iPon Hírek

Új Tizent futtató mobilon dolgozik a Samsung

Dátum | 2017. 01. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung továbbra sem szeretne letenni az alternatív mobilos operációs rendszeréről. A vállalat megint egy olyan okostelefonon dolgozik, ami a Tizen pártfogásában kerül majd reflektorfénybe. Tavaly már két Tizent futtató gép érkezett, idén pedig akár még ennél is több jöhet.
Legutóbb tavaly augusztusban számolhattunk be olyan újdonságról, amin a Tizen operációs rendszer volt jelen. A Samsung Z2 egy abszolút belépő konfiguráció lett a WVGA felbontású, 4 colos paneljével és az 5 megapixeles főkamerájával. Ez a készülék mindössze 75 dolláros árért cserébe kellette a bájait, de az előbbieket figyelembe véve igazából még ez is magas összeg volt érte. Egyébként egy négymagos lapka és 1 GB-nyi rendszermemória került még bele. A Samsung ezt megelőzően pedig júniusban rántotta le a leplet a Z3 Corporate Editionről, ami szintén négymagos központi chippel jött, de már 5 hüvelykes, HD felbontású kijelzőt vonultatott fel emellett. Ezeket az eszközöket olyan helyeken forgalmazzák, mint India, Banglades vagy Nigéria. Az elmaradott területeken érvényesülni próbáló Samsung Z3 CE aligha aratott nagy sikert, ugyanis annak ellenére, hogy mindössze 1 GB RAM van benne, 260 dolláros ajánlott fogyasztói árral rajtolt, ami igencsak megmosolyogtató.
Samsung Z2
A Samsung Z2 és a Z3 Corporate Edition még a Tizen 2.4 operációs rendszerrel került bevetésre, pedig már ezeket megelőzően is hallani lehetett arról, hogy a Samsung a Tizen 3.0 fejlesztésén dolgozik. Nos, a Tizen 3.0 azóta sem készült el, még mindig a Tizen 2.4-es kiadása a legaktuálisabb elérhető verzió, viszont ezúttal már arról szolnak a pletykák, hogy az új masinán gyárilag a hármas Tizen lesz jelen. Ez még érdekesebbé teszi a szerkezetet. Az érkező újdonság az SM-Z250F azonosítóval lett ellátva és a „Pride” kódnevet viseli, ez pedig lefordítva annyit tesz, hogy „büszkeség”. Reméljük, hogy ezúttal már tényleg egy olyan összeállítás érkezik, amire minden tekintetben büszke lehet a Samsung.
Samsung Z3 Corporate Edition
Sajnos a fejlesztés alatt álló okostelefon specifikációja egyelőre nem ismert, a hardver semmilyen paraméteréről nem esett szó. Viszont az a hír járja, hogy már lehet majd „beszélgetni” a mobillal, és az nem lesz rest válaszolni. Állítólag digitális hangalapú asszisztensszolgáltatással megtoldva érkezhet a masina. A Bixby nevű segéddel karöltve jöhet az SM-Z250F, amiről azt hallottuk korábban, hogy a Galaxy S8 fedélzetén debütálhat először. A Bixby nem más lehet, mint a Samsung által korábban felvásárolt Viv Labs hagyatékára épülő, mesterséges intelligenciát alkalmazó szolgáltatás. Szóval olyat is tudhat majd az új tizenes okostelefon, amit a vállalat androidos zászlóshajója, de kár lenne ebből kiindulva jelen esetben is egy izmos, felsőkategóriás készülékre számítani. Az SM-Z250F az azonosítója alapján egy legfeljebb középkategóriás konstrukciónak ígérkezik, méghozzá a Samsung Z2 utódjaként léphet színre, hiszen a Z2 modell tavaly az SM-Z200F jelölést kapta, míg a 2015-ös Z3 az SM-Z300H-ként vonult be a kínálatba. A jelentés arra nem tért ki, hogy mikor készülhet el az új Tizen-mobil, talán az elődeihez hasonlóan ez is nyáron kerülhet a kamerák kereszttüzébe. Hogy hol fog megjelenni? Pillanatnyilag úgy fest, hogy ugyanazokat a régiókat veszi célba a gépezet, melyeket a tavaly bemutatott elődök is, tehát elsősorban India és mellette még néhány egyéb elmaradott ország lehet a célkeresztben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Ch00ler
2017.01.27. 12:54
Figyelembe veve a Samsung teveken elkovetett Tizen-es amokfutasat, erosen kerulendo ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. meridaboy
2017.01.27. 18:20
Értem én hogy próbál elszakadni a Google-tól, de ez a mai világban ahol a mobilok majd mindegyikén Android fut szerintemminkább badarság mint jó ötlet! Inkább arra fordítaná a tőkét és az energiát, hogy az ilyen törekvések helyett a régebbi készülékek is frissüljenek az újabb Droidra.
Szerintem azzal sokkal nagyobb preztízst építene mint bármi mással.
Sajnos a Brand ismerőinek nem titok, hogy szereti magára hagyni a készülékeit legyen az belépő szint vagy csúcs kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani merid...
2017.01.27. 19:05
A Samsung mindig is próbálta a lehető legtöbb vasat a tűzbe tartani. És eddig bejött neki, azt hiszem ki lehet azért jelenteni.

Egyszerűen van annyi pénze, hogy beleférjenek az ilyen fejlesztések, és azért nem árt, ha van B terv is. Nem lehet arra hagyatkozni, hogy az Android örök.

Az elmúlt években a vállalat dolgozott feature phone-okkal, Symbianos modellekkel, ott volt a Bada, a Windows Mobile, Windows Phone, az Android és most a Tizen is. Sok cucc ment füstbe, de a stratégiájuk őket igazolja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.01.27. 23:25
Ez már egy nagyon régi projekt. Ha eddig nem hátráltak ki mögüle, akkor már felesleges. Egyszerűen túl sok energiát öltek bele, hogy csak úgy kukázzák. Egyetlen középkategóriás mobilt kiadni pedig számukra egy minimális kockázat. Van gyártósoruk, emellett alapból egy kis szériát terveznek.

Még bejöhet nekik, még ha nem is a mobil platformon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dbelam merid...
2017.01.28. 11:36
A legnagyobb hülyeség egy platformra támaszkodni ha van alternatíva. Elég nagyok hogy kísérletezzenek, ha a droid bukik (pl. andromeda miatt) akkor nekik 5 perc egy tizenes csúcsmobilt kiadni. Oké hogy nem értenek a szoftverhez de próbálkozni szabad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!