iPon Hírek

Új UHD monitorral veszi célba a játékosokat az ASUS

Dátum | 2016. 02. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az ASUS egy új monitort mutatott be, amely játékosokat célzó extra szolgáltatásokkal érkezik, mégsem a RoG sorozatot erősíti. A szóban forgó termék az MG28UQ típusjelzést viseli, 28 hüvelykes képátlójú kijelzője pedig UHD felbontással üzemel.
Az új monitor alapját egy 28 hüvelykes képátlójú TN+Film panel adja, ami 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel rendelkezik, natív felbontása pedig 3840 x 2160 pixel. A panel 10 bites színfeldolgozást használ, így 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes. A ledes háttérvilágítás villódzás-mentesen szolgálja ki a monitort, amely 330 cd/m2-es maximális fényerősséggel és 1 ezredmásodperces GtG válaszidővel gazdálkodhat. A vonzó paraméterekkel rendelkező monitor a villódzás-mentes háttérvilágítás mellett csökkentett kékfény kibocsátást is bevet a felhasználó szemeinek kímélésére – utóbbi funkció még TüV jóváhagyást is kapott.
A videó bemenetek között egy HDMI 2.0-s, két HDMI 1.4a típusú, valamint egy DisplayPort 1.2a típusú csatlakozó sorakozik, extraként pedig egy kétportos USB 3.0-s hub is jelen van a terméken, természetesen Quick Charge támogatással karöltve. A játékosokat hatféle kijelző profil szolgálja ki, hála a GameVisuals szolgáltatásnak, így a monitort gyorsan és egyszerűen hangolhatjuk a különböző játéktípusokhoz, legyen szó FPS vagy RTS játékról, illetve szimulátorokról. Az új monitor OSD alapú célkeresztet is kínál, ami játéktól és platformtól függetlenül folyamatosan megjelenhet a kijelzőn, így a célkeresztet nem tartalmazó játékokban komoly előnyhöz juthat a monitor tulajdonosa. Van még a kínálatban OSD alapú időmérő, illetve FPS számláló is, a különböző beállításokat pedig ötállású joystick segítségével lehet elérni. A sort két darab 2 wattos beépített hangszóró zárja.
Az új monitor egy ütőképes állványt kapott, ami a kijelző döntése és elforgatása mellett támogatja a pivot/portré módot, valamint a kijelző magasságának állítását is lehetővé teszi, méghozzá 150 milliméteres tartományon belül. A monitoron VESA 100 szabvány szerint furatok is vannak, így könnyedén falra vagy flexibilis karra szerelhető.
Az MG28UQ modell csendben rajtolt el, hamarosan kereskedelmi forgalomban is kapható lesz, az viszont egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. phoenixr
2016.02.18. 11:01
Ezek a betekintési szög adatok annyira értelmetlenek. A legtöbbre csak rácsapják a 178 fokot mert hát a kerettől meg hátulról tényleg nem látszik.
Sok olcsó monitornál inkább negatív értéket kéne adni, mert 2 méterről szemből sem egyformák a színek középül és a szélén.

Wikiről:
"With LCD screens, some manufacturers have opted to measure the contrast ratio, and report the viewing angle as the angle where the contrast ratio exceeds 5:1 or 10:1, giving minimally acceptable viewing conditions."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. thomeef
2016.02.18. 16:39
Asusbol max videokartyat vennek, kijelzot soha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. punchman thome...
2016.02.18. 21:30
Pedig elég jó monitorokat gyárt. Videokártyában már nem vagyok annyira biztos. Annak ellenére, hogy a videokártyám ASUS (és gond nélkül teszi a dolgát), a monitorom pedig nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Csicso1
2016.02.18. 22:01
Nem akarok "túl okos" lenni de úgy tudom hogy a monitornak a lelke ugye maga a kijelző amit CSAK KEVÉS cég gyárt pl. SAMSUNG , LG és a többiek is tőlük veszik csak elektronikával dizánnal tuningolják fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. punchman Csics...
2016.02.18. 22:11
Ez igaz, de többet kihoznak belőle, és adott esetben a bevilágítása is sokkal jobb tud lenni. Tehát a tényleges képminőség is gyakran érezhetően javul. Az ASUS átlagon felüli minőségű monitorokat épít a panelok köré. Ennek nyilván van felára, amit van aki megfizet, van akinek nem éri meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Gunther thome...
2016.02.18. 22:57
Mi a baj az Asus monitorokkal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. zorrd023 Gunth...
2016.02.19. 05:40
Ezzel csak az hogy TN+Film paneles. Vagyis nem jó, de legalább drága..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gunther zorrd...
2016.02.19. 09:03
Volt TN+Film paneles monitorom is, a drágább TN monitorok annyira nem rosszak de még mindig sokkal jobb az IPS.
Ez is gondolom csak azért TN mert 1 ms a válaszideje IPS-nek meg 4.. az meg már nem annyira gamer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.19. 11:35
Annyira nem gamer, hogy az én Dell IPS-em 8 ms G2G, mégis tökéletes a gyors játékokhoz. Nem gamer monitor, mégis arra is tökéletes. Mielőtt a számokból indul ki valaki, érdemes utánaolvasni, és ha van módja, élőben megnézni. Aztán véleményt mondani. Ráadásul ha jól emlékszem, neked ennél drágább TN-es ASUS-od volt, mégis lecserélted egy olcsóbb IPS-re (ami amúgy szépet dob az áron).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gunther BReal
2016.02.19. 18:50
A végét idézőjelbe akartam tenni mert szerintem is baromság hogy a TN a gamer panel a 3 ms különbség miatt.
TN-es UHD Samsung volt és filmet nézni nem tudtam rajta a betekintési szög miatt(szemből semmi baj nem volt vele).
1 és 6 ms között gyakorlatilag semmi különbséget nem vettem észre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!