iPon Hírek

Új videokártyák a Matrox-tól: itt az M sorozat

Dátum | 2008. 06. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Matrox neve manapság egyre ritkábban hallható a videokártya piacon. A vállalat most új termékekkel töri meg az eddigi csendet: a Matrox bejelentette új, M-sorozatú kártyáinak érkezését, amelyek között találunk olyan modellt is, amely akár 4 különálló monitor kezelésével is képes megbirkózni. Teljesen mindegy, hogy az egységek vízszintes (landscape) vagy függőleges (portrait) módban üzemelnek, sőt az is, hogy azonos, vagy monitoronként eltérő felbontást használnak-e.


A sorozat képzeletbeli ranglistájának csúcsán az M9140-es modell foglal helyet, amely a gyártó saját csatlakozóin kívül hagyományos kimeneteket is tartalmaz, így VGA vagy DVI csatlakozóval felszerelt monitorokkal egyaránt képes együttműködni. A kártya négy monitort, különböző felbontások mellett is tud működtetni, az egység maximum 1920 x 1200-as felbontással áll a megjelenítők rendelkezésére.

Az M1940-es modellen kívül további három kártya található a kínálatban: az egyik M9120 Plus típusjelzéssel kerül forgalomba, ez a modell PCIE x16-os és PCIE x1-es változatban egyaránt megvásárolható lesz. A kártya egy speciális kábel segítségével négy analóg monitort is képes kezelni akár 2048x1536 pixeles felbontás mellett is. A PCIE x1-es kártyát a gyártó főként olyan környezetekbe ajánlja, ahol kedvező ár ellenében szeretnének több monitort kezelni. Az M9125-ös példány akár 2560x1200 pixeles natív felbontással rendelkező monitorokkal is elbír, így gyakorlatilag a legtöbb 30 hüvelykes LCD monitorhoz használható. Az M családba tartozó egységek 512 MB memóriával vannak ellátva.


A Matrox M-sorozatú videokártyái passzív hűtéssel vannak ellátva, amelynek köszönhetően hangtalanul üzemelnek és mindössze egyetlen bővítőhelyet foglalnak el.

Az új videokártyák hamarosan, várhatóan augusztus folyamán jelennek meg kereskedelmi forgalomban: a legkisebb, azaz az M9120-as modell PCIE x16-os és PCIE x1-es változatának ára egyaránt 259 dollár lesz, míg a négy digitális és analóg monitor kezelésére képes egység, vagyis az M9140-es kártyáért 600 dollárt kér a gyártó. A speciális, négy analóg monitor kezeléséhez szükséges kábel 100 dollárba fog kerülni. Az új videokártyák rendelkeznek WHQL minősítéssel, így Windows Vista és Windows XP operációsrendszerekkel gond nélkül lehet majd őket használni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Tyrel
2008.06.26. 19:01
Jó kártyák voltak ezek a Matroxok úgy az ezredforduló környékén csak annyi a probléma hogy azóta szinte semmit nem fejlődtek tovább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2008.06.27. 10:12
(Vendég_XiX_* @ 2008 Jun 27, 08:13)

Áááá, most jöttem rá, szar az AMD!

Ezek nagy részét a linken sem találod meg, lévén a felhasznált tevhnológia ?söreg, nem játékosokat céloz meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!