iPon Hírek

Új Thief előzetes, screenshotok és meglátások

Dátum | 2013. 06. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Először jött a hír, hogy Garett feketére festett körmű gót élőhalott nindzsa lesz, aztán szerencsére kiderült, hogy nem teljesen, az alkotók ugyanis ejtették a festett körmöket. Erre sokan fellélegeztünk, de ezután jött a másik hír, amely a régi sorozat rajongói közül sokakat hideg zuhanyként ért: Garrettnek új hangja lesz. Sokan megszerettük Stephen Russelt, aki a Thief miatt szinte ismeretlen szinkron- és színházi színészből sokak szemében igazi kultusz státuszba emelkedett, számunkra Ő Garrett, a cinikus, beszólogatós, a világra kritikus szemmel tekintő mestertolvaj, akinek életbölcsességeit cinkos vigyorral hallgattuk anno három részen keresztül. Az Assassin's Creed II-ben Giovanni Auditore da Firenze-t alakító Romano Orzari lesz az új színész, aki nemcsak hangját, de mozgását és arcmimikáját is kölcsönzi a mestertolvajnak. A fejlesztők az alábbi videóban elmesélik, hogy sokáig fontolgatták, hogy Stephen Russelt szerepeltessék újra, és be is hívták a stúdióba, de végül úgy döntöttek, hogy olyan színészt fognak használni, aki saját maga játssza el a kaszkadőrjeleneteit is a motion capture során. Nem mondták ki ugyan, de a lényeg, ha Stephen Russel hangja nem is, de ő maga túl öreg a szerephez. Nem igazán értjük a döntést, hiszen technológiailag megoldható, hogy egy karaktert többen is alakítsanak, számos példa volt már rá, hogy ez tökéletesen megoldható (pl. Elizabeth a Bioshock Infinite-ből), az alkotók mégis arra hivatkoztak, hogy az általuk használt technológia nem teszi ezt lehetővé.
Mi állhat a történések és furcsa döntések hátterében? A hányatott sorsú játék már öt éve áll fejlesztés alatt az Eidos Montrealnál és belsős források szerint különböző céges politikai húzások, belső harcok, a darab mögött álló kreatív erők zavara és a projekt feletti kiadói felügyelet hiánya alaposan felvitte az amúgy is magas, tripla Á-s költségeket és rossz hatással volt a játék fejlesztésére. Az évek során az alkotók közül sokat menesztettek, lecseréltek alsó és felső szinteken, ráadásul minden új vezető teljesen új elképzeléssel állt elő, és a régi ötleteket, játékmechanikákat teljesen kukázta. Idén márciusban maga a fő dizájner, Dominic Fleury távozott. A hirdetések elkészítésének határideje miatt a fejlesztők a 2012 vége és 2013 eleje közötti időszakot a sajtónak készült demó megalkotásával töltötték. A demó közel 10 hónap alatt készült el, ebből az időből hat hónapra teljesen lekötötte a csapat csaknem teljes munkaerejét. A pálya egyes részei egy bordélyházban vannak, és a sztori olyan szexjeleneteket tartalmaz, amelyek elkészítése közben már az animátorok is kezdték kényelmetlenül érezni magukat. A Thief újságíróknak korábban bemutatott verziója, amely az Unreal Engine 3 erősen módosított verzióját használta csak alig emlékeztetett az eredeti koncepcióra és a programozóknak rengeteg trükköt kellet alkalmazniuk, hogy egyáltalán fusson, pl. sok NPC-nél kikapcsolták az MI-t, mert a motor szenvedett, amikor sok szereplő volt egyszerre a képernyőn. A demóról készült filmet eredetileg a nagyközönségnek is be akarták mutatni, de nem voltak elégedettek a minőségével, ezért elvetették az ötletet.
A játékmenetből sajnos az új E3-as előzetes sem mutat semmit, helyette egy jól kinéző, de meglehetősen üres filmecskét kapunk, amelyből megtudhatjuk, hogy Garrett, a tolvaj lopni szeret. Az új szinkronhang, még okésnak tűnt az első előzetesből, amelyben hallhattuk, de a mostaniból teljesen hiányzik a régi Garrett szarkazmusa és csipkelődő megjegyzései, helyette egy ifjabb, ambiciózus és kissé önimádó mestertolvajt kapunk, egy új főszereplőt az új generációnak. Ha minden jól megy, és a csapatnak sikerül valahogy összekapnia magát, akkor valószínűleg az új Thieffel a Ubisofttól megszokott minőséget kapjuk majd, csak a játéknak éppen a régi Thiefekhez nem lesz sok köze. Reménykedni azért még lehet.
Kapcsolódó cikkeink: Thief: új előzetes és infók Garrettet átszabják Thief: új screenshotok és infók Thief: a játék amely belopta magát a szívünkbe (az eredeti sorozat elemzése)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. heckles04
2013.06.14. 17:31
a vidi hangulatáról eszembe jutott dexter
Tonight's the night
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lacroix
2013.06.14. 18:01
Felesleges híreket közölni erről a játékról. Már 1 ideje lehet tudni, hogy el van veszve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. havmen
2013.06.14. 18:24
http://www.youtube.com/watch?v=XMqdNzCNl5Q

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!