iPon Hírek

Új VGA hűtő készül: Scythe Setsugen

Dátum | 2009. 06. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Scythe a processzor- és videokártya hűtők piacán számos minőségi termékkel van jelen, amelyek rendkívül népszerűek a felhasználók között. A vállalat mérnökei ezúttal egy új videokártya hűtőn dolgoznak, amely a Scythe Setsugen típusjelzést viseli. Gyakorlatilag ez lesz az első Scythe megoldás, amely a GeForce GTX 2x0 kártyákkal is kompatibilis.A termék igen vékony kivitellel bír és rendkívül kicsinek is mondható. A vállalat a nemrégiben bejelentett extra vékony SlipStream 120 mm-es ventilátorcsalád egyik tagjával szereli fel a jövevényt. A kétslotos megoldás összesen négy darab 6 mm-es heat pipe segítségével juttatja el a hőt a GPU-tól a két tömbből álló alumínium hűtőbordákig. Maga a hűtő 390 grammos súllyal bír ventilátor nélkül. A gyártó az újdonsághoz NVIO2 hűtőbordát is mellékel, valamint egy másik hűtőbordát is, amely a P651-es nyomtatott áramköri lap VRM részére, azaz a feszültségszabályzókhoz passzol.A Scíthe újdonságának hivatalos bejelentésére hamarosan sor kerül, akkor a termék további specifikációiról és áráról is lehullhat a lepel. A hűtő az előzetes információk szerint az egy GPU-val ellátott Nvidia és ATI videokártyák többségével kompatibilis lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. d311c
2009.06.26. 11:27
VISSZA A HIRHEZ

Végre okosan a kártyától elfele próbálják a meleget nyomni. Legalább valaki gondolkodik is néha.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. NKing
2009.06.26. 11:45
Alulról folytja a kártya sok bütyke a légáramlatot, felülről folytja a sűrű bordázat. Kétlem, hogy ez annyira jó ötlet lenne. A levegőt pedig éppen a kártya felé ajánlott fújni, ha már nem kivezetik a házból. A meleg levegő felfelé áramlik, így a venti ellen fog dolgozni az is (Kivéve BTX és ál-ATX házakban - ami ugye ritka, mint a fehér oll
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. madd dogg
2009.06.26. 12:44
Accelero S1 a leggyakoribb felhasználói alkalmazással integrálva (12cm-es pwm venti), scythe minőségben. Nem kérdés, hogy koppintás, még az alakja is, de ez legalább pont olyan próbál lenni, mint amilyennek mindenki szeretné az S1-et: nagy, vékony, halk (12cm-es ventivel). Nevezzük el s1 rev3-nak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. badclyde
2009.06.26. 12:52
Nem tűnik túl meggyőzőnek. Inkább egy hagyományos robusztusabb ventilátor, ami elhiteti velem ,hogy tartós lesz.

Törékeny laptop technológiának tűnik ez nekem.

Bár ha teljesen rézből lenne!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. menzi
2009.06.26. 13:02
Nekem is AC-s koppintásnak tűnik, tiszta S1..
Valaki csinálhatna egy rendes hűtést is, amiben a venti kifelé fújja a hőt, mint a referencia 3870/4870/90-en, és még halk, hatékony és olcsó (pl HIS ICEQ szerű hűtések, csak olcsón)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Victore
2009.06.26. 13:37
Nking és oliba: köszi hogy leírtátok ezeket, sok dolog megvilágosodott bennem a hűtésekkel kapcsolatban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.06.26. 21:08
Nking megjegyzéseire azért reagálok, mert nem ilyen egyszerű ez sem, ahogy leírja:

"Alulról folytja a kártya sok bütyke a légáramlatot, (felülről folytja a sűrű bordázat.)"

Ez attól függ mekkora a távolság az alkatrészek és a ventillátor között. Akkor van folytás, ha a beáramlásra rendelkezésre álló keresztmetszet kisebb, mint a ventillátoré.
Ha túl messzire viszik, akkor már nem hűti jól a nyákon levő egyéb alkatrészeket.
Egyébként ha fújom is gátolják az áramlást ugyanazok az alkatrészek, nemcsak a szívási oldalon.

"Plusz a venti által szívott levegőáram gyengébb, mint a kifújt (Mert kevésbé koncentrált)"

Minden ventillátor pont ugyanannyit szív be mint amennyit kifúj. A gyengébb hatás akkor van amikor a nagyobb távolság miatt és a szívásnál az irányítottság hiányában nincs a levegő az alkatrészek közelébe kényszerítve. (Ez fújás oldalnál nem gond.) Viszont itt nem ugyanaz a helyzet, mint a processzoroknál, ahol messze vannak a VRM alkatrészei a procitól és a ventillátortól.
Ha be van kényszerítve egy áramlási csatornába, akkor még jobban is hűt, mert nem meleg levegővel fújja ezeket az alkatrészeket, hanem a hideg áramlik körülöttük.

"A meleg levegő felfelé áramlik, így a venti ellen fog dolgozni az is"

Ez teljesen igaz viszont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!