iPon Hírek

Új VIA lapkakészlet Full HD támogatással

Dátum | 2009. 03. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA Technologies egy új lapkakészlettel jelentkezett, amely ezúttal is egy hatékony energiafelhasználás mellett üzemelő megoldás. Rendkívül kicsi és keveset fogyaszt, ám ez egyáltalán nem megy a teljesítmény rovására. Az újdonság nem más, mint a VIA VX885-ös .


A gyártó közleménye szerint a VX855-ös MSP (Media System Processor - média rendszer processzor) már Windows 7 támogatással is bír (Windows 7 Ready), az egység a Chromotion motor jóvoltából teljes hardveres gyorsítást kínál a h.264-es, az MPEG-2/4-es, a VC-1-es és a WMV 9-es kódolású HD videók lejátszásához, amelynek köszönhetően videók lejátszása közben a processzor terhelése és így a fogyasztása is csökken. A termék megbirkózik az 1080p-s HD videókkal is.


A chipset VIA Nano, VIA C7 és VIA Eden processzorokkal kompatibilis, ezeket az egységeket a rendszer 400/800 MHz-es FSB támogatással fogadja. A rendszer DDR2-es memóriavezérlőt tartalmaz és összesen 4 GB-nyi memória kezelésére képes. A VX855 előnye, hogy az északi híd és a déli híd egyetlen kisméretű chipben foglal helyet, ezzel sokkal helytakarékosabb megoldásnak minősül (mindössze 27mm x 17mm), mint a hagyományos, két chipből álló rendszerek. A 2,3 W-os TDP-vel rendelkező rendszer 6 darab USB portot kínál, ezen kívül SDIO, UART, LPC és SMBus támogatással érkezik.

A rendszerben egy VIA Chrome 9-es sorozatú integrált videó vezérlő található, de természetesen a beépített nyolccsatornás audió vezérlő sem hiányzik a kínálatból. A felsorolt videó szabványok támogatásán kívül akár 3 darab, egyenként 8 csatornával rendelkező audió stream kezelésére is képes egy időben, mindehhez akár 32-bites kvantálási hossz és akár 192 KHz-es mintavételi frekvencia is tartozhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Magrathea
2009.03.13. 12:34
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bull
2009.03.13. 21:06
Üdv!
Joker, apró hiba. A képen nem VX885 van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.03.16. 00:25
a via mindíg is egy alsókategóriás instabíl gyártócég volt és lesz!

ólcsóságukkal maradtak még életben, mert a sok ember bedől a számoknak, pedig egy rakás f_s az egész via chipkészlet....a-z-ig!

Én amennyi viás géppel szenvedtem, azt nem kívánom senkinek!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!