iPon Hírek

Új üzleti ultrabook az ASUS műhelyéből

Dátum | 2012. 11. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az ASUSPRO sorozatot erősítő termék a vállalat első üzleti szintű ultrabookjának tekinthető, amely nem csak kecses és könnyű felépítésével, de remek felszereltségével is hódíthat a piacon.


Mivel hamisítatlan üzleti megoldásról van szó, így rendelkezésre áll az adattitkosításról gondoskodó TPM támogatás, valamint az Intel harmadik generációs vPro technológiája is, amely számos hasznos üzleti funkciót, illetve menedzselhetőségi lehetőséget kínál. A noteszgép védelméről az Intel Anti Theft technológiájával, illetve a Computrace® LoJack® for Laptops eljárásával gondoskodhatunk. Extra, hogy a repertoárban még ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott. A BU400 egyszóval mindent tartalmaz, amire az üzleti felhasználóknak szüksége lehet – mindezt ultrabook formátumban, ami kompakt, kecses és könnyű felépítést jelent.

Az 1,64 kilogrammos ház 14 colos képátlójú, LED-es háttérvilágítással ellátott LCD kijelzőt rejt, amely  tükröződés-gátló bevonatot is kapott. A megjelenítő 1366 x 768, illetve 1600 x 900 pixeles natív felbontással érhető el – rajtunk múlik, melyiket választjuk. Az új ultrabook harmadik generációs Core i sorozatú processzort rejthet, amely mellé DDR3-1600 MHz-es So-DIMM rendszermemória társul. A videóvezérlő szerepét a BU400V modellnél egy Nvidia NVS 5200M típusú, 1 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriával ellátott mobil videokártya tölti be, ami az Optimus technológia jóvoltából képes automatikusan együttműködni az adott processzorban lapuló Intel HD Graphics 4000-es sorozatú IGP-vel.


Ezzel szemben a BU400A típusjelzéssel ellátott modell mobil videokártyát nem, csak Intel HD Graphics sorozatú IGP-t tartalmaz. Az adattároló szerepét merevlemez, illetve SSD meghajtó egyaránt betöltheti, sőt, a BU400A esetében még hibrid adattároló rendszert is választhatunk, ami 500 GB-os merevlemezből és 32 GB-os SSD meghajtóból áll.

Az egyes példányok pontos tulajdonságait a jobb áttekinthetőség érdekében az alábbi táblázatban összesítettük:


Az új ultrabookok speciális merevlemezeket alkalmaznak, amelyek a kisebb ütéseknek is ellenállnak, az LCD panel mögötti burkolatuk pedig szénszálas, így könnyű és strapabíró.


A vállalt tesztelői több vizsgálatnak is alávetik a noteszgépeket, így tesztelik például a panel nyomástűrését, a zsanér erősségét, az ejtési tűrést, illetve az ütődés-túlélést is annak érdekében, hogy a vékony és könnyű noteszgép biztosan strapabíró legyen.

Az új, ASUSPRO sorozatú BU400-as ultrabookok hamarosan hazánkban is forgalomba kerülnek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. reen.core
2012.11.29. 23:17
Így hogy egy üzleti réteget céloznak meg talán ezt eltudják adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Timer
2012.11.30. 08:36
Ez már igen, a kérdés csak az, hogy a megszokott ASUS "minőséget" sikerül ezúttal is tartani, esetleg végre kiadnak egy olyan terméket is, ami a garancia idő lejárta után kis idővel nem dobja be a törölközőt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thedevelop...
2012.11.30. 09:56
Eddig csak Asus gépeim voltak, egyikkel sem volt semmilyen probléma. Az UL31Vt kb 8 órán keresztül bírta egy feltöltéssel, az U41SV és a mostani UX32VD már "csak" 5-6 órán keresztül bírják.
Az mondjuk való igaz, hogy ezek egyike sem tartozott a legolcsóbb modellek közé, így gyártáskor anyaggal dolgoztak..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!