iPon Hírek

Új VIA EPIA alaplap extrém hőmérsékletekhez

Dátum | 2009. 08. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA, aki az energiatakarékos x86-os processzorok piacán úttörőnek számít, most egy friss terméket jelentett be, amelyet ipari környezetbe, extrém hőmérsékleti viszonyok közé szán. A VIA EPIA N700-10EW típusjelzéssel ellátott alaplap Nano-ITX formátummal büszkélkedik és rengeteg szolgáltatással áll az ipari felhasználók rendelkezésére.


A VIA EPIA N700-10EW alaplap stabil működést ígér még igen mostoha hőmérsékleti viszonyok között is, ez a gyártó szerint a minőségi anyag- és alkatrész felhasználásnak köszönhető. A termék a -20 és +70 Celsius fok közötti hőmérséklettartományban stabilan üzemel, így ipari környezetbe tényleg ideális lehet beágyazott rendszerek építéséhez. A 12 cm x 12 cm-es mérettel rendelkező újdonság lelkét egy 1 GHz-es alacsony feszültség mellett üzemelő VIA Eden processzor és maga a VX800-as média processzor alkotja. A rendszerben maximum 2 GB-nyi DDR2-667 MHz-es memória helyezhető el. Az alaplapon két darab SATA 3 Gbps-os csatlakozó, 2 db USB 2.0-s és egy COM port, valamint PCIe alapú Gigabites Ethernet vezérlő is jelen van, sőt, még egy Type I Compact Flash port is a kínálat részét képezi. Az alaplap a „tüskesoroknak” köszönhetően a hátlapon kívül további 2 db USB 2.0-s, COM és PS/2-es portokat is tartalmaz, persze csak kivezetés formájában. A terméken Mini PCI slot, valamint egy IDE port szintén található.


A VX800-as média processzor egy Chrome 9-es integrált videó vezérlővel van felszerelve, ami hardveres gyorsítást nyújt MPEG-2-es, MPEG-4-es, WMV9-es és VC1-es videó fájlok lejátszásakor, így a processzor válláról valamelyest leveszi a terhet. Az alaplapon található VGA port mellett egy kétcsatornás, 24-bites LVDS csatlakozót is elhelyezett a gyártó, ez a port a beágyazott rendszerek esetében alkalmazott beépített kijelzőhöz való csatlakozást szolgálja.

A termék hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ám ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. jadam92
2009.08.06. 18:35
VISSZA A HIRHEZ

márcsak extrém memória kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!