iPon Hírek

Új variáns érkezik a Huawei Novákból

Dátum | 2016. 10. 17.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei a Nova és a Nova Plus okostelefonokat szeptember elején mutatta be Berlinben az IFA 2016 keretében. Ezeket a készülékeket a kínai alakulat elsősorban a hölgy vásárlóknak szánja, legalábbis a bemutató egyértelműen erre engedett következtetni. No de most nekünk igazából nem ez a lényeg, hanem az, hogy a Huawei szakemberei egy fokkal komolyabb variánst is készítenek a Novákból.
Huawei Nova
Az 5 és 5,5 hüvelykes kijelzővel ellátott készülékek eredetileg 3 GB-nyi rendszermemóriával kerültek bevetésre, viszont már úton van egy friss modell vélhetően mindkettőből, amelyekben már 4 GB-os a RAM kapacitása. A Huawei Nova és Nova Plus alapjáraton is biztosan jól teljesít, hiszen három giga rendszermemória is nagy mozgásteret biztosít az egyidejűleg futtatott alkalmazások tekintetében, 4 GB-tal pedig már szinte biztos, hogy sosem kell majd olyan problémával számolni, hogy elfogyna a rendszer rendelkezésére álló memória. Viszonyításképpen olyan csúcsmodellek vannak ma a piacon 4 GB RAM-mal, mint az LG V20, a Galaxy S7 és S7 Edge vagy a HTC 10. A frissen útjára indított variánsok sajnos csak a leírásuk vagy a modellszámaik alapján lesznek megkülönböztetőek az alapoktól, a nevük semmiben nem változik – a felhizlalt Nova a CAZ-AL10 azonosítót kapta, a Nova Plus esetében ez még nem derült ki.
Más különbség jelen állás szerint nem is lesz az új Nova kivitelek esetében. Néhány forrás arról számolt be, hogy ezek az eszközök már támogatni fogják a hatos kategóriájú 4G LTE hálózati modemeket is, ami ugyan tényleg így van, de eleve így is volt. A Huawei 300 Mbps-os letöltési sebesség elérésére képes gépekként harangozta be a készülékeket szeptember elején. A Full HD kijelzős okostelefonok minden esetben a nyolcmagos, 14 nm-es Qualcomm Snapdragon 625 központi chippel jönnek. A Nova és a Nova Plus előlapi kamerája kiviteltől függetlenül 8 megapixeles, a főkamera terén pedig az előbbi egy 12, az utóbbi pedig egy 16 MPixeles egységet vonultat fel. Érdekesség, hogy ezek azért már nem csúcsvasak, de így is akad még 4K videózási lehetőség is a tarsolyukban. A RAM ugyan módosult felfelé, a bővíthető háttértár viszont minden jel szerint érintetlenül maradt 32 GB-os. A gépeken az Android 6.0 fog kirajzolódni variánstól függetlenül, erre pedig az Emotion UI grafikus felület lesz ráhúzva. Az alumíniumötvözetből faragott szerkezetekben 3020 és 3340 mAh-s akkumulátorok lapulnak, melyek megfelelő üzemidővel ruházzák fel a gépeket.
Huawei Nova Plus
A Huawei Nova család új tagjainak árazásáról egyelőre nem esett szó, de minden bizonnyal a 400 eurós alapár egy fokkal fentebb fog kúszni. A 4 GB-os modellek nem meglepő módon Kínában kerülnek majd először a boltok polcaira. Egyrészt ez a Huawei hazai piaca, másrészt Kínában azokat a mobilokat részesítik előnyben a vásárlók, amikben bőven van rendszermemória. A Samsung például csak Kínának tervezett kiadni egy 6 GB-os Galaxy Note7-et is – mielőtt szerencsétlen véget ért a csúcsmodell pályafutása.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!