iPon Hírek

Új vezető a Microsoft magyar leányvállalata élén

Dátum | 2011. 10. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft Magyarország élén a vállalat bejelentése szerint a mai napon vezetőcsere történt, így Drajkó László helyett mostantól Papp István felel a szoftvercég teljes magyarországi működéséért. Az új vezér feladata lesz a jövőbeni növekedés feltételeinek megteremtése a hazai szereplőkkel kialakított együttműködéseken, valamint a Microsoft innovatív megoldásainak elterjesztésén keresztül.

Papp IstvánDrajkó László – aki több, mint négy évig töltötte be a Microsoft Magyarország Kft. ügyvezetői posztját – az elkövetkező három hónap folyamán támogatja majd az új ügyvezető munkáját. Papp István közvetlenül a Microsoft Közép-Kelet Európáért felelős elnökének, Don Grantham-nek adja majd le a jelentéseit, azaz Don Grantham lesz úgymond a közvetlen felettese.

Papp István egy elismert, rendkívül sok szakmai tapasztalattal rendelkező vállalatvezető. A szakember azelőtt, hogy a Microsoft Magyarország Kft.-hez került volna, a Cisco regionális vezetői tisztségét töltötte be, azaz a Kelet-Közép-Európa, Latin-Amerika, Afrika, Közel-Kelet, Oroszország/FÁK állami szektorbeli ügyfelekért felelős vezető volt. A Ciscónál 1999-óta több felsővezetői posztot is betöltött, majd 2005 augusztusától a Cisco Systems adriai régióért és Magyarországért felelős regionális igazgatója volt. 2007-től 2010-ig a Magyar Telekom vezérigazgató-helyetteseként előbb az Üzleti Szolgáltatások Üzletág, majd a Vállalati Üzletág vezetőjeként is tevékenykedett.

„Örömmel térek vissza a magyar informatikai iparágba, mint a Microsoft Magyarország vezetője. Sikeres közösséghez csatlakozni már önmagában izgalmas dolog. Ám a Microsofthoz való érkezésem más szempontok miatt is különleges. A Microsoft nem csak széles körben ismert márka, hanem nagy múltú, elismert vállalat. Meggyőződésem, hogy piaci jelenléte és kultúrája a felhő formálódó, új világában is vezető pozíciót biztosít a Microsoft számára. Ráadásul ennél a vállalatnál minden feltétel adott, hogy a Microsoft ne csak fontos, hanem valóban szeretett márka legyen minden felhasználó számára”  - nyilatkozta Papp István.

A szakember közgazdász végzettséggel rendelkezik és MBA diplomát is szerzett az írországi Warnborough Egyetemen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. fabricio24
2011.10.25. 10:31
Grat öcsém... Rád szakadt a bank már megint te gazdag genya
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!