iPon Hírek

Új trailert kapott a Pillars of Eternity

Dátum | 2013. 12. 11.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Most tágra nyílt szemekkel kérdezhetnétek, hogy "no de mi az a Pillars of Eternity?", szégyenkezve, hogy még nem hallottatok róla. Mielőtt eluralkodna rajtatok eme érzés, elmondjuk, hogy a Project Eternity immár ledobta munkacímét és megkapta a véglegest, ez a Pillars of Eternity. A nagy hírt illik kellő körítéssel tálalni, ezért a fejlesztő Obsidian Entertainment készült is rendesen. Bemutatták a játék első igazi játékmenet előzetesét, mely nincs egész 2 perc, de arra pont elég, hogy nyáladzó képernyőpiócákká változtassa a klasszikus szerepjátékok rajongóit. Az új cím természetesen feltűnik a hivatalos honlapon is, ahol bármennyire is reménykedtünk, megjelenési dátumot még nem találtunk egyik menüpont alatt sem. Így marad a "valamikor 2014-ben", a célplatformok pedig továbbra is a Windows PC, Mac és Linux maradtak. Amennyiben még nem hallottatok róla, a Project Eternity... vagyis Pillars of Eternity egy klasszikus, old-school szerepjáték lesz, mely nem mellesleg az egyik legnagyobb sikereket elérő Kickstarteres játékprojekt eddig. A fejlesztők 24 óra alatt elérték a kitűzött pénzösszeget (1,1M), a végére pedig majd 4 millió dollárt zsákoltak be. Mi is sokszor adtunk már hírt róluk, nagy reményeket fűzünk az Eternity-hez.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. dragon83
2013.12.11. 15:10
Én még mindig csak ámulok és csorgatom a nyálam a videó láttán. Bár a zene második fele nem nyerte el teljesen a tetszésemet. Túl generic.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Meteoreso
2013.12.11. 15:31
Nagyon égetően szükség van OLD school RPG re , merthogy nincs.
És úgy tünik ez az év nagy rpg név nélkül fog eltelni...
Nekem nem derült ki a videóból, hogy ez most körökre osztott, vagy hogy adod be a parancsokat a karaktereknek hogy mit csináljanak, de e látvány meggyőző.
De az ördög a részletekbe lakozik. De ennyire gyenge év mint az ide RPG be nem is emlékszem mikor volt, 3D be meg végképp...
várós
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fratello Meteo...
2013.12.11. 16:19
Dragon's Dogma: Dark Arisen idei, és az egy remek hardcore RPG...
(Oké, az "eredetije" tavalyi...)

De az oldschool RPG-k tényleg kihaltak... (Bármit megadnék pl. egy JÓ Might & Magic-ért, Gothic-ért...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Woodstock
2013.12.11. 18:01
Az megvan hogy ez nem 3d?
Asszem erről olvastam hogy valami érdekes módszerrel "csapják be" a szemünket de valójába ez a játék 2 dimenziós. És még videó is volt hogy kameraszöget változtattak és egyből látszott,de ahonnan te látod egyáltalán nem feltűnő.
Kb mint az utcai festések amik full 3d hatásúak.
De javítson ki valaki ha tévedek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. dragon83
2013.12.11. 19:30
Meteoreső, a játék nem körökre osztott, hanem valós idejű, de le lehet állítani közben a játékot, hogy parancsokat osztogass. Amúgy igen, az idei év elég nagy nulla volt cRPGk szempontjából. Na de 2014 maga lesz a kánaán. Pillars of Eternity, Wasteland 2, Divinity: Original Sin, Might and Magic Legacy hogy csak a legnagyobbakat említsem. És ezek igazi komoly cRPG-k lesznek. No meg talán a Bioware is összeszerencsétlenkedik valamit a Dragon Age 3-mal, na meg ott az isteninek tűnő Witcher 3 (bár ezek nem cRPGk lesznek).

Woodstock, természetesen a játék nem 3D, hanem mint a régi Baldur's Gate, Icewind Dale és Planescape: Torment, előre renderelt 2D-s hátterek vannak benne. És abban mozognak a 3Ds karakterek. Nagyon nem kell becsapni a szemet semmilyen módszerrel, évtized óta használható ez a technológia. És használták is régen, csak manapság szorult a háttérbe. Kameraszöget nem lehet változtatni, hanem lehet ki és be lehet zoomolni, ha közelebbről akarod látni az akciót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!