iPon Hírek

Új, titkosított Seagate merevlemezek

Dátum | 2008. 11. 11.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate már piacra dobott beépített titkosítással rendelkező merevlemezeket, azonban ezek kapacitása eléggé kicsi, így a vállalat most új, nagyobb tárhelyű példányokkal bővítette a termékvonalát.

A jelenlegi tendenciák azt mutatják, hogy a vállalatok egyre nagyobb biztonságban szeretnék tudni érzékeny adataikat. Van lehetőség ujjlenyomat-ellenőrző, és arc-felismerő hitelesítő rendszerek kiépítésére, azonban ez semmit sem ér, ha a támadó fizikailag hozzá tud férni a merevlemez tartalmához. Ilyen esetekben jön jól az integrált titkosítással rendelkező merevlemez, ahol egy jelszó megadása után férhetünk hozzá a tartalmához - az operációs rendszerhez, dokumentumokhoz és egyéb adatokhoz. Ráadásul ez nem növeli a rendszer betöltéséhez szükséges időt és a teljesítményt sem rontja le.

Még 2006-ban jelentette be AES-titkosítással rendelkező Momentus nevű merevlemezeit a Seagate. A válalat most nagyobb és gyorsabb példányokkal bővítette a termékvonalat. Az első a sorban a Momentus 5400 FDE.3, ami 5400-as fordulatszámmal, 8 MB-os gyorsítótárral rendelkezik, valamint 160 és 320 GB-os változatokban lesz kapható. A második merevlemez, a Momentus 7200 FDE, ami szintén 160 és 320 GB-os kapacitással lesz megvásárolható, azonban kétszeres gyorsítótárral és 7200-as percenkénti fordulatszámmal rendelkezik. Ha még ez sem elég, akkor a vállalat ígéretet tett 500 GB-os modellek kiadására is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások