iPon Hírek

Új világokat térképez fel a Google

Dátum | 2008. 05. 04.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Két új dimenzióval is kibővítené a Google a "világleképezési" szolgáltatásait - egyrészt a valódi Föld mélységeivel, vagyis a tengerekkel és óceánokkal, másrészt pedig egy képzelt világ utcáinak rejtelmeivel is.


Ez utóbbi képzelt világ pedig nem más, mint a GTA IV városa; az új játék láza láthatóan megcsapta a Google-t is, és valakinek bizonyára eszébe jutott, hogy miért is ne kössék össze a kellemest a hasznossal - és máris szinte a munkájuk részeként játszhatnak... Ugyanis ténylegesen digitalizálták a játékhoz mellékelt térképeket, és az online verzió értelemszerűen jóval kezelhetőbb és alaposabban szemrevételezhető, mint a nyomtatott. Egyetlen baj ezzel talán csak az, hogy játék közben kissé macerás lehet a használata az állandó alkalmazásváltogatással. De az ötlet mindenképp jó.


Ami pedig a valódi világunk mélységeit illeti, a Google Earth és a Google Sky után már tényleg csak idő kérdése volt, hogy mikor jön a Google Ocean - nos, még nem jött meg, de már úton van. A cég tervei szerint az új program - értelemszerűen - a tengerfenék világát hozza kézzelfogható közelségbe, annak valamennyi elérhető részletével, köztük interaktív adatokkal (pl. időjárás-mintázatok, korallzátonyok, áramlatok és hajóroncsok) együtt - természetesen a lehető legnagyobb felbontásban.

Egyes kutatók szerint egy ilyen részletességű térkép kialakítása 100 évnél is tovább tarthat - de a Google mesterembereit ez nyilván nem riasztja vissza; valahogy bizonyára megoldják ezt is belátható időn belül. Kíváncsian várjuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2008.05.05. 22:54
A GTA4-ben elég nagy területeket kell belátni egyszerre és a helyek komplexek, így viszont az egyes modellek nem annyira kidolgozottak. Valamit valamiért nincs végtelen erőforrás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!