iPon Hírek

Új Toshiba S-sorozatú laptopok munkához és szórakozáshoz

Dátum | 2014. 06. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A Toshiba új, S sorozatú noteszgépekkel jelentkezik, amelyek munkára és szórakozásra egyaránt kiválóan használhatóak. A friss termékek között összesen három modell lapul: az S50 és az S50t 15,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, az S70 pedig egy nagyméretű, 17,3 hüvelykes LCD kijelzővel érkezik.
Toshiba Satellite S50
Az új noteszgépek közül az S50-esek inkább a mobilabb felhasználókat veszik célba. A 15,6 hüvelykes képátlójú, IPS alapokon nyugvó, LED-es háttérvilágítással rendelkező LCD kijelző HD vagy Full HD felbontással érkezhet, sőt, akár tízujjas érintő támogatást is kínálhat (S50t). Az S50-es noteszgépek ultravékony felépítéssel büszkélkednek, készülékházuk felső része egyetlen alumíniumtömbből lett kimunkálva, felülete pedig szálcsiszolt.
Toshiba Satellite S70
Az S70-es modell már 17,3 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt kapott, ami HD+ vagy Full HD felbontás mellett üzemelhet, a háttérvilágítás pedig természetesen ezúttal is LED-es alapokon nyugszik. Ezt a modellt a Toshiba főként a játékosoknak szánja, így az Intel HD Graphics sorozatú videovezérlő mellett videokártya is helyet kaphat a rendszerben – a választék egyebek mellett Radeon R7 M260, illetve R9 M265X modellt is tartalmaz. A sajtóközlemény alapján persze az S50-es noteszgép is kérhető lesz videokártyával, de nagyobb képátlójú kijelzővel ellátott S70-es társa akkor is ideálisabb választás lehet játékra, amennyiben nem túl fontos szempont a mobilitás.
Toshiba Satellite S50t
Az S sorozat tagjai akár Core i7-es sorozatú Haswell processzort is kaphatnak, a lehető legjobb hangzás biztosításáért pedig DTS Sound támogatással ellátott Harman Kardon audió rendszer felel. A képek és a fotók minőségét a Resolution+ eljárás javítja, ami valós időben elemzi a különböző tartalmakat. A vezeték nélküli tartalomtovábbítást Intel Wireless Display és Wifi Certified Miracast támogatás segíti, de a notebookok HDMI 1.4a videó kimenetet is kaptak, amellyel akár UHD kijelzők is működtethetőek. Az S50 esetében extra, hogy keret nélküli billentyűzettel érkezik, amit háttérvilágítással is elláttak. Az S sorozat tagjai ezeken felül természetesen nagyméretű érintőpadot is kapnak.
Toshiba Satellite S50t
Az új notebookokon több USB port lesz, amelyek között USB 3.0-s szabványúakat is találunk. Az egyik USB port még a Sleep and Charge funkciót is támogatja, amivel az alvó noteszgéphez csatlakozó mobileszközök akkumulátora hatékonyan tölthető. Az S70-es modelleknél opcionálisan akár Blu-ray BD-RE (BDXL) optikai meghajtó is választható lesz.
A Toshiba S sorozatú noteszgépei várhatóan az idei év második negyedévében kerülhetnek az európai üzletek polcaira. Az egyelőre nem derült ki, hogy a termékek pontosan milyen alapárakat kapnak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Flesh008
2014.06.06. 20:39
Mikor fognak ezek piacra kerülni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!