ezt a wow-függőség témát, érvekkel. Viszont az nem 1 oldal lenne, és nem is 2. Sztem helyből össze tudnék dobni egy 10 oldalas cikket erről, és akkor sokan máshogy látnák ezt a dolgot. Nyugi, nem a leukémiás sráccal puhítanám a népet... Az a gond, hogy már itt is itt van a politika, a pénz, az agymosás... Kesze-kusza az egész, de egyszer leül végiggondolni ezt az egészet az ember, akkor ugyanarra a következtetésre fog jutni, mint sokan mások... Vannak függők, de nem elenyésző a számuk, viszont rá lehet húzni a lepedőt, még sok olyan emberre akire nem kellene...

Igen, én is vettem 150.000-ért új gépet. az előző 6 éves volt. és magasról teszek arra, hogy antiszociális vagyok szerintük. A wow-ban ha nincs pénzem, elmegyek, és "dolgozok" /farmolok/ . Utána megveszem amire "vágyom", elmegyek a haverokkal meginni egy sört egy raid után, vagy hétvégén "főzünk" egyet. A WoW-ban ez "ingyen" van - idő és türelem kérdése. In live : azt mondják a munkaügyiben, hogy nincs állás, nem is lesz, és túlképzett vagy 1 diplomával. Mikor már majdnem éhendöglöttél, a havi koszos 21.650 ft-os munkanélküli segélynek köszönhetően, akkor felajánlják - JOBB esetben - hogy dolgozhatsz olyan helyen, ahova csak érettségi kell.

Na mindegy... Felejtsük is el... Rohadjon meg az összes majom, akinek agyára ment a jómód...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Antee001
2009.07.31. 08:55
Sziasztok.
Az a legnagyobb probléma, hogy az emberek már nem csak 1-2 órát töltenek el a gép előtt, hanem a szabadidejük nagy részét. És nem csak a wow-hoz hasonló játékokkal hanem egyéb alkalmazásokkal is. Az ha egy gyerek az életét a gép előtt tölti, és már elhanyagolja azt a kevés dolgot is amit meg kell tennie, ez egyértelműen a szülők hibája. Viszont egy érettebb embernek már saját maga felé kellene önkontrollt gyakorolnia. Szerintem nem egészséges az összes szabadidőnket egy minitor előtt tölteni (tv, monitor), mert már így is nagyon lecsökkentek az emberi kapcsolatok. Mostanság már az emberek nem töltenek valódi társaságokban időt. Sokan inkább az internetet létesítik előnyben. A "virtuális barátok" nem lehet alternatívája, valódi közvetlen kapcsolatoknak. Az pedig, hogy valaki a wow-ban végzet munkát már-már valódi munkának érzi ez már elszomorító.
Raiden:
az, hogy diplomával rendelkezel és nem akarsz elvégezni alacsonyabb iskolával is betölthető foglalkozást ez számomra elfogathatatlan. És pont azért mert előtte írtad, hogy mennyiből vagy kénytelen élni. Véleményem szerint egy munkahely mégis csak jobban jövedelmezőbb, mint a munkanélküli. Igaz oda be kell járni, ha pedig ez a probléma akkor az már lustaság. Amihez ha hozzáveszünk, hogy a wow előtt éled a szabadidődet, akkor ez már függőség.
Én képtelen lennék erre, nem tudom az internet előtt egy másodlagos életet élni, ami néha már elsődlegessé lép ellő. Nem ad megfelelő vizuális, fizikai és mentális élményt.
Szép napot mindenkinek.

Raiden:
Ja. És azért utálsz valakit mert jobban él mint Te? Szerintem ez a legtöbb esetben az adott ember saját érdeme. Mert azok tettek valamit azért, hogy ne "21.650 ft-os munkanélküli segély"-ből keljen élnie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ThePoweR
2009.07.31. 10:56
Antee001: Persze meg van aki lop csal aztán a sikkasztott 100 millákból már jól meglehet élni.

Szerk.: Nem csak wow függő lehet valaki hanem inkább gép függő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Antee001
2009.07.31. 13:59
Nem csak csalásból meg sikkasztásból lehet megélni, bár abból nagy egyszerűen. Én arról beszélek aki nap mint nap ledolgozza az a 8-10 órát, és "tisztességesen" meg tud élni. A tisztességes alatt azt értem, hogy rendesen kifizet mindent, sajnos benne van az is, hogy egy kicsit takarékosan él, és képes önmegtartóztatást gyakorolni a pénzügyek terén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. raiden
2009.07.31. 14:11
Antee, köszi a választ.

Pár dolgot viszont pontosítanék: Nem magamról szól amit írtam, én még tanulok. A diplomás dologgal arra akartam rámutatni, hogyha van diplomád, tanult ember vagy, az nem jelent semmit. 30 éve még ha valakinek volt diplomája az már az atyaúristen kategória volt kb~ ahogy elhallgattam pár idősebb _diplomás_ és _nem diplomás_ ismerőseim. Pár éve jelentett valamit, jobb fizetést, szellemi munkát, 8 órát, stb... Most nem jelent semmit. Lehúz valaki X félévet egy suliban, mert diploma nélkül egy senki, rákölt pár millát (utazások, kolesz/albérlet, kaja, laptop, jegyzetek, _nyelvvizsga_, tanfolyam, ha kell... stb...) . Utána nekiáll munkát keresni, és nem talál. Ha meg találna olyat, ahova felveszik ( nem olyat ami neki tetszik, hanem ahova felveszik ), akkor meg ott állnak mögötte még húszan ugyanarra a posztra. Ilyenkor nem nagyon van más választás, nem mondhatja azt, hogy én igenis 250-et kérek, hanem lejebb kell adnia, mert aki mögötte vár, az 170-ért megcsinálja ugyanezt...

Majd még írok, csak most el kell mennem...

"Ja. És azért utálsz valakit mert jobban él mint Te?" - Nem, nem erről szól a dolog, hanem arról, hogy az átlag _magyar_ a létminimum alatti keresettel rendelkezik. Ha hónapról-hónapra él vki, akkor a szórakozás legolcsóbb alternatíváját fogja keresni... Van aki sakkbábukat farag, van aki gépezik, van aki kocsmázik. Az egyik olcsó, a másik drágább... Teccccccikérteni?!


A wowban a farmolást szándékosan írtam így : "munka" . Ezzel egy különbségre szerettem volna rámutatni ezen virtuális világ, és a hétköznapi életünk között. WoW-ban akkor "dolgozol" mikor megcsinálsz egy questet. Kapsz érte jutalmat, "fizetést". Ha elfogytak a questek /nincs munkaadód/, akkor fogod magad szépen és farmolsz, ha pénz kell. Sajnos a hétköznapi életben ez nem egészen így van. Ha kirúgnak a cégtől ahol dolgozol, és nem kapsz hosszútávú munkát/nincs munkaadód, akkor elmész maszekolni... Itt jön a bökkenő, hogy ez sem áll mindig rendelkezésedre.

Ezzel most azt szerettem volna szemléltetni, hogy a WoW-ban végtelen mennyiségű a pénz. A való életben ez nem így van. Ha minden húr szakad, mert neked az a vágyad éppen, hogy egy új hátast/pl lovat/ vegyél magadnak, akkor elmész farmolsz, és woálá van pénzed. In live elfogy a pénzed, akkor nincs végső alternatíva pénzkeresésre, ami bármikor, bármekkora mennyiségben rendelkezésedre áll.

Egy portás - kérlek ne értsetek félre... - valljuk be, nem biztos, hogy nagy karriert tud befutni, és általában - sajnos- nem becsülik meg őket, pedig ők is kiveszik a részüket a munkából. Ha nem lenne rájuk szükség, nem alkalmaznák őket. Mivel alkalmazzák őket, ebből az következik, hogy szükség van rájuk. Ha szükség van rájuk, akkor ők is részét képezik az egységes egésznek. De mint mondtam, erről egy átlag magasabb beosztású személy már nem így vélekedik.
A virtuális világban viszont ugyanolyan esélye van szinte bármire, mint egy 5 diplomás 10 nyelven beszélő nagyfejesnek. Mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Mindenki ugyanazt kapja, és ugyanakkora eséllyel. Anonim az egész, nem tudják ki vagy, mi vagy, hogy nézel ki, ki az apád, ki az anyád, honnan jöttél és mivel foglalkozol. Nem tudják milyen a bőröd színe, senkit sem érdekel mekkora az orrod, senki nem kérdezi meg, hogy milyen ruhában jársz, kutya se fog elítélni azért, ha más néprétegből származol...
Biztos vagyok benne, hogy Ti is tudnátok mondani egy csomó dolgot, ami alapján diszkriminálnak emberek embereket.

Ezekről gondolom nem szól a fáma egy-egy ilyen mészáros2008ernő cikk keretein belül...

De megnyugtatlak titeket, pénzből élnek azok is, akik ezeket a cikkeket írják, és hülyék lennének azt mondani, hogy ilyen nincs, főleg ha fizetnek nekik azért, hogy ezt mondják. tecccccikérteni?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Magrathea
2009.07.31. 15:32
raiden:
Ez a hír nem erről szól, rengeteg megközelítésben lehetne beszélni a WoW-ról, ez a kiskorúak problémájára világít rá, akikre egyértelmű, hogy nem figyelnek oda kellőképp a szülei. Te egész más társadalmi szintű kérdéseket feszegetsz, amiket ez a rövidke hír és ez a projekt nem hivatott megoldani.

A játékfüggőség kérdésével egybként már magam is foglalkoztam kicsit mélyebben pár éve a főiskolán (pszichológia tantárgy keretében tartottam róla kiselőadást), viszont egy apavetően informatikával foglalkozó magazin keretein belül ez a téma nem kaphat ennél nagyobb figyelmet (cikkekben, a fórumon természetesen szabadon elmondhatjátok a véleményeteket).

Igaz, te már a függőségtől is "kissé" elkanyarodtál, a munkanélküliség már tényleg nagyon messze van a hír alapvető témájától.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. szárazököl
2009.07.31. 17:04
Nem lehet semmit más dolgoktol fuggetlenul vizsgalni. Minden mindennel kapcsolatban, rendszerben van. Ha vki. a wow fuggoseget akarja vizsgalni akkor melle meg kismilliard mas dolgot is figyelembe kell vennie.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Antee001
2009.07.31. 20:14
Raiden:
Meg kell mondjam az első az első hozzászólásodat ezek szerint egy kicsit félreértelmeztem. Így utólag már látom, hogy mit szerettél volna kihozni. A nagy részében teljesen egyet értek veled. Mostanság már nem becsülik meg a tanult embert. Pontosabban előbb nagyon be kell bizonyítani, hogy te vagy a legjobb választás és utána már sínen a dolog. Verseny van az élet minden terén, úgy ahogy a wowban is pl. egy pvp során. Azzal viszont még mindig nem teljesen tudok egyetérteni, hogy a szabadidős tevékenységeket is egy játékon belül éljük ki. Gondolok itt emberi kapcsolatokra (ismerkedés, beszélgetés, szórakozás...), lassan rákényszerítenek bennünket, hogy a nemi életet is ily módon éljük. Virtuálisan. Ugye Te is megérted mire gondolok. Ugyanis ezekkel a "játékokkal" egyre jobban erre készítenek elő. Szerinte. Ez az én nagyon durva véleményem. Én is wow-ok. Tudom mit jelent napi 6-8 órát játszani. Én a legjobb az egészben, hogy ez fel sem tűnt. Viszont abbahagytam, mert kezdett az életem fejreállni. Nekem ez könnyen ment, de nem mindenkinek ilyen egyszerű.
Üdv: Anti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. raiden
2009.08.01. 11:58
Ez nekem is feltűnt már, hogy manapság mindenhol csak azt hallani, hogy "maradj otthon, rendelj kaját, rendelj újságot, rendelj takarítónőt, műszaki cuccot, ruhát, szerelőt, intézd otthonról pénzügyeid..." Szóval éld úgy az életed, hogy nem csinálsz semmit, nem beszélsz senkivel, ne fogd fel, hogy mi történik körülötted, ne legyél tájékozott, ne tudj hozzászólni semmihez, legyél naiv, hiszékeny, megvezethető, aki elhiszi, hogy 13. havi nyugdíj, legyél csendes rabszolga, aki minden reggel felkel, elmegy dolgozni, ezáltal szépen adózik, és beletörődik, abba, hogy ez az élet, és ebből a mókuskerékből úgysem lehet kiszállni....

Ez a két dolog, amit írtunk kiüti egymást, mert ha WoWozok, akkor otthonülő vagyok, ami azt jelenti, hogy tökéletesen teljesítem azt amit elvárnak tőlem, és jókisfiú vagyok, aki végigdolgozza az életét, és sose megy nyaralni.
Az agykutató barátaink meg pont ez ellen dolgoznak, ami a fent leírtak alapján becsülendő, viszont kicsit jobban megvizsgálva sokszor már-már arrogáns, túlzás, és nem utolsó sorban sértő. Addig nincs gond, amíg nem származik belőle bajom, de manapság annyira erős a számítógép ellenesség, hogy mikor valaki meghallotta, hogy sokat gépezek, akkor egyből az a kép alakult ki benne, hogy dagadt vagyok, büdös, aki naponta 1x jön ki a szobából akkor is WC-re meg kajáért, és hetente egyszer fürdik. Nyilván ezek nem orvosi megállapítások, hanem a társadalomban elterjedt pletykák, és viccesnek szánt videók következménye. Ehhez viszont nagyban hozzájárulnak az ilyen kutatások is. Előbb az általánosítások viccesebb részét említettem.

Most viszont leírnám ennek a komolyabb oldalát, mert van, és sajnos ez is az általánosítások alapjait képezik sokszor.
Gondolok itt anno a Lineage II. találkozón történt gyilkosságra aminek oka a két klán közti halálos ellentét volt. A két pali mesélte a jobbnál jobb sztorikat egymásnak, amiket átéltek a virtuális világban. Ekkor még nem tudták, hogy a rivális klán egyik képviselője ül velük szembe. Szemtanúk szerint a beszélgetés köztük nyugodt volt, nem vitáztak, csak fel-felvágtak egymás előtt. Jött a fordulópont, mikor kiderült, hogy ők a játékban halálos ellenfelek. Nem kellett sok idő, egyikük életét vesztette, a másik pedig csücsül... Talán még ma is... [Csak hogy ne csak a tizenévesekről szóljon a dolog, Ők 20-30 évesek - egyetemista, taxisofőr. -ha emlékeim nem csalnak]
A másik eset a sok közül pl.: a Counter-strike ingerlő hatásai - amelynek következtében fegyveres gyilkosság történt, egy tizenéves fiú által... stb...

Ha vkiben él a hajlam, hogy öljön egy játék miatt, az az ember amúgy is selejt. A probléma az, hogy sose lehet tudni, kiben él a hajlam, hogy mire képes hirtelen felindulásból, vagy mennyire éli meg traumaként azokat a hatásokat, amik a játékban érik.

Annyian játszanak a mai világban, hogy mindenkit kezelni, aki sokat játszik nem lehet. Azt, hogy kiben van meg ez a hajlam, és mennyire erős, ezt szintén nem lehet megállapítani. Erre csak akkor derül fény, ha megtörténik egy olyan eset, amit fent említettem.

Ezekkel az esetekkel sokat pedáloznak a számítógépes játékok ellen. Sokszor ez miatt is elítélik a játékosokat, mondván, hogy csak a játék érdekli őket, és biztos pszichopata őrült mind. Ezzel én nem értek egyet, és ha nagyon vicces akarnék lenni, még azt is mondanám, ha így folytatják alkotmányos jogokat fognak sérteni azzal a propagandával amit felsőfokon művelnek. Ugyanis a "Jó hírnévhez való jog" alkotmányos joga minden állampolgárnak.
De nem reggeliztem bohócot, ez engem marhára nem érdekel, csak bosszant, hogy csak a rossz oldalát mutatják be a számítógépes játékoknak, a jót nem... Fejleszti a figyelmet, a hosszútávú összepontosítást, a megosztott figyelmet - főleg férfiaknál, a memóriát, és még sokminden mást. Hirtelen ennyi, megyek ebédelni :>

Üdv, Peti

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Antee001
2009.08.01. 13:40
Köszi ezt a nem is oly kis véleményt. Jó étvágyat így utólag.
Azt hiszem talán még is egy véleményen vagyunk. Pontosabban a Te nézőpontodat sikeres érvekkel rám húztad.
Üdv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror
2009.08.02. 19:03
Inkább a politikusok kleptomániájának terápiáján dolgoznának.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!