iPon Hírek

Új videokártya és friss tuningszoftver a Zotac-tól

Dátum | 2013. 03. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Zotac GeForce GTX 680 AMP! Edition Dual-Silencer hűtéssel A Zotac GeForce GTX 680 AMP! névre hallgató videokártyája már egy ideje elérhető kereskedelmi forgalomban. A gyártó mérnökei viszont most úgy gondolták, hogy ideje egy kicsit vonzóbbá tenni a terméket, így elkészült a legfrissebb kiadás, amely új videokártya hűtővel és egy ajándék játékkal kerül az üzletek polcaira.

A jól bevált alapokon természetesen nem változtattak a Zotac szakemberei, így a 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Kepler architektúra köré épülő GK104-es GPU továbbra is 1110 MHz-es alap-, illetve 1176 MHz-es boost órajelen ketyeg. Az 1536 CUDA maggal ellátott GPU 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi, ezúttal is 6608 MHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A videokártya komponenseit egy Dual-Silencer névre hallgató videokártya hűtő próbálja elődjénél halkabban, de hatékonyabban hűteni - ez sikerül is neki.

A ZOTAC mérnökei szerint az új, két ventilátorral, számos hőcsővel és rengeteg alumínium lamellával felszerelt kétslotos videokártya hűtő elődjénél nagyobb hűtőteljesítményt és alacsonyabb üzemi zajszintet kínál, hála a több hónapon át tartó mérnöki fejlesztői munkának. Annak érdekében, hogy a csomag még vonzóbb lehessen, a dobozban elrejtettek egy, az Assassin's Creed III teljes verziós kiadásának letöltéséhez használható kupont is.

A két dual-link DVI, egy HDMI 1.4a és egy DisplayPort 1.2-es videó kimenettel ellátott újdonság ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, így az sem derült ki, pontosan mennyivel kérnek többet az új videokártya hűtőért, illetve az ajándék játékért cserébe.

A jelek szerint az újdonságból egy 2 GB-nyi, valamint egy 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát kínáló változat is készül. Megérkezett a ZOTAC népszerű videokártya tuningszoftverének legfrissebb kiadása, amely teljesen új, felhasználóbarát kezelőfelületet kapott A legújabb FireStorm tuningszoftver immár a v2.0.0-s verziószámot viseli és mindent a felhasználó rendelkezésére bocsát annak érdekében, hogy az adott videokártyából kisajtolható lehessen az utolsó megahertz is. A ZOTAC GeForce sorozatú videokártyáihoz készített alkalmazás természetesen már a leggyorsabb GeForce-ot, a GeForce GTX Titan modellt is támogatja.
Az alkalmazással monitorozható a GPU és a memóriachipek aktuális állapota, de emellett a videokártya hűtőventilátorainak üzemi fordulatszámát is nyomon követhetjük, sőt, még a ventilátor fordulatszám-görbéjét is módosíthatjuk. A szoftver természetesen a GPU- és memória órajelek emelésére is lehetőséget biztosít, sőt, a siker érdekében a különböző feszültségek módosítására is van mód. Jó hír, hogy az alkalmazással az NVIDIA GPU Boost technológiájának működését is felülbírálhatjuk. A GeForce GTX Titan esetében még a VSync képfrissítési ráta tuningjára is van mód.
A FireStorm alkalmazás öt különböző profil elmentésére és kezelésére ad lehetőséget és nem csak a profik, hanem a kezdők számára is könnyedén használható. Tuning esetén persze nem árt észnél lenni, de ez minden területen így van, nem csak a videokártyáknál.
A ZOTAC FireStorm alkalmazását innen tölthetik le mindazok, akik ZOTAC gyártmányú videokártyával rendelkeznek. A különböző fórumokon olvasható beszámolók szerint nem csak a ZOTAC, hanem egyéb gyártók GeForce videokártyáival is működik az alkalmazás, így érdemes lehet kipróbálni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!