iPon Hírek

Új ToughBookok a Panasonic-tól

Dátum | 2009. 09. 30.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Hat új ToughBook-ot mutatott be a Panasonic Japánban (ahol ezek Let's Note néven futnak); ebből négy korábbi típusok továbbfejlesztett változata, kettő pedig teljesen új alkotás.

Természetesen valamennyi Win7-tel várható, bár némelyeknél opcionálisan felkínálják majd az XP-lefokozás lehetőségét is. A felújított gépek konkrétan az F8, R8, T8 és W8 nevezetűek, míg a két új az S8 és N8 névre hallgat.


Ez utóbbiak legfőbb jellegzetessége az erőteljes processzoruk, ugyanis 2,53GHz-es Intel Core 2 Duo ketyeg bennük - szemben például az R8-as 1,6GHz-es Core 2 Duo-jával. Az S8 és az N8 között lényegében csak annyi a különbség, hogy az előbbiben van DVD-lejátszó, az utóbbiban pedig nincs.

Egyéb tekintetben azonosak. A már említett CPU-n túl 250GB-os merevlemezzel rendelkeznek, Gezen kívül M45 Express lapkakészlettel, valamint legfeljebb 4GB RAM-mal. A képernyőjük 12,1 hüvelykes, 1366x768-as felbontású. Van rajtuk WiMAX, WiFi és Ethernet, SDHC-kártyaleolvasó és HDMI-kimenet is.

Akku-üzemidő terén 8 órával reklámozza a Panasonic az új modellek alapváltozatait, az extrákat pedig 16-tal. A billentyűzetek továbbra is vízállóak, és szériájukhoz híven ezek is megőrizték ellenállóképességüket a fizikai behatásokkal szemben. Így most már csak az a kérdés, hogy mikor és mennyiért várható az érkezésük, mivel ezt még nem közölték.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!