iPon Hírek

Új videók a Star Trek játékról

Dátum | 2013. 04. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Az IGN három videót is közzétett, melyek az új Star Trek játékot mutatják be. A darab a 2009-es Star Trek film és az új Star Trek: Into Darkness közötti időszakban játszódik. Az első videóban a tutorialba nyerhetünk betekintést: Kirk és Spock egy közeli űrállomásról érkező vészhívásra válaszol, az állomás melletti nap rendetlenkedik és ez különböző problémákat okoz: kigyullad minden, főhőseinket rohangálni kell, nekünk pedig nézni a gyenge karakter animációkat (könyörgöm, vigye el szerencsétleneket valaki egy csontkovácshoz). A játékban használhatjuk az elmaradhatatlan tricodert, amely egyfajta detektív módként működik és a nehéz helyzetekben lesz segítségünkre a megoldás megtalálásában. Kirk ill. Spock bőrébe is bebújhatunk, választásunktól függően különböző kalandokban lehet részünk, hasonlóan a Gears of War asszimetrikus játékmenetéhez. Szóló módban is játszhatunk, ilyenkor társunkat az MI helyettesíti. A ko-op feladatok közül megismerkedhetünk az ajtónyitás rejtelmeivel: az egyik karakter az ajtó egyik oldalára áll, a másik a másikra és - most jön a nehéz rész - egyszerre kell kinyitniuk! Láthatjuk, milyen kemény kihívások elé állít minket a játék. A fedezékek mögé bújás is hasonlóan nehéz lesz, meg kell találni a fedezéket és elbújni mögé, ha nem akarjuk, hogy a napszél lepörkölje a szemöldökünket. Megismerkedhetünk egy új karakterrel is, Tamarával, aki az állomás parancsnoka, és láthatóan sokkal divatosabb helyen vásárolja az űrruháit, mint főhőseink, és azt is megtudhatjuk, hogy az igazi nő az űrben is magassarkú cipőt hord, mert fontos, hogy jól nézzen ki, miközben a szupernovává váló nap elől elfut.
A második videó segítségével az új Vulcanra látogathatunk el, ahol újabb ko-op ajtónyitást láthatunk. Később megerősítést nyer, amit eddig is tudtunk: Kirk az izom és Spock az agy. De ha ez már nem a tutorial, mit keres a képernyőn a nyomd meg ezt és ezt a gombot felirat és miért olyan marha nagy? Jó hír, hogy itt már lopakodni is lehet, Spock pedig demonstrálja, mire jó vulkáni agyegyesítés képessége (ajtónyitásra, mi másra). Előkerül egy gorn is, aki legalább olyan röhejesen fest, mint annak idején a 60-as években a színész, aki a zöld dinó gumiruhát magára öltötte.
A harmadik videóban Kirk pizsamája koszos lesz, miközben újabb gornokat tesz hidegre, de ettől még boldogan lődözi az Enterprise-ról a torpedókat. Később két főhősünk kézi porszívókkal felszerelkezve veti bele magát az űrszemét közé, de nem sikerül maradéktalanul kitakarítaniuk, mert az űrhajódarabok túl nagyok és nem férnek bele a porzsákba. Lezárásként a gornok bolygólyán Kirk és Spock batmaneset játszanak. (Remélem a szerk. nem rág be rám ezek után és nem nekem kell tesztelni a játékot) (mwhahaha, dehogynem :) - Svindler).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. LechooEdy
2013.04.16. 22:53
Két probéma van ezzel a játékkal: Retek ronda és konzolportos vacak lesz.
Viszont már régen volt ST játék, így várom szeretettel és remélem, hogy csak ennyi probléma lesz.
Mondjuk az elárul valamit, hogy a tricordert kell segítségül hívni ahhoz, hogy kitaláld merre kell menni, ami 5 méterre van egy konténer mögött. Csak ez a casual réteg ne lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. trent
2013.04.17. 08:59
Ez a kis cikk fergetegesen jó lett, kár hogy a játék minőségén már nincs mit ennyire mosolyogni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. magerg
2013.04.17. 11:47
Kirk úgy néz ki mint akinek az arcát franciakulccsal kell helyretenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kunrichard
2013.04.17. 18:46
Jó volt a cikk. Sajnos az olvasottak alapján a játékról ez már nem mondható el. a videót már nem volt erőm megnézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. RolEnd
2013.04.17. 21:12
Hát ehhez grat Svindler! Jót röhögtem rajta. Még sok ilyen cikket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Humbuk
2013.04.19. 09:47
Nem vagyok egy nagy ST fan de a 2009-es film nagyon tetszett és az új is jónak igérkezik. Remélem a játék készítői nem b@ss***ák el nagyon a dolgot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Magrathea
2013.04.19. 15:29
RolEnd: A cikk írója Morte, ne vegyük el tőle a babérkoszorút! Svindler a főszerkesztő, akit Morte az utolsó mondatában megszolított (balszerencséjére). Az író mindig a cím alatti zöld sávban van feltűntetve, a dátummal egyetemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bkaresz200...
2013.04.22. 22:11
Remélem nem csak tps!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!