iPon Hírek

Új Thermaltake PC ház kompakt számítógépek építéséhez

Dátum | 2013. 09. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Thermaltake bemutatta legfrissebb Armor sorozatú számítógépházat, amely az Armor A30i típusjelzést kapta. A friss, kompakt felépítéssel rendelkező számítógépház a méltán népszerű Armor A30 alapjaira épül, ami 2010 folyamán mutatkozott be a számítógépházak piacán.

Az A30i modell 291 x 456 x 266 milliméteres mérettel bír és remek szerelhetőséget kínál, ugyanis négy oldallapja, azaz a tetőlapja, a jobb és bal oldala, valamint a hátoldala levehető. Utóbbival, azaz a hátlappal együtt maga az alaplaptálca is kivehető, így a Micro-ATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap beszerelése teljesen kényelmesen és gyorsan történhet. Az acélból, alumíniumból és némi ABS típusú műanyagból összerakott kuckó 5,7 kilogrammot nyom a mérlegen.

A könnyedén szerelhető PC ház nem csak kivehető alaplaptálcával, hanem kivehető tápegység bővítőhellyel és kivehető HDD/ODD bővítőkeretekkel is rendelkezik. Az egyik bővítőkeret két 5,25 colos, két 2,5 colos és egy 3,5/2,5 colos adattárolót fogad, a második kivehető bővítőkeretben pedig két 3,5 colos vagy két 2,5 colos adattároló fér el. A ház belsejében összesen négy PCI bővítőhely áll rendelkezésre, a videokártyák pedig 350 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak. Processzorhűtőből maximum 90 milliméter magas példány beszerelésére van lehetőség. A házban normál PS2 ATX tápegység fér el.

A teljesen feketében, illetve piros-fekete kivitelben érkező kuckó remek szellőzést biztosít a hardverkomponensek számára, ugyanis előlapja mögött egy 90 milliméteres (1200 RPM, 16 dB(A)), tetőlapja alatt pedig egy 200 milliméteres átmérőjű légkeverő lapul (800 RPM, 15 dB(A)), sőt, a ház hátulján két darab, egyenként 60 milliméteres átmérővel rendelkező ventilátor is jelen van (1500 RPM, 18 dB(A)). A felsorolt légkeverők közül a ház előlapja mögött, illetve a ház tetőlapja alatt megbújó példányok kék LED-es világítást is kaptak.

Az előlapon két USB 3.0-s portot, valamint egy fejhallgató kimenetet és egy mikrofon bemenetet helyeztek el a tervezők. A korábbi A30 és a friss A30i modell között alapvetően két komolyabb különbség van. Az egyik az, hogy az A30 még SECC acélból készült, így 6,7 kilogrammot nyomott a mérlegen, ehhez képest az A30i már SECC acél és alumínium felhasználásával készül, így egy kilogrammal könnyebb lett elődjénél. A második fontos változás az előlapi portokat illeti: az A30 a szokásos audió csatlakozók mellett egy eSATA, egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s portot kínált, az A30i ezzel szemben már két USB 3.0-s csatlakozóval érkezik. Az Armor A30i természetesen már elérhető kereskedelmi forgalomban. A fekete változat már webshopunkban is kapható, ahol 29 000 forint körüli összegért lehet hozzájutni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. BadDevil
2013.09.29. 23:21
Teszt:

http://www.anandtech.com/show/6327/thermaltake-armor-a30-case-review-opening-the-puzzle-box

Az biztos, hogy a Prodigy-nél sokkal inkább épkézláb megoldás...kicsit randa szegényke, de hát istenem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. freyr
2013.10.01. 06:07
Mindig tetszett az elődje, de kár, hogy csak microATX-et fogad maximum.
Lehetne több fekvő ház is a piacon ATX lapoknak is, alig van néhány...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!